G4Media.ro

Românii blocați în străinătate din cauza Blue Air vor fi repatriați cu…

Sursa foto: Blue Air / Facebook

Românii blocați în străinătate din cauza Blue Air vor fi repatriați cu zboruri Tarom/ Banii, 5 milioane de lei din fondul de rezervă, vor fi recuperați de la Blue Air, anunță Guvernul

Românii care au de suferit în urma suspendării zborurilor Blue Air vor beneficia de zboruri Tarom, a anunțat, miercuri la prânz, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Banii, 5 milioane de lei din fondul de rezervă, vor fi recuperați de la Blue Air, a mai anunțat Guvernul.

Dan Cărbunaru a precizat că Ministerul de Externe va întreprinde demersurile necesare de informare a cetățenilor români din străinătate, iar premierul Nicolae Ciucă a dispus ca ”toate ministerele competente să efectueze toate demersurile pentru a recupera suma datorată statului român” de la Blue Air.

Banii au fost alocați din fondul de rezervă al statului printr-o hotărâre de guvern prin care s-a dispus suplimentarea bugetului, pentru a acoperi cheltuielile repatrierii românilor blocați în străinătate, dar și pentru alte cheltuieli de urgență în această situație.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Sa-i recupereze de la Tancos Barna, ca din cauza ordinului lui s-a blocat activitatea BlueAir.

  • @Janux
   Blue Air e practic faliment demult, dezmatul pe bani publici trebuia oprit la un moment dat prin blocarea conturilor unei firme care mulge bugetul public.

  • Dezmatul pe bani publici de la Tarom trebuia oprit cred ca avrut sa spuna cineva… Sau folosim dubla masura?

 2. Coaliția șantajează BlueAir, ANPC șantajează BlueAir și nu numai.

 3. :))))) ce sa recuperati bezmeticilor ca astia sunt in faliment

 4. Un comentariu intersant astazi de la Cristi Pitulice:

  In august 2022, conform ANAF, în România, aveau datorii la stat peste 33.000 de firme. Valoarea totala este de 81 de miliarde de lei. 93 de mari contribuabili aveau datorii cumulate de 5 miliarde de lei.

  Blue Air, se pare, că are o datorie de 28 de milioane de lei la AFM (Administratia Fondului pentru Mediu). Bănuiesc că printre altele. Nu este singura companie cu datorii la AFM, dar Ministerul Mediului a hotarât sa blocheze conturile companiei Blue Air.

  Ca sa spargi in două o firma în Românica este foarte simplu. II blochezi conturile. ANAF-ul, AFM-ul nu sta la discutii, blocheaza toate conturile si iti paralizează activitatea.

  Ce a făcut dl Barna Tánczos? A spart Blue Air ca să facă loc lui Wizz Air pe piata românească. Punct.

 5. Bah mCiuca, de la Blue Air o sa recuperati doar praful de pe toba.
  E usor sa fii generos cu banii mujicilor, nu?

 6. Deci le a vârât pe sub nas 5 meleoane la Tarom.
  Tarom o să facă o cursă, două de ochii lumii,clienții nu știu, nu s anunțați (eu deja mi am luat bilet cu 240 euro …),ori își cumpără alte bilete sperând că isi vor recupera paguba,vor rămâne cu banii de la guvern plus că le vor transfera din conturile blue air contravaloarea la acele o cursă, două..Deci un colac de salvare pt Tarom in valoare de 5 meleoane.

 7. Tipic Guvernul Romaniei, apare Ciuca imediat, spune el cum TAROM va face, va drege, va salva, nu se da niciun detaliu, nimi concret, dar primii care anunta. La fel si cu criza energetica, nu va pati nimeni nimic, facturile vor fi plafonate, stim noi cum, o sa vedeti, niciun detaliu.
  Asta s-a votat, asta avem.