G4Media.ro

ADVERTORIAL Robert Turcescu (PMP): În Dâmbovița s-a furat mult și s-a tăiat…

Sursa Foto: PMP

ADVERTORIAL Robert Turcescu (PMP): În Dâmbovița s-a furat mult și s-a tăiat frunză la câini. Târgoviște e la o oră de București, sunt investitori care și-ar putea baza sau reloca afacerile în această zonă

La depunerea candidaturii ați explicat cum a ajuns Robert Turcescu să candideze la președinția Consiliului Județean Dâmbovița. Sunteți legat de acest județ prin faptul că bunicii materni sunt de acolo, iar sora dvs. face agricultură de performanță, într-o comună din județ. Cu alte cuvinte, știți foarte bine care sunt problemele oamenilor. De ce această candidatură abia acum, de ce nu mai devreme?

Robert Turcescu: O spuneți de parcă aș face politică de o viață! Sunt doar de patru ani membru al unui partid politic, din 2016, când am intrat în PMP și am asumat foarte rapid o candidatură la Primăria Capitalei. La acea vreme nu știam prea multe despre viața internă a unei formațiuni politice așa că atunci când mi s-a oferit o candidatură la alegerile parlamentare în județul Constanța am acceptat-o fără să pun prea multe întrebări. Am făcut campanie și am scos al doilea cel mai bun scor al PMP la alegerile din acel an, primul ca număr de voturi fiind Traian Băsescu.

Apoi am candidat spre folosul partidului și la alegerile europarlamentare, de pe poziția 6, evident neeligibilă, dar cred că am contribuit la succesul PMP de la acel moment de a duce la Bruxelles doi europarlamentari. Acum, la locale, sunt mai multe motive pentru care candidez pentru președinția CJ Dâmbovița.

Unul e de ordin afectiv, fiind pe jumătate dâmbovițean, altul e legat de faptul că m-am săturat și m-am întristat îndeajuns să văd cum Dâmbovița e lăsată de treizeci de ani la cheremul „khmerilor roșii” de tip Țuțuianu, un ins care are neobrăzarea de a mai cere încă un mandat de președinte de CJ după ce a făcut praf și pulbere Dâmbovița în perioada 2012-2016.

Uite, recunosc, candidatura neobrăzata a lui Țuțuianu e și ea un motiv foarte puternic pentru care m-am decis să candidez la aceste alegeri locale! Nu în ultimul rând, vreau să fac din organizația PMP Dâmbovița o organizație puternică , foarte puternică, așa cum a fost pe vremuri organizația PDL din acest județ. De altfel, proiectul meu politic aici, la Dâmbovița, se bazează în mare măsură și pe readucerea foștilor pedeliști în PMP, în egală măsură cu atragerea unor oameni tineri în organizația partidului.

Oamenii au nevoie de comunicare directă cu cei pe care îi aleg, nu de un pliant pe care sunt enumerate promisiuni care, de multe ori, nu ajung să fie puse în practică. Au nevoie de un dialog reconfortant și dătător de speranță, la fel cum ați avut, de ex, cu locuitorii din Lucieni. Ce speranțe au, mai exact, oamenii?

Robert Turcescu: Oamenii vor sa trăiască în secolul XXI! Asta înseamnă că vor apă, gaze, canalizare, trotuare, informatizarea administrației, mai puțină poluare, mai mult dialog cu autoritățile. E mult? Eu zic că nu și din acest motiv am tot vorbit în această campanie despre o schimbare – fulger: cu atragere de fonduri europene, toate aceste dorințe pot deveni rapid realitate. Județul Dâmbovița a fost ținut în subdezvoltare pentru că niște nevolnici n-au înțeles mai nimic din timpurile pe care le trăim.

Așa că mulți dâmbovițeni și-au luat lumea în cap și-au plecat prin țări străine în căutarea unui trai mai bun. Au rămas în urma lor sate depopulate, îmbătrânite, hectare de livezi neîngrijite sau neculese, părinți în vârstă care se chinuie la câmp și în solarii… E jale prin județ, iar acum, de când cu pandemia, au început să dispară și din puținele locuri de muncă pe care se mai puteau baza.

Românii vor o schimbare, pe care o așteaptă de ani de zile. Cum se poate produce această schimbare?

Robert Turcescu: Nu exista miracole, doar muncă și iarăși muncă. De muncit însă trebuie să muncească toți: și vlădica, și opinca. Și asistații social, și angajații administrației. Și patronii, și salariații. În Dâmbovița s-a furat mult și s-a tăiat frunză la câini. Târgoviște e la o oră de București, sunt investitori care și-ar putea baza sau reloca afacerile în această zonă, mai ales că piața chiriilor în Capitală a crescut exponențial în ultimii ani. Dar ca să se întâmple asta e nevoie, spre exemplu, de un parc industrial în Târgoviște, e nevoie de un drum expres complet care să lege Bucureștiul de Târgoviște și tot așa.

Cum îi convingeți pe oamenii care sunt dezamăgiți de foarte mulți dintre politicieni că sunteți diferit și că pot avea încredere în dvs., mai ales că vorbiți despre o „schimbare-fulger”?

Nu poți convinge pe nimeni să te voteze în 30 de zile de campanie! Pe oameni îi convingi în timp, iar despre mine se știu, categoric, foarte multe lucruri pentru că am fost ca jurnalist și mai apoi ca politician, vreme de 25 de ani în atenția și sub lupa opiniei publice. Ca orice om, am lumini și umbre, unii mă simpatizează alții nu, e firesc să fie așa.

Dar știu cu toții că sunt om hotărât, că am energie și că am construit echipe performante oriunde am fost, am activat zeci de ani exclusiv în mediul privat, am plătit salarii și taxe, m-am bătut cu birocrația și cu prostia din administrație, nu vin de nicăieri, ci din viața reală în care știu și cum e cu sapa, și cum e cu mapa. Și mai e ceva: nu suport să mi se spună că nu se poate. Se poate, întotdeauna se poate!

Aș vrea să ne oprim la câteva lucruri concrete. Dacă veți ajunge președinte la Consiliul Județean Dâmbovița ce veți face pentru oamenii care și-au pierdut locul de muncă? Nu vă întreb întâmplător, ci pentru că știm prea bine , în ultimele luni, sute de mii de români au rămas fără un loc de muncă, iar la aceștia se adaugă și cei care s-au întors din străinătate.

Robert Turcescu: Bani europeni. Debirocratizare și informatizare. Scăderi de taxe și de impozite pentru afacerile aflate în suferință din cauza pandemiei. „Vânătoare” de investitori străini și români. Capitalului îi place să aterizeze în zone prietenoase, iar la Dâmbovița sunt nenumărate oportunități de afaceri, dar ele n-au fost încă prezentate așa cum se cuvine potențialilor investitori. Vă dau un mic exemplu legat de turism. E inadmisibil să vezi îmbulzeala de turiști de pe Valea Prahovei și să nu faci nimic de ani de zile pentru a atrage măcar o parte din acești turiști spre Dâmbovița. Sunt locuri în Dâmbovița cel puțin la fel de frumoase ca în Sinaia, Predeal sau Azuga!

Unul dintre obiectivele pe care vi le propuneți este construirea unui spital modern. Vorbiți, de asemenea, de investiții în infrastructură, dar și racordarea la rețelele de gaz, în localitățile unde acest lucru nu s-a făcut. V-ați gândit și ce sursă de finanțare puteți găsi pentru aceste proiecte?

Robert Turcescu: V-am răspuns și ceva mai devreme, dar voi accentua: banii europeni sunt soluția. Dar și când s-au făcut programe pe bani europeni în Dâmbovița, așa cum este cel de aducere a apei și de construire a canalizării în 51 de comune din județ, tot niste nevolnici le-au făcut, pentru că banii din aceste programe, peste 230 de milioane de euro, sunt acum în pericol să fie pierduți întrucât actualii și foștii administratori ai județului n-au fost în stare să se țină de etapele de implementare din acest proiect!

E vorba de fonduri accesate în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM). Pentru aducțiunea de gaze în comunele dâmbovițene există Programul Național de Introducere a Gazelor Naturale. Dar trebuie să faci proiecte, să te bați și să te zbați pentru implementarea lor, să-i ajuți pe primari, pentru că unii din ei sunt analfabeți funcțional, să se descurce prin hățișul de acte și de formulare care trebuie depuse sau completate… Asta ar trebui să facă un președinte de Consiliu Județean: să fie mâna de ajutor a tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ, indiferent de culoarea politică a primarilor.

Pentru a pune în practică o parte dintre aceste proiecte veți avea nevoie, în consiliu, și de susținerea altor partide, iar la Dâmbovița am tot văzut scandaluri politice. Cum vedeți dialogul, negocierile cu alte formațiuni?

Robert Turcescu: În politică, vorba lui Iuliu Maniu, compromisurile sunt permise câtă vreme ele nu sunt compromițătoare. Eu nu negociez și nu voi negocia susțineri politice câtă vreme ele sunt de genul „ce-mi dai ca să-ți dau”! Dacă punem în centru ideea de a face în patru ani de zile un județ Dâmbovița așezat pe calea europeană, sunt dispus să stăm de vorbă. Dacă însă se gândește vreun șmecher politic că ar putea să mă ia părtaș la vreun „șmen” așa cum au tot făcut unii prin Dâmbovița în ultimii treizeci de ani, îi anunț de pe acum că îi scot pe ușă în șuturi și-i țin așa până le vine mintea la cap!

Notă: Articolul susținut de Partidul Mișcarea Populară

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...