G4Media.ro

Retragerea bruscă a lui George Soros de la Forumul de la Davos…

sursa foto: Revista 22

Retragerea bruscă a lui George Soros de la Forumul de la Davos ridică semne de întrebare și stârnește noi teorii ale conspirației

Absența lui George Soros de la reuniunea Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, Elveția, a generat semne de întrebare și noi teorii ale conspirației cu privire la acest eveniment, scrie publicația americană Newsweek.

Finanțatorul miliardar a scris pe Twitter, în 10 ianuarie, că absența sa a fost provocată de „un conflict inevitabil de program”, adăugând că plănuiește să țină un discurs la Munchen în 16 februarie – la o lună calendaristică întreagă după începerea reuniunii anuale a WEF.

Neparticiparea sa – alături de afirmații inexacte potrivit cărora fondatorul WEF, Klaus Schwab, nu a participat nici el la propria conferință – a alimentat speculații nefondate pe rețelele de socializare potrivit cărora absența lui Soros a fost premeditată pentru a evita un eveniment catastrofal.

„Se întâmplă ceva?” s-a întrebat pe Twitter Lavern Spicer, un candidat republican din Florida. „Ceva se pregătește…”, a scris James Bradley, un candidat republican din California.

Bogăția lui Soros, trecutul său evreiesc și volumul donațiilor sale politice și filantropice au făcut din el o țintă principală pentru teoriile conspirației, multe dintre ele centrate pe faptul că face parte dintr-o cabală globală care urmărește să creeze o nouă ordine mondială.

Prin intermediul fundațiilor sale Open Society Foundations, organizații care acordă granturi, Soros a distribuit 32 de miliarde de dolari și a fost cel mai mare donator individual în alegerile parțiale din 2022, după ce anterior donase sume uriașe pentru candidaturile democrate la președinție. Rolul său de binefăcător generos pentru numeroase cauze a stimulat teoriile potrivit cărora acesta își folosește averea pentru a influența afacerile globale.

Soros – un supraviețuitor al Holocaustului născut în Ungaria – a fost acuzat inclusiv că a finanțat crizele migranților din SUA și Europa.

Lista continuă, adepții conspirațiilor, în special cei din cadrul mișcării QAnon, care promovează viziunea unei cabale a noii ordini mondiale, atribuindu-i lui Soros aproape orice – de la coronavirusul care este un mijloc de control al populației la finanțarea tulburărilor civile.

Absența sa de la Davos a dat naștere la noi afirmații potrivit cărora cabala globalistă plănuiește ceva care ar contribui la instaurarea unei noi ordini mondiale.

Unii au mers chiar mai departe, sugerând că un atac terorist fabricat ar putea avea loc la întâlnirea liderilor mondiali. „Cred că ar putea avea loc un eveniment masiv de securitate/terorist la Davos în această săptămână”, a scris pe Telegram Josh Reid, figura de căpătâi a Redpill Project, un site conspiraționist.

„Se apropie un steag fals”, a scris @Jrseeker1963 pe Twitter.

Dacă Soros ar fi fost conștient de o operațiune sub steag fals împotriva WEF, s-ar pune întrebarea de ce fiul său, Alexander, președinte al Open Society Foundations, participă la conferință, notează Newsweek.

Între timp, Soros nu este singura personalitate internațională care a ignorat întâlnirea: Joe Biden, Vladimir Putin și Xi Jinping nu se vor alătura celorlalți lideri mondiali prezenți acolo, și nici Rishi Sunak, premierul britanic, președintele francez Emmanuel Macron sau noul președinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva.

Popularitatea în scădere a conferinței, pe fundalul unui război în Ucraina și al unei Rusii sancționate internațional, sugerează că viziunea sa asupra unei societăți globalizate ar putea să se diminueze în actualul climat geopolitic.

S-ar putea ca declinul să fie, de asemenea, o chestiune de relevanță. Schwab, în vârstă de 84 de ani, a fost liderul WEF de când a fondat organizația în 1971 și se pare că este reticent în a discuta despre succesorul său. Sinonimia dintre Schwab și Davos, precum și înaintarea sa în vârstă, ar putea risca să lege viitorul conferinței de al său.

„Toată lumea vorbește despre el”, a declarat un partener strategic anonim al WEF pentru publicația Politico. „Iar întreaga chestie [WEF] s-ar putea destrăma dacă nu o rezolvă”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Soros rămâne una din fumigenele preferate ale rușilor, când vor să distragă atenția de la cea mai recentă mârșăvie rusească.

 2. „Se întâmplă ceva?”
  „Ceva se pregătește…”
  Uite asa aflam ca teoriile conspiratiei constau de fapt in simple intrebari 🤣🤣🤣

  • @Gica
   E clar ca „teoriile conspiratiei” au fost intrebari sau presupuneri si ca „lupta impotriva conspiratiilor” este, de fapt, incercarea de a impune un „adevar oficial”.

 3. nimeni nu e nemuritor. ADIO moshule, ca mult rau ai facut.

  • Ce rău a făcut, rusule? Hai, inventează ceva bun, să mă distrez.

  • @George ai fost cipat impotriva vointei tale?!

  • a prins toate cele 6 cipuri din fiolă!

 4. Ce CON.SPI.RATIE mai mare împ..otriv.a um.an.ității când el.itel.e se ad.ună anual și hotă.r.ăsc si inv.este.sc in noile strat.egii pentr.u im.plem.en.tarea unei noi ag.e.nde și or.and.uiri gl.ob.al.e ,fățiș?Tendinta de a disc.red.ita pe cei care se op.un și dem.as.ca evidenta ,este pe cat de r.idi.co.lă și foarte contraproductivă pe atât de periculoasă,în curând v.eți că.d.ea în pla.sa care ați în.tins.o.

  • Există o plasă. Plasa în care cad fraierii care caută conspirații imaginare, în timp ce-și distrug singuri viețile votând PSDNL.

 5. Se întâmplă ceva? În plm are 200 de ani și abia își mai taraie basinile. Ce să se întâmple? O fi cu ciolacu sau cu nastase la o vânătoare.

  • Niste moși care abia isi mai taraie farturile pun lumea la cale! sa fim seriosi, acolo e salonul de geriatrie alzhaimer Ana Aslan. Toti tătăiții aia pana la limuzina uita si in ce data si tara sunt.

 6. Cum mă, asemenea articol clickbait si inca nu e plin de spume?
  Cred ca s-au vorbit intre ei conspirationistii, la derută. Sunt interese mari la mijloc.

 7. Poate aflase CA fiul lui e insarcinat🥴

  • Poate…orice! Teoriile conspiratiei au poarta larg deschisa in Romania si partial si in SUA. Noroc ca in Europa Occidentala, majoritatea oamenilor au mintile sanatoase inca.

 8. Nu a nins destul

 9. Dacă dispare el, sponsorul, să vezi bătaie între milionarii noștri, care să sponsorizeze mai mult tinerii și democrația!

 10. degeaba crapa dracu’ ca lasa altu’ in locul lui.