G4Media.ro

România, al doilea mare importator de căpșuni din Turcia

Sursa: Gazetaromaneasca

România, al doilea mare importator de căpșuni din Turcia

Turcia a exportat în 2021 căpșuni în 43 de țări, obținând un venit de peste 46 de milioane de dolari, transmite publicația locală Haberler, citată de Rador. Rusia a fost principalul importator de căpșuni din Turcia, cumpărând în valoare de aproape 28 de milioane de dolari. Au urmat România, cu importuri în valoare de 8,9 milioane de dolari, și Irak, care a importat căpșuni turcești în valoare de 5,6 milioane de dolari.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Potrivit datelor obținute de reporterul Agenției Anatolia de la Uniunea Exportatorilor din Regiunea Egeea, în 2020 au fost exportate 25.600 de tone, fiind obținut un venit de 25 de milioane de dolari.

Anul trecut, Turcia și-a majorat cantitatea de căpșuni livrată la export cu 66% față de 2020, trimițând clienților 42.500 de tone. Veniturile au crescut cu 84%, atingând nivelul de 46.118.000 de dolari.

Traducere Rador: Florin Matei / Foto: Gazetaromaneasca

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Romanii le falsifica actele cum face si Novax Djokovici si le re-exporta ca sa evite taxele. De asta suntem mari importatori de capsuni.

  2. Noi importam capsuni de la turci iar mandrii nostri conationali pro-occidentali scurma cu unghiile la ele prin tarile mai din vest

  3. Si vaccinati, normal

  4. Bravo! Traiasca Lidl si Kaufland si comertul modern!

    • daca sosocarii/aurarii cumpara , ce sunt fraieri aia sa nu vanda? doar se stie ca se vindeca cu pesticid orice , sau cu agiazma?

  5. chiar nu inteleg de ce in turcia se poate si la noi nu sa devenim o putere in legumicultura si fructe Ce si cum fac aia de satura atitea tari , cum fac de au preturi competitive sau cum isi gasesc asa usor piete de desfacere Hai sa-i plagiem

  6. 1.08 dolari/ kg.
    Mai punem transportul, si gasim la raft cu 2 euro/ 250grame…
    Buna treaba.
    Cred ca azotatii sunt scumpi, si de-aia iese asa.