G4Media.ro

Regatul Unit, dispus să sprijine un guvern ucrainean în exil, anunță premierul…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Regatul Unit, dispus să sprijine un guvern ucrainean în exil, anunță premierul Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi că Regatul Unit va oferi „sprijin” unui guvern ucrainean în exil dacă un astfel de organism se va constitui şi a dezvăluit că l-a avertizat de dimineaţă pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că este posibil ca atât el, cât şi cabinetul său să fie nevoiţi să caute „un loc sigur”, transmite EFE, citată de Agerpres.

Johnson a făcut aceste declaraţii în cadrul unei audieri în Camera Comunelor după o intervenţie a deputatului conservator Julian Lewis, care a amintit că, în anii ’50 ai secolului trecut, Regatul Unit „a oferit refugiu guvernelor în exil ale statelor baltice ocupate”.

„Dacă, după cum pare probabil, Ucraina va fi copleşită, vom oferi refugiu unui guvern în exil (până la eliberarea ţării)?”, a întrebat Lewis.

„Desigur că vom oferi tot sprijinul posibil, fie el logistic sau de alt tip, aşa cum a făcut-o mereu Regatul Unit cu guvernele în exil”, a răspuns premierul britanic, adăugând: „Unul dintre aspectele pe care i le-am comentat preşedintelui Zelenski în această dimineaţă a fost că ar putea fi nevoie să găsească un loc sigur pentru el şi pentru cabinetul lui”.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Primim cu drag, in randul Brigazii Adevaratilor Presedinti ,pe domnul clovn perciunat.

  2. Boris Johnson e singurul lider lucid, oricata propaganda negativă va avea în UE, până mâine dimineață, guvernul de păcălici ai Ucrainei va fi nevoit să plece…pe tabla de sah a Europei, ei au căzut de fazani…asa zișii mari lideri au gandit jocul asta cu interesul meschin al alegerilor din tara lor,….asa de buni negociatori au fost, ei credeau că nebunul de Puțin se sperie….mai fratilor, ala e la apus, se visează tar, nu se va opri până când nu va face Rusia Mare, e singura miza pe care o mai are, …cetățenii europeni sunt victime colaterale, puneti sancțiuni, dar se vor întoarce împotriva noastră…țările din Golf vor profita de prețurile ridicate la petrol, gazul va fi pe sponci… dar cel mai grav e cu aluminiu și metalele rare,…China va recupera Taiwanul, penurie de cipuri va lovi puternic industria auto.

    • b.oubitza zis baba vanga, marsh ma de aici cu scenariile tale apocaliptice. Tu esti doar un pensionar rupt in koor, ti-ar placea tie sa revina rusii in Ro, ai avea si tu un tatuc la care sa te inchini 🤣