G4Media.ro

Restaurant din Viscri, într-un clasament al celor mai bune restaurante din lume,…

Sursa foto: G4Media

Restaurant din Viscri, într-un clasament al celor mai bune restaurante din lume, în 2021

Viscri 125 este o locația pe care redactorii revistei Forbes o văd ca una din cele mai bune din 2021, în domeniul culinar, apreciind-o pentru faptul că a reușit să treacă prin pandemie, adaptându-se.

”Unul dintre cele mai bune lucruri legate de vizitele în Transilvania este cazarea la fermele rurale. Viscri 125 este o piesă centrală a satului cu același nume, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și un loc în afara timpului. Mi-a plăcut camera mea adorabilă, cu mobilierul ei din lemn verde și cufărul tipic săsesc cu modele florale. Chiar și mai bine a fost la cină, una preparată de bucătari din sat, cu legume din grădinile casei, cultivate din semințe rare. Bucătarii lor au adaptat rețete tradiționale, pentru a valorifica din plin acele legume vechi exotice, făcând sarmale cu frunze de varză kale, supă de fasole cu varză neagră sau supă cremă de fenicul. O cină simplă de supă de legume și o mămăligă cu ciuperci a fost una dintre mesele mele preferate dintr-o călătorie de o săptămână prin România”, a scris autoarea articolului, Ann Abel.

Sursa foto: G4Media

Autoarea a făcut un clasament al celor mai plăcute restaurante apreciind spiritul de inovare, de adaptare în vremuri complicate.

”Anul trecut, când m-am săturat să citesc necrologurile restaurantelor, am decis să scriu în schimb scrisori de dragoste pentru aceste localuri. Am sperat că se întâmplă o singură dată, dar pandemia nu s-a încheiat și nici necrologurile. Dar totuși am reușit să mănânc bine, așa că am strâns mai multe scrisori de dragoste.

Aceste zece restaurante au prins viață pentru mine în ultimul an. Majoritatea merită sărbătorite pentru că s-au adaptat în aceste timpuri. Unele au stele Michelin, în timp ce altele nici măcar nu au meniuri. Toate mi-au amintit de originea cuvântului restaurant — a restaura, a îngriji, a face să mă simt complet”, a scris autoarea articolului.

Sursa foto: G4Media

Pe lângă casa de oaspeți din Viscri, Forbes a mai scris despre un restaurant din Norcia (Italia), un altul din Tsaghkunk (Armenia), despre un mic restaurant din Sicilia, despre restaurantul ”Noor” din Cordoba (Spania), care încearcă să exploreze mâncarea tradițională andaluză sau despre ”Bar Castañeda” din Las Vegas (SUA), unde se servește o masă în cel mai autentic stil Old West.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Zona superba, restaurantul foarte, foarte, foarte, foarte scump, mancarea nu este ceva deosebit (decat la pret), cantitatile sunt foarte mici iar atitudinea celor care detin restaurantul si cazarea la critica este de cel mai jos nivel. Am mers odata si consider ca e suficient, sunt locuri in care poti manca mult mai bine (din punct de vedere al gustului, al complexitatii felului, al cantitatii si mai ales al pretului). Iar reviewurile pozitive cu nemiluita cred ca se doresc a fi un fel de „ba, sa nu par prea prost ca nu am inteles despre ce e vorba, hai sa laud”

    • Ai ceva recomandari de restaurante ok cu preturi ok in Sighisoara? 🙂

    • Sincer, cred ca faci o confuzie. Intotdeauna cei de la Viscri 125 ne-au primit cu bratele deschise si au fot mereu amabili si ne-au facut toate poftele. Cat despre atitidinea la critica… confunzi Viscri 125 cu alt local din Viscri. Stiu exact despre ce vorbesti…
      Numai bine!

  2. pfff sa-i vezi pe Bucuresten cum invadeaza Transilvania cand este rost de mancat gratis , stati pe loc la Bucale ca nu este gratis …

  3. Am fost la Viscri 125, este foarte scump, preturi de vest, iar mancarea e similara unui restaurant mediu de la noi, iar atitudinea chelnerilor lasa mult de dorit.

  4. Mda, supa aceea cu fasole si varza negra se numeste mai in toata lumea ribollita, clasica rustica italieneasca. Si o mananci si in Anglia si in tarile scandinave ca ribollita. Iar varza neagra este de mult normala si nu exotica in Europa. Cred ca este exotica in Romania.
    Culmea este ca exista un cod etic, poate nescris, al bucatarilor care daca se inspira de undeva, povestesc asta in clar text. Ceva in genul cum ar trebui sa fie si cu tezele de doctorat, 😉.