G4Media.ro

România, pentru prima dată colorată în verde pe harta epidemiologică a Europei…

România, pentru prima dată colorată în verde pe harta epidemiologică a Europei / ECDC atrage atenția asupra riscurilor legate de EURO 2020 în contextul pandemiei / Recomandări pentru accesul pe stadioane

România este pentru prima dată colorată în verde pe harta epidemiologică a Europei realizată săptămânal de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), în funcție de rata de incidență COVID în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori și de rata de pozitivare a testelor.

Zonele verzi sunt cele în care rata de incidență în ultimele 14 zile este mai mică de 25 de cazuri COVID la 100.000 de locuitori, iar rata de pozitivare a testelor este sub 4%.

De altfel, în ultimul raport, din 10 iunie, ECDC clasează România, alături de alte 12 țări, în categoria celor în care situația epidemiologică este puțin îngrijorătoare. În aceste state, răspândirea generalizată a virusului scade, ceea ce duce la o incidență redusă. Datorită proporției populației vulnerabile vaccinate cu cel puțin o doză, se înregistrează mai puține cazuri la persoanele vârstnice. În aceste țări, riscul reprezentat de pandemia SARS-CoV-2 este evaluat ca fiind scăzut pentru populația generală (atât vaccinată, cât și nevaccinată), cât și pentru populația vulnerabilă vaccinată. Pentru populația vulnerabilă nevaccinată există însă un risc moderat spre mare.

În raportul publicat în această săptămână, ECDC se referă în mod particular la Campionatul European de Fotbal EURO 2020.

Agenția europeană menționează că, oricare ar fi scenariul epidemiologic din fiecare țară, evenimentele cu participare largă, cum este EURO 2020, sporesc riscul de răspândire a virusului, inclusiv a tulpinilor îngrijorătoare. ECDC face câteva recomandări pentru țările-gazdă ale meciurilor, între care și România.

ECDC susține condiționarea accesului pe stadioane de dovada testului negativ COVID și / sau vaccinare și / sau dovada diagnosticului COVID-19 în anumite perioade de timp.

„Pentru țările gazdă, supravegherea, identificarea cazurilor, urmărirea contactelor și carantina contactelor rămân elementele-cheie pentru monitorizarea situației epidemiologice și prevenirea unui val de cazuri după eveniment”, subliniază ECDC.

Dacă țara-gazdă permite accesul pe stadioane până la 50% din capacitate, atunci utilizarea măștilor faciale de către participanți ar trebui avută serios în vedere chiar dacă stadionul este un spațiu deschis. În plus, orice persoană cu simptome compatibile COVID-19, chiar dacă a fost vaccinată, nu trebuie să participe la niciun eveniment, susține Centrul European pentru Controlul Bolilor.

Citește și

Cum va evolua pandemia după ridicarea restricțiilor? Centrul European pentru Controlul Bolilor a realizat patru scenarii în funcție de momentul relaxărilor. O vară fără restricții poate duce la creșterea semnificativă a infecțiilor – GRAFICE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Am ajuns mai verzi ca nemtii. Se simt efectele aghiasmei ! Stiti vorba: „Dai un ban dar iei ceva frumos.”

  Au bagat BOR acatiste la foc automat 40 de zile … Stiti ca aurul si argintul ar avea proprietati antibacteriene(*notes are required)…

  Daca luam in calcul si scaldarea crucilor de aur 24K in aghiasma… Evrika !

 2. Trebuie sa recunoastem ca nimic nu bate subtestarea. N-au fost prosti politicienii care au ales minciunica. Pentru ei e cea mai eficienta metoda. Stam mai bine ca UK si Germania, mai putine cazuri dar mai multe decese.

  Sa stea fraierii aia din vest pe portocaliu si rosu. Mai au mult pana sa ne ajunga. Intretimp mai bagam pe șustă 1000 de morti de anul trecut in statistica de ieri, ca a sifonat Voiculescu inainte sa plece… Ce nepatriot!

  • sau ma insel eu? totusi parca nu, tin minte ca am tot vazut in ultimele zile aprox 30 000 teste pe zi. nu mi se pare „sub” testare vs maximul zilnic de pana acum. de ce zici ca e subtestare??

 3. Normal sa fim verzi, doar suntem campioni la vaccinare

 4. Vezi legenda: No data available.

 5. JOS TEXTILA! 😁

 6. De cei nevaccinati sunt vulnerabili????asa zice politicul si mai mult cei care au trecut prin covrig si au creat anticorpi la ce-i mai ajuta vaccinul???sau iar sunt planuri de realizat la numar de vaccinati!!!