G4Media.ro

Romsilva a crescut suprafața pădurilor de stat certificate la nivel internațional cu…

sursa foto: Pexels/ Daniel Frank

Romsilva a crescut suprafața pădurilor de stat certificate la nivel internațional cu peste 33 de mii de hectare / În total, sunt peste 2,514 milioane de hectare

Suprafața pădurilor de stat care dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale a crescut cu 33.766 de hectare, după ce păduri administrate de ocoalele silvice Aleșd, Beiuș, Marghita și Sudrigiu, din cadrul Direcției Silvice Bihor, au fost incluse în procesul de certificare a managementului forestier, anunță Romsilva într-un comunicat de presă.

Suprafața totală a pădurilor proprietatea publică a statului administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva care dețin certificarea managementului forestier a crescut astfel la 2.514.406 hectare, reprezentând 80,3% din totalul pădurilor de stat administrate de Romsilva.

”Pentru a verifica respectarea acestor standarde, în pădurile proprietatea publică a statului care dețin certificarea forestieră au loc anual misiuni de audit, în teren, efectuate de specialiștii unui prestigios organism de certificare din Marea Britanie. În ultimii ani, în urma acestor verificări, auditorii internaționali au constatat respectarea setului de cerințe privind certificarea forestieră”, se precizează în comunicat.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, cu o suprafață cumulată de circa 850 de mii hectare, precum și 12 herghelii de stat.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. din pix totul e bine, suntem campioni ai pixului ca si a matematicii in fotbal

  2. Hahahaha! Ce gluma buna!! Romsilva face ceva pentru padurea romaneasca? In afara de ciordeala?! Nu sunt 3 saptamani de cand am sesizat politia si garda forestiera despre hotii de lemn. Au venit si dupa 5 minute radeau toti prin padure. Ca intre prieteni… Rusine!