G4Media.ro

Rusia a raportat pentru prima dată peste 100.000 de cazuri zilnice de…

Rusia a raportat pentru prima dată peste 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus sâmbătă. Țara se confruntă cu un val de infecții cauzat de varianta Omicron. Populația Rusiei a scăzut cu peste un milion în ultimul an

Un portal guvernamental Covid-19 din Rusia a înregistrat 113.122 de cazuri noi în 24 de ore, aproape dublu față de numărul de infecții zilnice în urmă cu doar o săptămână. Numărul de cazuri în Rusia continuă să crească vertiginos, cu varianta Omicron reprezentând majoritatea cazurilor.

După restricții naționale severe, dar pe o scurtă perioadă, guvernul Rusiei nu a mai persistat în această politică, sperând în schimb să-și protejeze economia aflată în dificultate.

Dar cu patru vaccinuri disponibile pe scară largă de luni de zile, rușii rămân reticenți în a fi inoculați, cu mai puțin de jumătate din populație complet vaccinată.

Cifrele guvernamentale din Rusia au raportat 330.111 decese din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei – cel mai mare număr de decese din Europa.

Cu toate acestea, aceste cifre sunt contrazise de agenția guvernamentală de statistică Rosstat, care numără decesele Covid într-o definiție mai largă și spune că numărul total al acestora este aproape dublu față de numărul oficial – 662.000, în timp ce The Moscow Times a estimat numărul deceselor de Covid de la începutul pandemiei la peste 995.000.

Mulți demografi, inclusiv fostul analist Rosstat Alexei Rakșa și statisticianul de la Universitatea Tübingen Dmitry Kobak, spun că adevăratul număr de decese în exces din Rusia ar putea fi mai mare, pe baza tendințelor de scădere a mortalității în anii dinaintea pandemiei.

Vineri, Rosstat a anunțat că populația Rusiei a scăzut cu peste un milion de oameni anul trecut, o scădere istorică nemaivăzută de la prăbușirea Uniunii Sovietice, fiind actualmente de 146,171 milioane.

Sursa: The Moscow Times

Foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Rusii mor pe capete de coronavirus și Puțin vrea război.. puținrăzboi …dacă e cu capul…

 2. Iti dai seama ce fac vulturul si dragonul cu ursul tau iubit? Ti-l violeaza din toate pozitiile….ai cui suntem Doamne?

 3. Numeroase cazuri de îmbolnăvire din cauza ratei de vaccinare mici și politicii dezastruoase de restricții, decese multe, criză sanitară de proporții, economie în faliment. Eșec pe toata linia. Tipice pentru regimuri politice autocrate, care nu dau doie bani pe viața și sănătatea oamenilor.
  Păreri critice, ironii, disperare, tot tacâmul, nu o sa vedeți din partea comentatorilor tradiționali care postează aici. De ce? Simplu, pentru că scopul lor este să facă propganda anti occidentală, n-au nicio o treabă de fapt cu pandemia, cu vaccinurile, cu infectările. Totul e doar de fațadă și folosit drept pretext pentru a ataca statul de drept și democrația liberală. Când vine vorba de Rusia, tăcere totală.

 4. Democrație

 5. Au scăzut rușii cu un meleon din cauza covid? Bine așa, la cât mai puțini mujici, și să dea vina pe frații lor chinezi pentru covid!

 6. Deci nu merge arbidolu’?
  Nici vaccinul minunat Sputnik V?

 7. 1 milion de ruși morți = 100k uciși de virus, 200k de bătrânețe, 700k „căzuți” de la balcon.