G4Media.ro

Rusia acuză Kosovo pentru „sângele vărsat” duminică

Sursa foto: Wikipedia

Rusia acuză Kosovo pentru „sângele vărsat” duminică

Rusia a acuzat luni guvernul kosovar pentru „sângele vărsat ieri într-un incident mortal în apropiere de granița cu Serbia și a avertizat autoritățile din Priștina împotriva riscului de a antrena „întreaga regiune balcanică într-o prăpastie periculoasă”, potrivit agenției AFP.

„Nu există nicio îndoială că vărsarea de sânge de ieri (duminică) este o consecință directă și imediată a politicii așa-numitului +prim-ministru Albin Kurti+ de incitare la conflict”, a declarat Ministerul rus de Externe, avertizând că orice încercare de escaladare a situației ar fi de natură să ducă „întreaga regiune balcanică într-o prăpastie periculoasă”.

Un polițist kosovar a fost ucis duminică în timp ce patrula în nordul țării, la frontiera cu Serbia, de către atacatori care s-au baricadat apoi într-o mănăstire ortodoxă. A urmat un schimb de focuri cu forțele de ordine kosovare, în care au fost uciși trei membri ai grupului armat. Kosovo a dat vina pe Serbia, în timp ce Belgradul a acuzat Pristina pentru persecuția etnicilor sârbi din Kosovo, pe care Serbia îl consideră una dintre provinciile sale.

Moscova a sprijinit în mod tradițional Serbia, în special în chestiunea kosovară, și a încercat să joace rolul de protector al populațiilor slave și ortodoxe. Rusia consideră că independența Kosovo, cu sprijinul Occidentului, ilustrează natura antislavă a politicii cancelariilor europene și americane.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tupeu de orc să acuzi sânge vărsat ….😅