G4Media.ro

România a stabilit oficial ”Ziua Națională de Conștientizare a Violențelor Împotriva Creștinilor”…

România a stabilit oficial ”Ziua Națională de Conștientizare a Violențelor Împotriva Creștinilor” / Pe 16 august vor fi luminate în roșu Parlamentul, Guvernul, sediile autorităților publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia

Parlamentul României a adoptat o lege care declară ziua de 16 august „Zi Națională de Conștientizare a Violenței împotriva Creștinilor”, relatează publicația americană Breitbart.com, care promovează agenda conservatoare.

Potrivit Breitbart, legislația a fost adoptată săptămâna trecută, în iunie „ca semn de conștientizare de către cetățenii români a violenței și persecuției la care au fost și sunt supuși astăzi creștinii în lume”, scrie textul legii.

Creștinii sunt de departe cel mai persecutat grup religios din lume și la nivel mondial „sunt victimele a cel puțin 75 la sută din toate violențele și opresiunile motivate din punct de vedere religios”, potrivit unui studiu din 2017 realizat de ‘Aid to the Church in Need’ (ACN), care a adăugat că „amploarea acestei persecuții este în mare parte ignorată de mass-media”.

În lista sa ‘World Watch 2020’, Open Doors a dezvăluit că persecuția creștină de pe glob a atins niveluri fără precedent, peste 260 de milioane de creștini confruntându-se cu „niveluri ridicate de persecuție”.

Pentru a comemora Ziua Națională de Conștientizare a Violenței împotriva Creștinilor, guvernul român va lumina în roșu Parlamentul României, Guvernul României, sediile autorităților publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia.

16 august a fost aleasă ca ziua anuală de comemorare deoarece coincide cu sărbătoarea Martirilor Brâncoveni, care au fost canonizați de Biserica Ortodoxă Română în 1992. Otomanii musulmani au invadat România în 1714 și l-au capturat pe Constantin Brâncoveanu, conducătorul Țării Românești.

Împreună cu cei patru fii ai săi, Brâncoveanu a fost dus la Istanbul, unde a fost torturat și, în cele din urmă, executat prin decapitare, împreună cu fiii săi și cu vistierul său, Ianache Văcărescu.

Legislația a fost înaintată de deputatul Daniel Gheorghe (foto – nota redactiei: deputat PNL, fiul primarului liberal din Otopeni), care a spus că a creat proiectul de lege pentru a informa publicul, inclusiv tinerii, despre rolul creștinismului în istoria României și despre natura continuă și amploarea persecuției asupra creștinilor în lume.

Gheorghe a spus că speră că legea îi va încuraja pe creștini să-și apere dreptul de a-și exersa credința fără teamă sau hărțuire.

Centrul de cercetare Pew a dezvăluit în 2018 că România este acum cea mai religioasă națiune din Europa, în baza a patru factori: importanța pe care oamenii o atribuie religiei în viața lor, practica religioasă regulată, rugăciunea și certitudinea credinței.

În România, un procent de 64 la sută din populație își exprimă credința în Dumnezeu cu certitudine absolută, în timp ce 50 la sută subliniază că religia este foarte importantă în viața lor, 50 la sută participă la slujbe cel puțin lunar, iar 44 la sută spun că se roagă zilnic.

Pe baza acestor cifre, Pew susține că 55 la sută dintre români ar putea fi considerați „deosebit de religioși”.

Context

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, 24 iunie, un proiect de lege prin care se declară ziua de 16 august ca Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor.

Au votat „pentru” 258 de deputaţi, iar 40 s-au abţinut.

„Se declară ziua de 16 august ca Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor. În semn de conştientizare de către cetăţenii români a violenţelor şi persecuţiilor la care au fost şi sunt supuşi astăzi creştinii în lume, se iluminează în roşu, între orele 20,00 – 24,00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvenul, sediile autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, Arcul de Triumf şi Palatul Mogoşoaia. Cu prilejul acestei zile se pot organiza manifestări publice şi pot avea loc slujbe religioase în locurile în care se desfăşoară evenimente comemorative autorizate, conform legii”, se arată în proiect.

Acesta a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Sursa: Breitbart.com/ Rador/ Sursa Foto: Facebook/ Daniel Gheorghe

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

 1. Alta ineptie!

  • De ce ? Evoluam!
   Facem pasi mari dinspre preistorie spre feudalism.
   Nici nu mai e asa mult pana-n epoca moderna.
   Inca doua trei milenii si suntem la zi.

  • Jeguri de oameni care nu stiu ca crestini practicanti sunt omoriti pe loc daca sunt gasiti inpuscati sau arsi de vi

  • Infectilor voi stiti ca crestini sunt inpuscati pe loc sau ari de vi daca sunt gasit in unele tari

  • Ca sa fiu clar: sunt crestin, nepracticant, imi face o deosebita placere sa stau de vorba cu calugari, respect Biserica Ortodoxa Romana si cred,am vazut, oameni extraordinari in randul clericilor!
   Dar am un mare pacat: citesc istorie!
   Si istoria crestinismului este plina de sange de …necrestin, sau ce considerau crestinii ca ar fi necrestin!
   Asa ca daca tot au dat aceasta lege ar putea sa se gandeasca …sa spuna ceva despre victimile crestinismului?
   Ca tot o ardem acum pe daramat statui,pe cerut scuze coloniilor…!

  • @kaltz
   Exista crestini si crestini.
   Sunt cei care au inteles ca a fi crestin inseamna a-l urma pe Cristos si cauta sincer sa traiasca astfel; ei stiu ca crestinismul nu este o ideologie, ci o viata diferita, o viata noua.
   Si sunt cei care transforma invatatura crestina in ideologie si se folosesc de ea pentru scopuri care nu au nimic de-a face cu crestinismul.
   Atunci cand vorbiti de victimele crestinismului, calaii acestora sunt oameni pentru care religia a fost doar un instrument de care s-au servit fara scrupule pentru a-si atinge scopuri precum putere, bogatie etc.
   Este suficient sa citim cateva capitole din evanghelii pentru a intelege ca Isus a invatat si trait cu totul altceva.
   Si atunci este corect sa justificam persecutiile de astazi impotriva crestinilor cu ororile din trecut ale unor oameni care nu aveau nimic in comun cu valorile crestine? Sau sa insinuam ca in loc sa vedem realitatea prezentului, mai bine sa privim spre trecut si sa cerem scuze pentru lucruri pe care nu le-am facut cei care vrem sa il urmam pe Cristos? Credeti ca se face dreptate unor oameni despre care cititi in cartile de istorie daca se continua intoleranta si violentele impotriva celor care astazi privesc la semenii lor ca la frati, stiind ca Dumnezeu ne-a creat pe toti, indiferent de convingerile noastre?

 2. Cucu bau Da.

 3. Ăștia sunt liberali? S-a rezolvat violența conjugală, abandonul copiilor, mortalitatea infantila, mame adolescente, violul aproape banalizat, sărăcia lucie si mizeria din anumite zone ale societății, ne ocupăm de Moș Crăciun și prietenii săi…

  • astia nu-s liberali. Baiatu lu tata a ajuns in Parlament.
   Singura preocupare este de a da bani la biserici nicidecum canalizare si apa in otopeni.
   Am auzit ca in otopeni pana si primaria si casa de cultura arata de zici ca-i biserica – plina de icoane peste tot.
   Si se mai si erijeaza in purtatorii de cuvant ai cetatenilor romani. care cetateni? nu spune.
   Auzi, cica:
   „În semn de conştientizare de către cetăţenii români a violenţelor şi persecuţiilor la care au fost şi sunt supuşi astăzi creştinii în lume, se iluminează în roşu, între orele 20,00 – 24,00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvenul, sediile autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, Arcul de Triumf şi Palatul Mogoşoaia.”
   Au uitat sa mentioneze si primaria din Otopeni.

  • @Alter_Ego, dormi cu Ghidul Ateului scos de Academia Sovietică în anii 60 sub pernă, este?
   Hai, bag-o pe aia a lui Marx, cu religia opiumul popoarelor, marxist mic ce ești.

 4. @Alter_Ego In legatura cu prioritatile, ai dreptate. De altfel, prietenii imaginari ai oamenilor care din punct de vedere al varstei ar fi trebuit sa treaca de cea a povesilor, nu ar trebui sa fie deloc luati in calcul la legiferari. Doar ca … nu neapart liberalii fac asta, nu ei au majoritate in Parlament 🙁 Astea fiind spuse … mi-e sila ca suntem atat de prosti incat platim niste incuiati sa ne legifereze si sa ne orienteze viata ! Democratia nu inseamna puterea majoritatii ci egalitate pentru toti, acceptarea tuturor. Daca cre(s)tinii sunt cei mai oropsiti credinciosi, trebuie avut in vedere ca ateii sunt cei mai persecutati de cei „credinciosi”, indiferent de culoarea „credintei” lor !

  • Cum e neamul asa-i sint si reprezentantii. De aia schimbarea trebuie sa vina de jos.
   Iar democratia tocmai asta inseamna, aplicarea vointei majoritatii.
   Egalitatea nu exista si nu trebuie sa existe decit in fata legii, a posibilitatilor de realizare in viata si or mai fi citeva cazuri, altfel oamenii sint biologic inegali, ca fizic, capacitati intelectuale, cunostinte etc.
   Cit despre politicienii nostri, ei sint cei mai saraci cu duhul dintre romani asa ca nu-i nimic surprinzator la o astfel de actiune (cu rezerva ca Breitbart nu e chiar candela adevarului).
   Ateii sint priviti urit, dar inca n-au masa suficienta ca sa-i protejeze parlamentul si pe ei.
   Asa ca, ce-ar mai fi de zis, priviti ce alegeti si respingeti conservatorii.

 5. Tara arde si baba se piaptana. Când Ro va sărbătorii o zi oficială de conștientizare a violentei domestice?! Suntem dat dracului!!

 6. Parcă am fi în zorii creștinismului când, perscutați fiind, creștinii erau aruncați în groapa cu lei.
  Se mai dă și o zi liberă ?
  Pe vremea împușcatului ne chema și în prima zi de Paște la serviciu. Țin minte când într-un an ne-au pus comuniștii atei să măturăm trotuarele pe Știrbei Vodă. La cât am suferit și cât de mult am muncit (toate sâmbetele și uneori și duminicile) noi am fi cei care am merita pensii speciale, dar pentru noi nu există bani nici pentru o pensie decentă.
  Atunci, când exista un întreg „lagăr socialist” cu sute de milioane de oameni, când în URSS, bisericile erau demolate, ca și la noi dealtfel, sau transformate în grajduri de vite, n-a mai sesizat nimeni că eram persecutați. Din contră, o seamă de intelectuali occidentali erau de stânga (cum sunt și acum dealtfel) și ridicau în slăvi regimurile criminale comuniste.

  • Boss, nu e chiar asa. Cand se fac bancuri cu simbolurile religioase crestine pe la toate colturile, cand religia crestina e singura luata in bascalie prin filme, poate trebuie sa ne oprim un pic si sa re-analizam situatia. Daca e sa fie asa, esti de acord sa fie luata in bascalie si piatra aia neagra de la Mecca si asa mai departe. Fara suparare, fara atentate, fara marsuri etc. Ce zici?

  • Raul, ai dreptate. In aceasta perioada cand neomarxismul anticrestin ia inclusiv forme de violente in SUA, amintirea trecutului persecutiilor anticrestine este chiar foarte nimerit. Felicitari unuia dintre putinii liberali vigilenti fata de recrudescenta extremei stangi in Romania prin miscarea #rezist, adevarata „ciuma rosie”.

 7. Dacă nu e și zi libera tot degeaba!
  Ce idioțenie!

 8. Nihil sine Deo!

 9. …acum intelegeti de ce nea marx a zis ca „religia (nu credinta) este opiumul popoarelor”….

 10. nu ofera si exemple de prigoana impotriva cerstinilor pe teritoriu romaniei? sau e asa in general?

  • De închisorile comuniste din Pitesti, Aiud, Jilava, Gherla si Mirecurea Ciuc ai auxzit? De zecile de mii de morți si milioanele de pane i schingiuit in temnițele ateismului roșu ai auzit? Ne-am de prosti, luați la miștouri ieftine propria istorie? Da, creștinii romani au fost victime in anii comunismului. La fel cum sunt astăzi creștinii din zonele arabe care sunt omorâți pe unde sunt prinși. Sau ți se oare normal ca o biserica ortodoxa din Egipt sa fie spulberată in timpul liturghiei cand înăuntru sunt copii si bătrâni care se roagă?

 11. Sa nu ne pierdem credința în Dumnezeu,o societate fără credință și morala e un dezastru, asa ca trebuie sa ne reamintim ca în istorie adevărații creștini au fost supuși la diferite prigoane și neplăceri de către diferite etnii de alte religii sau de diferite regimuri totalitare. Într-o societate creștină nu ar avea loc nici violența domestică și nici alte tipuri de absurdități împotriva semenilor.

 12. Arabii trimit deja misiune spatiala pe Marte
  Chinezii testeaza trenurile pe perna magnetica

  Romanii inca se cearta cu Biserica …
  Ev mediu timpuriu !

 13. Drogurile, nu sunt interzise in Romania?

 14. Agitație mare printre marxisti, ce ați fi juisat voi la o lege pentru subjugarea uranistilor

 15. Tefeleii poarta doliu numai de Sfantu Po-Po. L-au ejaculat pe fondator (dar nu si pe fanarioata) de la USR pe motiv de Sfantu Po-Po. Iar Julien Ciolos a scris si pe facebook despre martirajul Sfantului Gica Belemistu.

 16. Esti uimitor de inteligent! Simptomele inteligentei tale sunt evidente! Pot sa iti fiu discipol? Umil intreb …