G4Media.ro

Republica Moldova: Guvernul pro-european al Nataliei Gavriliță a trecut de votul de…

Sursa foto: Facebook/ Natalia Gavriliță

Republica Moldova: Guvernul pro-european al Nataliei Gavriliță a trecut de votul de încredere al Parlamentului / Oficial, țara este condusă în prezent de două femei

Guvernul condus de Natalia Gavrilița, nominalizată de președinta Maia Sandu, a trecut de votul de încredere al Parlamentului Republicii Moldova, potrivit presei locale, citate de Agerpres.

Guvernul a primit 61 dintre cele 101 de voturi ale legislativului de la Chișinău, toate voturile „pentru” fiind din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Astfel, Republica Moldova este oficial condusă de două femei.

„Guvernul actual are o misiune extrem de importantă – să demonstreze oamenilor că Republica Moldova poate fi guvernată de oameni cinstiți, oameni bine intenționați. Aceasta e misiunea cea mai importantă a acestui Guvern – să arătăm că un guvern de oameni integri e bun pentru țară, că banii opriți din scheme și corupție pot ajuta oamenii acestei țări, iar Moldova poate reveni în echipa statelor civilizate, decente, unde în capul mesei este legea. Acest Guvern nu va fura, nu va crea legi care să permită furtul, nu va împărți bani publici cu procent, nu va crea companii abonate la achiziții, nu va privatiza pentru feciori și fini proprietățile statului și nu va proteja escrocii, bandiții și monopolurile care jecmănesc oamenii acestei țări.

Mai mult, vom curăța instituțiile statului de oameni corupți, vom face tot posibilul ca justiția să se curețe de grupurile de interese care vând decizii și protejează hoții, vom face tot posibilul să recuperăm banii din miliard și din alte scheme care se ascund în alte țări sau chiar în Moldova. Vom ținti confiscarea averilor celor corupți și din acei bani vom repara școli, aziluri, case de cultură și drumuri”, a declarat Natalia Gavriliță în plenul Parlamentului.

Natalia Gavriliță, fost ministru al finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu, a mai fost propusă de două ori în luna februarie pentru funcția de premier de către președintele Republicii Moldova, însă a fost respinsă de către majoritatea parlamentară condusă de socialiștii lui Igor Dodon, în legislativul trecut. Mișcarea a făcut parte din strategia Maiei Sandu pentru a declanșa alegerile parlamentare anticipate.

Alături de premierul Natalia Gavriliţa, ceilalţi membri ai guvernului propuşi sunt: Vladislav Kulminski, viceprim-ministru pentru reintegrare, Sergiu Litvinenco, ministrul justiţiei, Ala Nemerenco, ministrul sănătăţii, Anatolie Nosatîi, ministrul apărării, Ana Revenco, ministrul afacerilor interne, Andrei Spînu, ministrul infrastructurii, Anatolie Topală, ministrul educaţiei, Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Sergiu Gaibu, ministrul economiei, Dumitru Budianschi, ministrul finanţelor, Sergiu Prodan – ministrul culturii, Iuliana Cantaragiu, ministrul mediului, Iurie Ţurcanu, digitalizare, Viorel Gherciu, ministrul agriculturii, şi Marcel Spătaru – ministrul muncii şi protecţiei sociale.

La alegerile parlamentare din 11 iulie PAS a obţinut o majoritate de 63 din cele 101 de mandate în legislativ, în timp ce blocul socialiştilor şi comuniştilor are 32 de mandate, cele 6 mandate rămase revenind partidul Şor.

Sursa foto: Facebook/ Natalia Gavriliță

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Foarte bine dacă aduc +valoare nu avem nimic împotrivă ca militar în rezervă apreciez orice grad superior indiferent de sex nu gen, oricum în Moldova băieții se duc la fete în casă, e o tradiție împământenită

 2. E uimitor ce a reușit Moldova! Toată stima!

  • @Marcele, de ce ești așa de exaltat? A reușit ce anume? E relativ ușor să obții succesul la un moment dat, partea complicată e sa te menții la nivelul așteptărilor, nu crezi?

 3. „vom face tot posibilul să recuperăm banii din miliard și din alte scheme care se ascund în alte țări sau chiar în Moldova. Vom ținti confiscarea averilor celor corupți și din acei bani vom repara școli, aziluri, case de cultură și drumuri”.

  Ce clasă ne da Basarabia in ultima vreme.
  Nu am mai auzit un singur politician in Ro care sa declare asa raspicat ca se urmareste confiscarea averilor celor condamnati pentru coruptie.
  Dragnea si banii lui din Elvetia si Brazilia sunt bine mersi.

  • Eu declar din toata inima ca iti dau inapoi milionul de euro pe care mi-l vei da saptamana viitoare! Te rog sa mi-l trimiti in cont.

 4. Bravo Moldovei ! Aia de peste Prut,ca astalalta…

 5. „Oficial, țara este condusă în prezent de două femei”.
  De 2 femei EDUCATE, cu mesaje clare pro-europene si cu vasta experienta internationala in Management, nu ca analfabetii de la Bucuresti, absolventi in majoritate ai unor fabrici de diplome!
  Bravo, moldovenilor!

 6. Jos pălăria! Doua doamne superbe! Nu ca Vasilica care a încurcat borcanele, făcând Romania de râs.

 7. Sa ieșim în stradă să cerem că parlamentul,guvernul și președinta Republici Moldova să preia conducerea și a României.Deasemenea serviciile,miliția, justiția să le organizeze parlamentul,guvernul,și președenția Republicii Moldova

  • Buna postarea, felicitari!!!!!!!
   Zombilica, pleci?!

 8. Felicitări. Sper să fie de ispravă și să aducă Moldova pe calea democrației și progresului european.

 9. Sunt doua femei cu oo, noi avem doi bărbați cu prună. Mult succes celor două!

 10. pe cele doua femei-conducator le conduce centrala termoelectrica din Tiraspol