G4Media.ro

Pronunțare pe 5 aprilie în recursul în casație al lui Cristian Popescu…

Foto: G4Media

Pronunțare pe 5 aprilie în recursul în casație al lui Cristian Popescu Piedone din dosarul Colectiv. Zeci de susținători l-au aplaudat în sala de judecată pe fostul primar

Update 14.48: Termen pentru pronunțare a fost stabilit pe 5 aprilie

Update 14.47: Cristian Popescu Piedone în ultimul cuvânt în fața Înaltei Curți: Am ajuns pe cea mai înaltă treaptă a justiției române și sper să fiu auzit, să îmi susțin nevinovăția. Dincolo e doar Dumnezeu. Dar am constatat că până la Dumnezeu te mănâncă sfinții. Sper ca Înalta Curte să nu se înscrie în categoria sfinților devoratori.

Peste 3000 de primari din România au respectat legea și au semnat ca și mine. Nicio primărie nu avea obligația de a solicita autorizația PSI. Și primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis, a eliberat autorizații de funcționare fără aviz PSI.

Am fost condamnat pentru că sunt in trofeu pentru justiție. Vă cer să faceți dreptate.

Articol inițial: Zeci de susținători ai fostului primar al Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone l-au întâmpinat cu aplauze pe acesta în sala de judecată de la Curtea Supremă.

Miercuri are loc prima ședință a instanței pentru judecarea recursului în casație în dosarul Colectiv.

Avocatul unuia dintre pompierii condamnați, Cătălin Dancu, a solicitat un nou termen după data de 24 martie pentru că atunci se va judeca contestația în anulare introdusă de Piedone, în baza deciziilor CCR privind prescripția. Instanța a respins amânarea.

Recursul în casație formulat de Cristian Popescu Piedone după condamnarea în dosarul Colectiv a fost admis în principiu de Curtea Supremă în decembrie anul trecut.

Pe 12 mai 2022, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, la o pedeapsă de 4 ani de detenție cu executare în dosarul Colectiv. Edilul a fost încarcerat la penitenciarul Rahova. Pedepse grele între 6 ani și 12 ani de detenție au primit și patronii clubului, pirotehniștii, artificierii și pompierii. Judecătorii au decis ca inculpații și părțile responsabile civilmente, Primăria Sectorului 4 și ISU București-Ilfov, să achite despăgubiri de peste 36 de milioane de euro către supraviețuitori și urmașii celor 65 de victime rezultate în urma tragicului incendiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. cra-cra-cra

    • Asa se intampla cand lumea are pretentia doar de la Justitie sa vina cu decizii.
      Cati politicieni au considerat ca legea e neclara?

  2. Au venit „neamurili” sa boceasca de mila lui Piedone !

  3. Urmează o nouă lovitură pentru Justitie.Cu cat mai repede cu atat mai bine pentru bugetul public.

  4. ma, nu vreau s-o luati in nume de rau, dar cat de limitati sa fiti (Sectorul 5) incat sa-l votati primar pe cel care a facut-o de oaie la Sectorul 4? ne mai miram de tot felu de stiri dar voi (Sectorul 5) ati rezolvat-o ca-n Caracal