G4Media.ro

Reforma Sănătății din Spania prevede o lege care le acordă concediu menstrual…

Reforma Sănătății din Spania prevede o lege care le acordă concediu menstrual femeilor cu dureri severe/ Adolescentele vor putea face avort fără acordul părinților (proiect de lege)

Spania intenționează să introducă un concediu medical pentru femeile care suferă de dureri menstruale severe, potrivit presei spaniole, transmite BBC.

Un proiect de lege spune că femeile ar putea avea trei zile de concediu pe lună – prelungite la cinci în anumite circumstanțe.

Însă politicienii au avertizat că proiectul – care a fost dezvăluit presei spaniole – este încă în curs de elaborare.

Dacă va fi adoptat, acesta ar fi primul astfel din Europa. Doar câteva țări din întreaga lume dispun de o astfel de legislație.

Legislația spaniolă face parte dintr-o reformă mult mai amplă în domeniul sănătății reproducerii, care va include și modificări ale legilor privind avortul.

Sursele presei care au văzut părți din lege au raportat că aceasta urmează să fie prezentată cabinetului la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit proiectului, vor fi permise trei zile de concediu medical pentru perioadele dureroase ale menstruației, cu un bilet de la medic, care ar putea fi extins la cinci zile, temporar, pentru dureri deosebit de intense sau incapacitate de lucru.

Dar nu este de așteptat ca legea să se aplice și celor care suferă de un disconfort ușor.

Aceasta face parte dintr-o abordare mai amplă de tratare a menstruației ca pe o afecțiune de sănătate, relatează El País, care include, de asemenea, eliminarea TVA-ului pentru unele produse de igienă – așa-numita „taxă pe tampoane” – și punerea la dispoziție gratuită a produselor de igienă în centrele publice, precum școlile și închisorile.

Proiectul include, de asemenea, prelungirea concediului de maternitate plătit înainte de naștere și modificări ale legilor privind avortul prezentate la începutul acestui an de ministrul pentru egalitate, Irene Montero.

Aceasta include eliminarea cerinței ca persoanele cu vârste de 16 și 17 ani să facă avort fără permisiunea părinților sau a tutorilor, introdusă în 2015 de un alt guvern.

Însă medicii din Spania, țară tradițional romano-catolică, vor putea în continuare să se înscrie într-un registru al celor care au probleme de conștiință, relatează El País.

Legea propusă va include, de asemenea, reguli mai stricte în ceea ce privește maternitatea de substituție, care este interzisă în Spania.

sursa foto: Pexels/ Andrea Piacquadio

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Corect ar fi sa primeasca si barbatii 3 zile libere pentru …flatulenta excesiva sau mahmureala.

  • mai precis, socialistii astia vor sa intoarca femeia la cratita.

   niciun angajator nu isi va asuma sa angajeze pe cineva sa lucreze doar 15 zile pe luna pe acelasi salariu cu unul care lucreaza 21 de zile.
   si nici salariu proportional mai mic nu o sa poata sa dea pentru ca o sa urle tot socialistii „discriminare”.
   prin urmare femeile vor fi pe stop pe piata muncii…

   asa ca visul conservatorilor se va implini prin mana socialistilor. lol

  • Au cote, deci vor fi obligati sa angajeze femei pe cote. 🤣 Sau vor angaja femei cu penis sa faca cota. 🤣 Vom ajunge sclavii Chinei pt ca Vestul devine din ce in ce mai incompetent si puturos, timp in care chinezii sunt precum sclavii. Nu vei putea concura cu ei niciodata. Ajungem sclavii Chinei.

 2. Un avort poate duce la imposibilitatea de a concepe un copil în viitor. Avortul trebuie evitat dacă femeile mai vor un copil peste ani.
  Multă grijă!!!!!

  • Au iesit masculii feroce sa ne zica despre femei aici in comentarii…

  • Bai Alex, USRul leftard e 80% hisperachi care se cred barbati, nu reprezentati voi decat femeia leftarda, atat.

   Au iesit leftarzii care cred ca femeia are penis si vor sa legalizeze avortul pana la nastere sa ne explice ei cum e cu femeia lor leftarda cu penis.

 3. Avortul e crima! In toate timpurile, culturile si tarile copiii erau numiti o binecuvantare. In ultimii ani se vorbeste cu atata lejeritate despre avort, care este in esenta pruncucidere.

 4. https://www.youtube.com/shorts/Xga0labWS4Q
  nu ma satur sa ma uit la frumusetea din clipul acesta

 5. Nu ma satur sa ma uit la frumusetea asta. Nu ai cum sa spui ca un copil nu e o minune.
  https://www.youtube.com/shorts/Xga0labWS4Q

 6. europa este infestata de socialisti cu „fata umana”. din pacate procesul este ireversibil asa ca nicio sansa pentru alte valori in viitor!

 7. Au apărut toți medievalii să ne povestească ce și cum despre Spania. Nici peste 10000 de ani românul nu o să învețe nimic de la străini. Țara medievalilor este chiar Romania.

 8. Cat e natalitatea in Spania? Intreb si eu asa.