G4Media.ro

Restricţii de circulaţie pe drumuri din șapte județe pentru autovehiculele mai mari…

Sursa foto: Pexels

Restricţii de circulaţie pe drumuri din șapte județe pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone, din cauza caniculei

Compania Naţional de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instituit restricţii de circulaţie, luni şi marţi, pentru autovehiculele mai mari de 7,5 t, pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi din judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, aflate sub avertizări de caniculă, relatează Agerpres.

„Luni şi marţi, respectiv 21-22.08.2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi din judeţele: Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi. Aceste restricţii sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Galben şi Cod Portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă şi disconfort termic accentuat”, precizează CNAIR.

Potrivit companiei de drumuri, măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă.

Pe perioada restricţiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât şi utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Până nu confiscă camioanele ce încalcă legea vor fi distruse drumurile în continuare.