G4Media.ro

Rusia a fost invitată să participe la Campionatul Asociaţiei de Fotbal din…

sursa foto: Pexels

Rusia a fost invitată să participe la Campionatul Asociaţiei de Fotbal din Asia Centrală/ Echipele ruseşti au fost suspendate din competiţiile organizate de UEFA şi FIFA după invazia Ucrainei

Rusia a fost invitată să participe la Campionatul Asociaţiei de Fotbal din Asia Centrală (Cafa) în iunie, pe fondul speculaţiilor cu privire la trecerea la Confederaţia Asiatică (AFC), relatează The Guardian, citat de News.ro.

Echipele ruseşti au fost suspendate din competiţiile organizate de UEFA şi FIFA de când Moscova a invadat Ucraina în februarie 2022.

Federaţia de Fotbal Tadjikistan (TFF) a declarat că Rusia a fost invitată la turneul inaugural masculin al Cafa, programat pentru 9-21 iunie, împreună cu cele şase ţări membre ale Cafa şi o altă ţară care nu a fost încă confirmată. Cafa face parte din AFC şi a fost înfiinţată în 2014. Cuprinde federaţiile naţionale din Afganistan, Iran, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan.

Publicitate electorală

TFF a declarat că Rusia a acceptat invitaţia, dar Federaţia Rusă de Fotbal (RFU) a transmis agenţiei de presă Tass că se discută posibilitatea şi condiţiile de participare a echipei.

La competiţiile regionale, cum ar fi Copa America, sunt invitate adesea ţări din afara confederaţiilor la turnee.

Echipa feminină sub 17 a Rusiei va participa la Campionatul Federaţiei de Fotbal din Asia de Sud, în perioada 20-28 martie.

Trecerea de la UEFA la confederaţia de 47 de naţiuni din Asia a fost promovată de preşedintele RFU, Alexander Diukov, ca o posibilă opţiune pentru a permite echipelor şi cluburilor naţionale ruse să continue competiţia internaţională.

Echipa masculină a jucat anul trecut trei amicale, împotriva Kârgâzstanului, Tadjikistanului şi Uzbekistanului. În această lună urmează să joace cu Iranul şi Irakul.

Cele mai multe federaţii sportive internaţionale au exclus sportivi din Rusia şi aliatul său Belarus de la invazia Ucrainei, dar unele încep să le permită revenirea în competiţii.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. AFC sa fie amenintat cu excluderea din FIFA!

  2. Pai oricum rusii nu se considera europeni, prin urmare asocierea lor cu federatiile din Asia este mai potrivita si sa ne lase pe noi decadentii occidentali in „pacatul” nostru sa nu se molipseasca cumva de la noi. Oricum indiferent de ce asociatie vor face parte, sper ca FIFA va fi suficient de inteleapta – nu ca cei din tenis – sa le interzica participarea cativa ani buni sau pana la dezintegrarea Rusiei…

  3. pai si cum pot ruznacii sa joace in campionatul asiatic, daca au fost exclusi de fifa???? fifa e federatia internationala, care le include si pe cele asiatice, deci nu ai cum sa fii exclus de fifa si sa joci pe alte continente, e un nonsens.