G4Media.ro

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina și proprietarul uzinei Azovstal,…

sursa foto: Captură video

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina și proprietarul uzinei Azovstal, dă în judecată Rusia la CEDO

Rinat Ahmetov, proprietarul oțelăriei Azovstal din orașul Mariupol, unde luptătorii ucraineni au sfidat săptămâni întregi de bombardamente rusești, a dat în judecată Rusia pentru „încălcări grave ale drepturilor sale de proprietate” la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a declarat holdingul său System Capital Management (SCM), citat de The Guardian.

Potrivit sursei citate, Ahmetov a solicitat, de asemenea, un ordin judecătoresc „care să împiedice Rusia să se angajeze în continuare în blocarea, jefuirea, deturnarea și distrugerea cerealelor și oțelului” produse de companiile sale.

„Răul nu poate rămâne nepedepsit. Crimele Rusiei împotriva Ucrainei și a poporului nostru sunt enorme, iar cei vinovați de ele trebuie să fie trași la răspundere.

Jefuirea produselor de export ale Ucrainei, inclusiv a cerealelor și a oțelului, a dus deja la creșterea prețurilor și la moartea oamenilor de foame în întreaga lume. Aceste acțiuni barbare trebuie să fie oprite, iar Rusia trebuie să plătească în întregime”, a declarat Rinat Ahmetov, citat într-un comunicat.

Întrebat despre acest proces, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu se mai află sub jurisdicția Curții Europene a Drepturilor Omului.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Asta poate nu-si da seama, dar cred ca trebuie sa introduca actiunea la o Curte ruseasca. Eu cred ca o sa-i fie greu de aici inainte, de la ruznaci nu cred ca va vede vreo copeica.

  2. Cine spune că rușii au furat,spune o prostie. Rușii nu fură, ei iau cu împrumut pe termen nelimitat.

  3. Măi Rinat, treci la coadă, și noi așteptăm să ne dea tezaurul înapoi.

  4. Va veni vremea ca rusia să plătească despăgubiri de război. Asa cum au facut germanii în urma lui hitler asa se va întîmpla si in urma sobolanului kgbist

  5. Doar dispariția regimului putlerist și a kgb-istul ui canceros va putea readuce pacea, normalitatea. Rușii vor plăti sau vom intra în
    epoca glaciară.