G4Media.ro

Reorganizarea teritorială, amânată după alegeri. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, susține că e…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Daca se face referendum pt modificarea constitutiei, sa se faca in acelasi timp si unul pentru stabilirea numarului de parlamentari. Cum..? S-a facut deja? Aha.. pai tot asa va conta si pentru reorganizarea teritoriala.
    Ar fi frumos sa se faca un referendum si pentru desfiintarea pensilor speciale

    • Înseamnă ca nu știi ce prevede constituția și care este diferența între un referendum chemat de președinte și care e consultativ cu unul de modificare a Constituției. Da, amândouă se cheama Referendum și la amândouă vin oamenii la vot dar sunt niște mari diferențe.
      Îți înțeleg frustrarea dar așa a fost concepută a noastră Constituție, pe genunchi și nu spune clar ce putere au celelalte Referendumuri cum a fost cel pentru reducerea numărului de parlamentari. Parca e o decizie a CCR care spunea ca orice modificare ar trebui sa le includă și pe alea, poate de aia nu fac reforma administrativ teritorială, deși cred ca cu totul altele sunt motivele

    • Da.. recunosc, in mintea mea un Referendum indica vointa poporului si ar trebui sa o decizie obligatorie irevocabila de orice institutie din tara asta fie ea CCR sau parlament.

    • pt unii care cred ca referendumurile sunt consultative: da, sunt consultative cam peste tot in lume la fel ca de exemplu si refrendumul pt Brexit in GB. Insa o data ce sunt validate cam peste tot in lume sunt transpuse in legi, altfel parlamentul isi pierde legitimitatea si credibilitatea

  2. Din câte văd ”consorțiile administrative”, adică asocierea mai multor primării, în loc să reducă personalul administrativ, îl va crește, prin angajarea unui arhitect-șef (șef peste cine ?) și a altor persoane…. Deci va fi o structură în plus, intermediară între actualele primării și județ. Comasarea comunelor ar trebui făcută pe simpla organigramă a unei comune: un primar, 2-3 viceprimari voluntari, neplătiți, 10-12 consilieri neplătiți. Și-n alte țări numai primarul este plătit, viceprimarii fac cu schimbul și rămân la lopcul lor de muncă. Consilierii la fel, nu le dai bani pentru o ședință lunară, cine vrea s-o facă voluntar pentru binele comunei bine, cine nu, să-și vadă de treabă. Sunt bani publici care trebui cheltuiți cu chibzuință.

  3. După care alegeri, tovarșu ministru? Alea din 2040?