G4Media.ro

Rata de vaccinare este mult mai mare în școlile din Cluj cu…

Rata de vaccinare este mult mai mare în școlile din Cluj cu predare în limba maghiară, decât cele în limba română – presa locală / Agenția ungară MTI: conștiința responsabilității este mai dezvoltată

În școlile din județul Cluj, jumătate dintre cadrele didactice sunt vaccinate împotriva noului coronavirus, dar există o variație foarte mare între unitățile de învățământ: în cazul unora, rata de vaccinare depășește 90%, dar în altele abia atinge 10%, scrie agenția MTI din Ungaria, citând Știridecluj.ro. MTI, preluată de Rador, notează că rata vaccinării este considerabil mai ridicată în școlile cu predare în limba maghiară, ceea ce o determină să scrie: “conștiința responsabilității este mai dezvoltată în școlile maghiare”.

Potrivit sursei citate, lista detaliată referitoare la vaccinarea în școli, prezentată pe portalul românesc, arată că în primele locuri ale listei se află patru şcoli cu predare în limba maghiară, iar din cele zece şcoli în care rata de vaccinare este cea mai ridicată şase sunt şcoli cu predare în limba maghiară, două cu predare în limba engleză şi doar două cu predare de limbă română (clasate pe locul șase și zece).

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Jo napot kívanok, pinguililor.

  Conștiința a crescut de cand „peeseeedeee se luptă să dea Ardealul ungurilor”

 2. “conștiința responsabilității este mai dezvoltată în școlile maghiare”.!!
  Ce spui Franz?!
  Ieri G4 media scris:
  14.10.2021; „Covasna – județul cu cea mai mică incidență din țară, dar și printre cele mai MICI RATE de vaccinare.
  Covasna rămâne județul cu cea mai mică incidență din țară, transmite Rador, deși rata de vaccinare în județ este de doar 21% din populația eligibilă.
  De remarcat că județul Covasna are o populație de circa 211.000 de locuitori, potrivit ultimului recensământ, din care circa 60% trăiesc în mediul rural. Datorită densității relativ mici a populației, mobilitatea socială este și ea scăzută.
  Covasna și Harghita sunt singurele județe din țară care încă se mai află în zona galbenă, cu o rată de infectare de sub 3 la mia de locuitori. Județul Mureș a depășit pragul de 4 la mie, iar Brașovul se apropie de pragul de 7 cazuri la mia de locuitori.”

  Giurgiu are populatie si mai mica, dar procentul de vaccinare e mai mare!!

 3. Ok.
  Să își facă ei toate milioanele de doze !

 4. Ungurii au fost intotdeauna peste romani.
  Am fost in Budapesta pe la inceputul anilor 2000, erau cu 30 de ani peste noi.

  • nu-mi aduc aminte ca vecinii nostri imigranti huni veniti de peste urali, sa fi avut parte sute de ani de influenta nefasta otomana si 45 de ani de comunism crunt si tiranie.

  • Ceea ce tu nu iti amintesti este revolta anticomunista din 1956 a ungurilor, stinsa cu tancuri sovietice.Ei au avut o revolta ca aveau si o coloana.Comunismul nu a fost la fel de crunt la ei, pt ca ei sunt mai buni ca noi, si au avut ceva demnitate, noi am fost pres total, in general in istorie.
   Si ce nu mai iti amintesti tu este ca ei au fost cuceriti de catre otomani, au stat acolo.Nu pare sa ii fi oprit de la a lua parte la un imperiu.

 5. Mda…în Covasna și Harghita nu mai au ungurii” conștiința responsabilității” acolo sânt printre cele mai mici rate de vaccinare din țară.