G4Media.ro

Reguli noi pentru obținerea vizei de flotant: Solicitantul să stea cel puțin…

Sursa foto: Facebook Ministerul Afacerilor Interne

Reguli noi pentru obținerea vizei de flotant: Solicitantul să stea cel puțin 15 zile pe lună la locuința secundară, iar dacă la aceeași adresă figurează mai mult de două persoane, poliția va face verificări

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat luni o serie de măsuri restrictive, care au intrat deja în vigoare, pentru obținerea vizelor de flotant, printre acvestea numărându-se un număr limitat de persoane care pot figura la aceeași adresă și, de asemenea, un număr minim de zile pe lună pe care un solicitant de viză de flotant să le petreacă la locuința secundară.

”În toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor. Solicitantul va declara pe propria răspundere scopul/motivul stabilirii reşedinţei. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor. În practică, la primirea cererilor pentru stabilirea reşedinţei, la nivelul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor se vor efectua următoarele activităţi: 1. Se va verifica în baza de date numărul menţiunilor de reşedinţă valabil înscrise la adresa respectivă; 2. Dacă la adresa respectivă sunt înscrise cel puţin 2 menţiuni de reşedinţă valabile se va proceda la informarea structurii locale a poliţiei naţionale, în vederea efectuării verificărilor în teren, din care să rezulte dacă solicitanţii locuiesc efectiv la adresa declarată. În situaţia în care, din verificările efectuate de către polițiști rezultă faptul că persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarată, cererile lor vor fi respinse”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, verificările vor fi dispuse şi în situaţia în care se înregistrează un număr mare de solicitări la aceeaşi adresă.

”Practic, se vor avea în vedere şi cazurile în care cererile s-au depus, succesiv, la intervale relativ scurte de timp, pentru aceeaşi adresă. Prin „număr mare de solicitări” se înţelege un număr care depăşeşte media zilnică, săptămânală sau lunară”, a mai precizat Dajbog.

Purtătoarea de cuvânt a MAI explicat că noile reguli au fost impuse în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie.

Foto: Purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog / Sursa: MAI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Ahaaa, dar chiriile la negru, cand le aduceti la alb, spre impozitare ???

  O tara de rentieri, cu preturi de vestul europei !!! O tara in care toti bugetarii sunt multipli proprietari, dar totul la negru !!!

  Nu mai dati de urma covizilor ??? Hahaaaa !!! Ce teapa v-ati luat ! Cum adica ma obligi sa stau la resedinta jumate de luna, ca vrei tu ???

  Asta inseamna reducerea drepturilor cetatenesti, dar vad ca PNL-ul aproba asemenea practici !!! Aici de ce tace PSD ???

  O tara de mafioti !

  • Incearca sa vezi dincolo de interesele tale:in localitatea mea sunt 2 blocuri fe garsoniere in care figurează sute de colorati fara job. Bineinteles fura curent nu plătesc apa chiria. Te las sa ghicesti cine ii protejeaza!

  • Big brada e uneori nu doar folositor, ci și necesar.

  • Nu de mult timp s-a descoperit 3000 de persoane ce figurau ca locatari la aceiasi adresa incat a fost nevoie sa se infiinteze o sectie de votare doar pentru ei.Sunt foarte multi solicitanti de cetatenie romana,si nu doar moldoveni de peste Prut.

 2. si ute asa rezolva si problema aglomeratiei din clase, ca tot e la ordinea zilei. Cine nu are domiciliu sau nu sta in zona scolii …la revedere

  • Corect!!!
   La capitolul acesta insa, toti ganditorii de pe-aici vor descentralizare si autonomie in scoli :))))))
   La carcalac-19…sa vina statul si ministerul cu reguli unitare, dom’le.

 3. Pai de-asta toti din camp, de la blocurile din camp, sunt cu resedinta in berceni, sudului, centru etc de-asta e traficul de pe lume, si poluare maxima ca in india!!!

 4. Off, nu o să le mai iasă la USRisti turismul electoral cu flotantul:(

  • postac PNL
   ca mai nou PNL e noul PSD

  • E groasa pt firea, ca nema întăriri de la pa dele :))

  • Prostanul autointitulat „omul vostru” chiar crede ca pacaleste pe cineva?

 5. Incearca sa vezi dincolo de interesele tale:in localitatea mea sunt 2 blocuri fe garsoniere in care figurează sute de colorati fara job. Bineinteles fura curent nu plătesc apa chiria. Te las sa ghicesti cine ii protejeaza!

 6. Dar pe primarii PSD de la tara care au facut deja vize de flotant pentru zeci de persoane nu-i verificati? Va garantez ca in comunele din Oltenia, la adresele de domiciliu ale primarilor, veti gasi inghesuiti 50-70 de vize de flotant.

  • Daca este adevărat ce scrii, n- ai decât să să faci reclamație la poliție.Dar 50- 70 vize de flotant la adresa unui primar, este o mare exagerare, să nu zic minciuna.Da nume și adrese , le verificam, și vedem adevărul.

 7. O fi valabil și pt garsoniera din Vaslui unde au Buletin de România 1800 de cetățeni Moldoveni?

  • In orasul Vaslui sunt vreo 40-50 de mii de moldoveni care au resedinta in cateva apartamente!!!!! Sunt curios cum rezolva treaba cu astia. Ei nu au stat efectiv nici o secunda in apratamentele respecitve, dar au viza si carte de identitate de Vaslui. Ce o sa faca? Le anuleaza buletinele? Aia sunt plecati la munca in vestul Europei si PNL vine sa-i bage in belele.

 8. si cu viza pentru tinuturile clanurilor ?

 9. USR avea reclama platita in care indemna studentiu sa-si faca viza de flotant. Oamenii noi din PNL s-au prins de miscare… Si ingradirea dreptului la vot e o manevra… dar una comunista, de oameni fara valoare.

 10. Bine ca au iesit cuinformatii publice. Saptamana trecuta, pe 31 august, nu au vrut sa primeasca cererea de stabilire a resedintei, cu contract incheiat pentru 1 an, inregistrat la ANAF, Dupa ce a fost sunat seful de la evidenta pentru explicatii a fost primita cererea, cu conditia sa se specifice pe dosul cererii, motivul pentru care solicitantul tine mortis sa obtina „viza de flotant”.
  Hilar, daca sta mai mult de 15 zile si nu are flotant, este amendata persoana respectiva. Daca nu are flotant, nu poate accesa prgramul „prima chirie”, adica ajutorul de relocare.

 11. Sunt sigur ca e o lege care nu va fi respectata , in majoritatea oraselor copii sunt inscrisi la „scolile bune” prin metoda videi de flotant. E un bau bau acum pentru alegeri ( un bau bau tampit de altfel ) iar apoi o sa uite toata lumea de lege. Exact cu s-a uitat de legea cu asigurarea obligatorie a locuintei.

 12. Bine ca au iesit cu informatii publice. Cam tarziu. Saptamana trecuta, pe 31 august, nu au vrut sa primeasca cererea de stabilire a resedintei, cu contract incheiat pentru 1 an, inregistrat la ANAF, Dupa ce a fost sunat seful de la evidenta pentru explicatii (cica au primit o nota interna) a fost primita cererea, cu conditia sa fie specifiat pe dosul cererii, motivul pentru care solicitantul tine mortis sa obtina „viza de flotant”.
  Hilar, daca o persoana sta mai mult de 15 zile la alta adresa decat cea de domiciliu si nu are flotant, poate fi amendata. Daca nu are flotant, nu poate accesa programul „prima chirie”, adica ajutorul de relocare prevazut expres de lege.
  Poveste asta este mai lunga….. Si inca este la inceput……

 13. Mizerabilii de peste Prut sunt cu miile in aceeasi camera ))))

 14. Cei de la evidenta populatiei sunt niste incompetenti. Trebuie sa vii de 2 ori ca sa-ti pui o viza de flotant. Ca sa-mi elibereze buletinul a trebuit sa astept 6 saptamani pentru ca nu au avut plastic, auzi tu….plastic, timp in care nu am putut sa ma angajez ca imi trebuia flotantul, si flotantul se pune doar pe un buletin care nu expira intr-o luna. Apoi mai trebuie sa astepti o saptamana ca sa-ti dea flotantul , ca na , la noi nu se poate face pe loc, adica sa-ti puna amartul ala de stiker pe spatele buletinului, scris de mana cu o stampila….si sa faca o copie la buletin ca apoi sa bage datele in calculatorul ala amarat…..si iti tine si buletinul o saptamana, iar daca te prinde politia cu declaratie pentru covid fara buletin mai iei si amenda ca nu ai buletin….tara lui paupura voda.

 15. Vreau sa stiu si eu ceva. Proprietara mea nu vrea sa inregistreaze contractul la Anaf . In acest caz, eu put lua acea viza de flotant ? Contractul de inchiriere este pe un an . La sfarsitul contractului, daca ea refuza sa imi dea garantia oprita ( echovalentul la o luna de chirie) , iar daca eu nu am viza de flotant, am vreun drept legal sa merg la politie pentru asta , fara insa sa fiu amendata? Pot spune ca am stat cand si cand on acel apartament, dar nu 15 zile/luna /lunar ?