G4Media.ro

România și Polonia, atenționate de Comisia Europeană că nu au transpus corect…

România și Polonia, atenționate de Comisia Europeană că nu au transpus corect Directiva privind siguranța operațiunilor petroliere și gaziere offshore

Comisia Europeană (CE) a trimis joi României şi Poloniei scrisori de punere în întârziere pentru că nu au încorporat în mod corect anumite aspecte ale Directivei privind siguranţa operaţiunilor petroliere şi gaziere offshore (Directiva 2013/30/EU) în legislaţia lor naţională, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Această scrisoare de punere în întârziere reprezintă, de fapt, deschiderea formală a procedurii de infringement.

În Directiva 2013/30, UE a pus în aplicare un set de norme menite să contribuie la prevenirea accidentelor şi la asigurarea unei reacţii prompte şi eficiente în cazul producerii unor astfel de accidente. Statele membre trebuie să se asigure că întreprinderile – cărora le acordă o licenţă de explorare sau de producţie – sunt bine finanţate, dispun de expertiza tehnică necesară şi au la dispoziţie resurse care să poată fi utilizate atunci când este necesar. Trebuie instituită o autoritate independentă pentru a asigura respectarea cerinţelor de siguranţă, precum şi un sistem adecvat de gestionare a cererilor de despăgubire în caz de accident. Întreprinderile sunt pe deplin răspunzătoare de daunele ecologice cauzate speciilor şi habitatelor naturale protejate.

Executivul comunitar subliniază că România şi Polonia au acum la dispoziţie două luni pentru a remedia deficienţele semnalate de Comisie. În caz contrar, Comisia ar putea decide să le trimită un aviz motivat.

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Romanica nu are nevoie de gaze si petrol in iarna asta o sa tinda spre zero emisii :))))))