G4Media.ro

Rusia, deschisă la discuții față în față cu SUA privind tratatul pentru…

Sursa foto: Kremlin.ru

Rusia, deschisă la discuții față în față cu SUA privind tratatul pentru controlul armelor nucleare

Rusia a declarat joi că studiază posibilitatea unei întâlniri față în față între negociatorii ruși și americani cu privire la un tratat istoric de control al armelor nucleare, relatează Reuters.

Într-un briefing la Moscova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a declarat că Rusia este deschisă la reluarea inspecțiilor în cadrul tratatului New START și ia în considerare posibilitatea unor întâlniri față în față ale unei comisii mixte formate din reprezentanți ai Statelor Unite și ai Rusiei.

Inspecțiile fizice în cadrul tratatului au fost suspendate din 2020, inițial ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„Subiectul reluării lor este luat în considerare”, a declarat joi Zakharova. „Se studiază posibilitățile de a organiza o sesiune față în față a comisiei consultative bilaterale”.

Tratatul stabilește limite privind numărul de arme nucleare pe care fiecare parte le poate avea desfășurate și prezintă termenii de verificare și inspecție a arsenalelor nucleare ale celeilalte părți.

Moscova a declarat în luna august că ia în considerare o nouă reuniune a comisiei, precum și o posibilă reluare a negocierilor pentru prelungirea tratatului, unul dintre puținele acorduri diplomatice majore care au rămas în vigoare între Moscova și Washington, în condițiile în care relațiile au ajuns la cel mai scăzut nivel din cauza conflictului din Ucraina.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. Ăsta-i deja cu maro în chiloți și nu mai știe într-acui dos să se mai bage. Oare mai apucă ignatul 🐖 ăsta? :)))))

  2. Eu m-as intalni cu Putin sa-i dau un pumn in cap. Vad ca aia de la el din tara au ceva temeri ! Ce naiba . Acum sunt si inarmati. Au tot ce le trebuie !

  3. Frați compatrioți, ucraina este un spațiu geografic CUMPĂRAT cash de usa. „Războiul ucraina/RUSIA, e războiul „rockefeler/RUSIA”. Ce, Doamne Iartă-mă, e atât de greu de înțeles ???…usa=vietnam, coreea, serbia prietenă, irak, ș.a., o națiune de „democrați” de care, totuși ne desparte…oceanul Atlantic !…Se pare că nu le e de-ajuns !…

  4. Putin e slăbit rău de tot, își flexează mușchii slabi, amenințările nucleare.

  5. Normal ca sunt deschisi, ca sunt rupti in cur. Cu ce sa mai plateasca armele alea, ca sunt scumpe rau.

  6. Smecherii de doi bani. Armele nucleare de generatie noua pot fi ascunse oriunde,dat fiind dimensiunea si tehnologia de azi,gestiunea si numaratoarea lor de orice comisie e doar floare la ureche. In alte ordine de idei probabil Rusia are arme atomice in SUA cat si SUA in Rusia.Aceste idei,tactici de apocalipsa au fost discutate des in ambele tari in perioada Razboiului Rece.

  7. Pai gata deja s-a scapat piticu pe el? Nu el si lacheul ala de medvev amenintau cu nucleara? Acum vor tratate? 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

  8. De ce vor acum tratat. Au dat cheie si au vazut ca nu pornesc rachetele?