G4Media.ro

Români candidați la alegerile locale de joi din Marea Britanie: Sergiu Barna,…

Sursa foto: Pixabay

Români candidați la alegerile locale de joi din Marea Britanie: Sergiu Barna, candidat al Partidului Conservator, speră să îl voteze românii din Canterbury / Alexandra Bulat, din partea Partidului Laburist, are șanse să fie aleasă consilier județean în Abbey

În alegerile locale de joi care au loc în majoritatea regiunilor din Marea Britanie au drept de a alege și de a fi aleșii și cetățenii Uniunii Europene rezidenți aici. În acest alegeri candidează și români. Sergiu Barna este candidat al Partidului Conservator, condus de prim ministrul Boris Johnson, pentru consiliul județean Kent, comitatul din colțul de sud-est al Angliei, relatează jurnalistul Petru Clej pentru RFI.

Deși Conservatorii au toate șansele să-și păstreze majoritatea confortabilă în acest consiliu pe care-l domină politic practic de la înființare în 1973, Sergiu Barna este într-o poziție dificilă, candidând în circumscripția Canterbury Sud în orașul reședință al județului, care acum patru ani a fost câștigată de un candidat al Partidului Liberal Democrat. Sergiu Barna recunoaște că nu candidează cu prima șansă:

„Din cauza faptului că ultimele alegeri au fost câștigate de Liberal Democrați, Partidul Conservator s-a adaptat la semnalele pe care le dă electoratul și de aceea promovează mai mulți candidați din rândul minorităților etnice. Eu am făcut parte dintr-o asociație – așa am și ajuns în politică – care se numește Ethnic Minorities Independent Council (Consiliul Independent al Minorităților Etnice), iar eu am observat că majoritatea celor care aparțin minorităților etnice sunt de stânga, dar eu m-am înscris în Partidul Conservator unde am găsit numeroși militanți din minoritățile etnice, mai puțin în Canterbury. Deci este o schimbare recentă a strategiei Partidului Conservator, care se adaptează la semnalele date de electorat”, spune Sergiu Barna.

Sergiu Barna vorbește despre problemele românilor de acolo și despre care sunt subiectele de interes pentru alegători. Acesta speră să îl voteze românii din Canterbury.

În județul Cambridgeshire candidează cu șanse bune de a fi aleasă româncă Alexandra Bulat.

Alexandra Bulat candidează în circumscripția Abbey din orașul Cambridge, capitala comitatului (echivalentul județului) Cambridgeshire din estul Angliei, din partea Partidului Laburist.

Circumscripția (divizia) Abbey din orașul Cambridge avea un consilier Laburist de la alegerile precedente, care s-a retras lăsând un loc liber de candidat pentru care a fost selecționată Alexandra.

În 2017 Laburiștii au avut în Abbey un avans de doar 3% față de Partidul Liberal Democrat (40% – 37%), dar Alexandra spune că acum lupta se va da aici în Partidul Laburist și Partidul Verzilor. Scrutinul este unul majoritar uninominal cu un singur tur.

Alexandra a fost activă după decizia Marii Britanii de a ieși din UE în apărarea drepturilor cetățenilor europeni rezidenți aici, iar aceasta a fost o temă importantă în actuala campanie, după cum a explicat ea într-un interviu la RFI.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...