G4Media.ro

Rusia deschide un program de vaccinare cu Sputnik V pentru persoanele din…

Rusia deschide un program de vaccinare cu Sputnik V pentru persoanele din străinătate

Rusia lucrează la un program prin care va oferi persoanelor din străinătate şansa de a se vaccina în Rusia împotriva Covid-19 cu vaccinul Sputnik V, începând din luna iulie, a anunţat contul oficial de Twitter al vaccinului, transmite Reuters.

Autorităţile au fost până acum sceptice cu privire la lansarea unui program care să permită străinilor să călătorească în Rusia pentru vaccin, spunând că trebuie să se concentreze asupra propriei populaţii.

Vaccinul în două doze este disponibil în Rusia pentru proprii cetăţeni sau pentru străinii care au permis de şedere permanentă sau de şedere temporară.

”Vaccinarea cu Sputnik V în Rusia! Cine este interesat?”, s-a scris pe contul oficial de Twitter, în limba engleză, al vaccinului, postând o fotografie cu oameni aflaţi lângă un avion inscripţionat cu Sputnik.

Postarea a invitat utilizatorii Twitter să urmărească contul, afirmând: ”Următorii noştri de pe reţelele de socializare vor fi primii invitaţi să primească #SputnikVaccinated în Rusia, când va începe programul”.

”Lucrăm pentru a începe acest program în iulie”, mai afirma postarea.

Fondul suveran de investiţii RDIF al Rusiei, care comercializează Sputnik V la nivel global şi care gestionează contul Twitter, a refuzat să ofere detalii.

Un reprezentant al RDIF a declarat că fondul va oferi mai multe detalii atunci când va fi lansat un astfel de program.

”Spune-mi Laika şi ia-mă la bord în acest Sputnik!” o persoană a răspuns la tweet, referindu-se la primul câine, din Rusia, care a zburat din spaţiu.

Unii şi-au exprimat îndoielile cu privire la idee, din cauza ritmului programului de vaccinare din Rusia.

Rusia a produs 20,1 milioane de doze de vaccin Sputnik V începând cu 17 martie, în timp ce 4,3 milioane de oameni dintr-o populaţie de 144 de milioane au primit ambele doze, începând din decembrie.

Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, a exclus anterior ideea vaccinări unor străinii care călătoresc în Rusia în acest scop, în timp ce ţara vaccinează propria populaţie.

”Prioritatea pentru noi este vaccinarea cetăţenilor ruşi… Nu lucrăm la tema turismului de vaccinare în acest stadiu”, a spus asistentul lui Muraşko, Alexei Kuzneţov.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. The devil you know is always better then the devil you don’t. Cracanel exporta vaccin pentru a marca puncte politice in relatiile internationale. Fura vaccinul de la propriul popor asa cum a furat proviziile trimise de guvern la Sankpetersburg(Leningrad) in timp ce era adjunctul primarului. Asa si-a facut primele sute de milioane…

  2. gata, au terminat cu cei din tara?

  3. Îmi aduce aminte de anii ’80 când populația murea de foame și Ceaușescu exporta toate alimentele către imperialiști, ca i se năzărise lui să plătească datoria externă înainte de termen. Când cel mai mare pitic al planetei a crescut și s-a format în comunism face ce-a învățat în comunism: joc de glezne (sau de imagine) pe banii și sănătatea mujicilor. Nu-i bai, dacă le dă destul ulei de baie n-o să bage nimeni de seamă.

  4. i-auzi …. in timp ce industria de manipulare, defaimare si dezbinare a popoarelor democratice este la turatie maxima, „tamaduitorii” se arata si darnici sa ofere si solutia de vindecare …

  5. A început vaccinarea de ani buni. Înainte i spunea Noviciok. Acum l-au rebranduit că Sputnik

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.