G4Media.ro

Rusia ar putea avea cel mai mare număr de decese în exces…

Rusia ar putea avea cel mai mare număr de decese în exces din lume de la începutul pandemiei de Coronavirus

Agenția de statistică Rosstat din Rusia a anunțat că a înregistrat 247.000 de decese din toate cauzele în octombrie – 90.000, sau 57%, mai mult decât în ​​aceeași lună a anului 2019.

Este a patra lună consecutiv în care numărul oficial al deceselor a depășit 200.000, deoarece mai multe valuri de Coronavirus au lovit o populație în mare parte nevaccinată, pe fondul restricțiilor laxe privind mobilitatea și socializarea.

Ultima dată când Rusia a înregistrat peste 200.000 de decese lunare înainte de pandemie a fost în ianuarie 2008. Înainte de pandemia de Coronavirus, Rusia înregistra o scădere a ratei mortalității, pe măsură ce speranța de viață s-a îmbunătățit pe fondul progreselor în sănătate, a dezvoltării economice la începutul anilor 2000 și a scăderii ratelor la fumat și consum de alcool.

Dar sporul natural al populației Rusiei, care exclude efectele migrației – a cunoscut cel mai mare declin de la al Doilea Război Mondial, pe fondul unei pandemii care a lovit puternic țara.

Kremlinul a fost acuzat că a minimalizat severitatea bolii, numărul de decese în exces al țării de peste trei ori numărul deceselor oficiale de Covid-19 înregistrate de grupul de lucru oficial al guvernului pentru pandemie.

O măsură separată publicată de Rosstat spune că 68.734 de ruși au murit de Covid-19 în octombrie, virusul fiind prezent, dar nefiind considerată principala cauză de deces în alte 6.159 de cazuri. Acesta este de peste două ori numărul inițial al grupului de lucru de 31.283 de decese din cauza Covid-19.

Decesele în exces – văzute de demografi și statisticieni drept cel mai fiabil indicator al vieților pierdute din cauza pandemiei – sunt calculate prin compararea numărului total de decese din toate cauzele în timpul pandemiei cu cele înregistrate în aceeași perioadă înainte de coronavirus.

Rusia a înregistrat acum 813.000 de decese în exces de la începutul pandemiei și sfârșitul lunii octombrie, cele mai recente date disponibile, conform calculelor The Moscow Times. Alți demografi, printre care fostul analist Rosstat Alexei Raksha și statisticianul de la Universitatea Tübingen, Dmitri Kobak, spun că numărul deceselor în exces din Rusia ar putea fi mai mare, pe baza tendințelor recente de scădere a mortalității din alte cauze.

Ultimele date arată, de asemenea, că Rusia ar fi putut deja să depășească SUA pentru a deveni țara cu cel mai mare număr de decese în exces din lume.

Centrul pentru Controlul Bolilor estimează că SUA au înregistrat aproximativ 890.000 de decese în exces până la sfârșitul lunii noiembrie – o lună în care pandemia s-a intensificat în Rusia și guvernul a anunțat impunerea unor restricții mai stricte de mobilitate pentru a ajuta la stoparea răspândirii virusului.

Pe cap de locuitor, Rusia se situează, de asemenea, printre cele mai puternic afectate țări, alături de Peru, Bulgaria și Serbia.

Mai puțin de 40% dintre ruși au fost vaccinați împotriva Covid pe fondul ezitării larg răspândite la vaccinare, în ciuda apelurilor repetate din partea liderilor țării, inclusiv a președintelui Vladimir Putin.

Mai multe regiuni au lansat permise de sănătate și vaccinări obligatorii pentru anumite categorii de lucrători. Legislatorii iau în considerare în prezent un proiect de lege care ar interzice rușilor nevaccinați să urce în trenuri interurbane sau zboruri interne.

The Moscow Times

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Or fi primit vaccinul in chiloti ? Sau urletele lui Sosoaca au ajuns pana la Kremlin. Cat despre Sputnimic nu se aude nimic legat de eficenta.

  2. Cam aceeasi atitudine se poate observa si in Romania , cei mai inversunati opozanti ai vaccinarii sunt oamenii care ar avea cea mai mare nevoie de el : batrani , cu boli cronice , ce fumeaza si consuma alcool in exces. Oricum acest virus vizeaza mai ales oamenii bolnavi si batrani , care au sanse slabe sa aibe copii, si este ciudat sa fie invinuit pentru declinul demografic. Problema declinului demografic este provocata de faptul ca oamenii de 20-30 de ani nu vor sa aibe copii .

  3. Specific statelor mafiote care nu dau 2 bani pe viață! La fel și in România unde răul este făcut tot prin propaganda rusească a AUR, a PSD (acum USL).

  4. Conteaza ca mor liberi.

  5. Măi, dar de ce oare? Că doar au și arbidol la discreție, și ivermectina din aia bună, și vaccin din ăla clasic care nu e zer ARNm experimental ca la amărâții de europeni și americani, sunt și necorupți că ăștia din vest, sunt și ortodocși habotnici… Cred că oculta bigpharma le măsluiește datele despre mortalitate.

  6. Cu cat durerea e mai mare, cu atat e sansa mai mare ca cracanatul si camarila lui sa fie linsati!