G4Media.ro

Rusia desfășoară noi trupe militare în sudul Armeniei, lângă frontiera fierbinte cu…

Rusia desfășoară noi trupe militare în sudul Armeniei, lângă frontiera fierbinte cu Azerbaidjan

Noi trupe ruseşti au fost desfăşurate în două zone din sudul Armeniei, în apropierea frontierei cu Azerbaidjanul, ca o garanţie suplimentară de securitate după conflictul de anul trecut dintre cele două republici ex-sovietice din sudul Caucazului, potrivit premierului armean în exerciţiu, Nikol Paşinian, citat de Veridica.ro.

Experţii remarcă faptul că Moscova îşi consolidează, astfel, prezenţa militară în Armenia, aliata şi protejata sa tradiţională, unde are, deja, o bază militară în nord-vestul ţării şi două mii de soldaţi desfăşuraţi ca forţă de menţinere a păcii în enclava Nagorno-Karabah.

Instalat la șefia Executivului după protestele antiguvernamentale din 2018, Paşinian a demisionat luna trecută, dar a precizat că-și va exercita interimar atribuțiile până la alegerile legislative anticipate din iunie. El este calificat, atât de opoziție, cât și de armata propriei țări, drept responsabil pentru dureroasa înfrângere din toamna lui 2020 în fața Azerbaidjanului, când doar oficiile de mediator ale președintelui rus, Vladimir Putin, au pus capăt luptelor. Erevanul controlează, de facto, graţie separatiştilor armeni, o parte din regiunea Nagorno-Karabah, dar a pierdut, în conflictul din 2020, oraşul-simbol Şuşa, precum şi zone azere din jurul Karabahului.

Citește tot articolul pe Veridica.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. «Trupe militare»… ma intreb cum ar putea fi altfel (daca nu intelegi ce vreau sa spun, Redactie, ati facut un pleonasm). In original titlul era cum trebuie, mu inteleg de ce a trebuit sa stricati…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.