G4Media.ro

Restaurantele şi cafenelele din municipiul Botoşani se redeschid, după ce rata de…

Restaurantele şi cafenelele din municipiul Botoşani se redeschid, după ce rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3 la mie

Restaurantele şi cafenelele din municipiul Botoşani se redeschid, începând de sâmbătă, după ce rata de infectare cu virusul COVID-19 a scăzut sub 3 la mie, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, incidenţa cazurilor de SARS-CoV-2 din municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns, sâmbătă, la 2,85 la mie, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni.

„Nu este nevoie de o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că în ultima hotărâre, prin care au fost impuse restricţiile, este prevăzut că restaurantele se redeschid dacă incidenţa scade sub 3 la mie”, a afirmat Adăscăliţei.

Datele transmise sâmbătă de DSP arată că în judeţul Botoşani mai există o singură localitate în care rata de infectare cu COVID-19 depăşeşte 3 la mie. În comuna Pomârla, indicele de îmbolnăvire este de 3,03 la mie.

La nivelul judeţului Botoşani, incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a scăzut la 1,43 la mie. AGERPRES/ (A/AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter