G4Media.ro

Rusia ar putea fi în spatele tentativei de incendiere a unui autobuz…

Sursa foto: European Council

Rusia ar putea fi în spatele tentativei de incendiere a unui autobuz din Praga, crede premierul ceh/ Un bărbat a fost arestat

Este posibil ca Rusia să se afle în spatele unei tentative de incendiu provocat săptămâna trecută asupra autobuzelor din Praga, a declarat luni premierul ceh Petr Fiala, transmite Reuters.

Poliția a declarat că a arestat sâmbătă un bărbat de 26 de ani în legătură cu complotul dejucat și l-a acuzat de terorism.

„Există suspiciunea că atacul a fost organizat și finanțat probabil din Rusia”, a declarat Fiala într-o conferință de presă.

„Face parte dintr-un război hibrid purtat împotriva noastră de Rusia, împotriva căruia trebuie să ne apărăm și pe care trebuie să îl oprim. Rusia încearcă în mod repetat să semene neliniște, să submineze încrederea cetățenilor în statul nostru.”

Ambasada Rusiei la Praga nu a făcut niciun comentariu imediat.

Republica Cehă este membră NATO și un susținător puternic al Ucrainei în apărarea sa împotriva Rusiei.

Poliția a declarat înainte de arestare că suspectul este un bărbat vorbitor de spaniolă din America de Sud.

Ei au spus că acesta se afla în Republica Cehă de cinci zile înainte de tentativa de atac de miercuri seara. El nu a reușit să comită atacul din cauza vigilenței personalului de la depoul de autobuze din Praga, a precizat poliția.

Polonia, un alt membru NATO, a acuzat Rusia că încearcă să destabilizeze țara, inclusiv prin sabotaj și incendiere, din cauza rolului său în furnizarea de ajutor militar vecinului său Ucraina. Moscova a respins acuzațiile.

Luna trecută, Agenția de Securitate Internă a Poloniei a declarat că a reținut un polonez și doi cetățeni belaruși suspectați că au dat foc unor instalații în diferite părți ale țării. Alte persoane au fost, de asemenea, arestate pentru acte de sabotaj care, potrivit oficialilor polonezi, au fost comise la ordinul serviciilor rusești.

Republica Cehă a acuzat Rusia că a provocat o serie de explozii inexplicabile la un depozit de muniții în 2014 și a expulzat zeci de diplomați ruși după ce a spus că au ieșit la iveală dovezi în 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. De la a crede.. Si pana la a oferi detalii concrete, e o cale lunga. Inteleg ca totusi.. Cracanel e disperat, ruzzia lui se pierde de aproximativ 3 ani prin Ucraina si poate sa apeleze la asa ceva, dar daca insinuezi si nu prezinti dovezi dai apa la moara extremistilor.

  • Să nu comparăm premierul ceh cu Ciumpalacul nostru. Nu scotea un cuvânt dacă nu era 99% sigur că așa este.
   Cehii și polonezii sunt de pe altă planetă față de noi. Daca nu crezi, vizitează-le țările și o să te lămurești imediat.
   Apoi, premierul Cehiei nu a terminat liceul la 39 de ani și nici nu a vândut țigări

  • Ce legatura are Ciolacu cu cel din Cehia??? Dovezile trebuie sa fie concrete.. Altfel vor aparea mereu oameni care sa voteze cu haur sau sos