G4Media.ro

România instruiește militarii moldoveni

România instruiește militarii moldoveni

România și Republica Moldova vor coopera pentru instruirea subofițerilor și soldaților moldoveni în scopul modernizării corpului de armată al Republicii Moldova și aducerea sa la standarde mai ridicate. O delegație de experți militari ai MApN, condusă de colonelul Iulian Negoescu, s-a întâlnit, miercuri, cu ministrul Apărării de la Chișinău, Anatolie Nosatîi.

În cadrul discuțiilor de la Chișinău, Anatolie Nosatîi, a declarat că are ca obiective transformarea Armatei Naționale într-o instituție ajustată la standardele internaționale. El a mai afirmat că prioritățile Chișinăului sunt canalizate spre dezvoltarea corpului de soldați și sergenți, precum și rezolvarea problemelor cu care se confruntă această categorie de militari, cu accent pe protecția socială, salarizare și studii.

Ministrul Nosatîi a mai precizat că mizează în continuare pe expertiza părții române în crearea unui efectiv de sergenți viabil, profesionist și interoperabil cu celelalte armate.

La rândul său, colonelul Iulian Negoescu, s-a arătat interesat de creșterea interoperabilității dintre cele două armate, prin participarea militarilor moldoveni şi români la exerciţii bilaterale și multinaţionale. Aceste subiecte de cooperarare, a mai spus el, trebuie să existe pe agenda comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării.

Scopul vizitei lui Negoescu la Chișinău este de a identifica căile de asistență în domeniul formării profesionale inițiale și dezvoltării continue a corpului de sergenți și soldați ai Armatei Naționale.

Anatolie Nosatîi a mulţumit Guvernului României pentru asistența oferită pe parcursul anilor, prin intermediul programelor şi cursurilor de instruire cu participarea soldaților și sergenților, precum și pentru disponibilitatea specialiștilor din armata română de a împărtăși experiența în domeniu”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Chișinău.

De asemenea, SUA au încheiat recent un contract militar cu Chișinăul în valoare de cinci milioane de dolari, din care guvernul Republicii Moldova va plăti doar un milion de dolari, pentru furnizarea de echipamente militare menit să ridice standardele și echiparea militarilor moldoveni.

Foto: Delegațiile din România și Republica Moldova discută despre oportunitățile de sporire a interoperabilității dintre cele două armate. Sursa/Ministerul Apărării de la Chișinău

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Unde pune Ciuca al lor TAB-urile anti-covid in centru? Stiu cercetatorii Cantacuzino-ului lor sa loveasca covidul cu Ursuletul Polidin?