G4Media.ro

Rata de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în Bucureşti este de 0,89…

Rata de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în Bucureşti este de 0,89 la mie / Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă discută ca toți elevii să se întoarcă la școală

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că a convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), marţi, la ora 11,30, pe tema deschiderii şcolilor pentru toţi elevii, având în vedere că incidenţa COVID-19 se menţine sub 1 la mia de locuitori, relatează Agerpres.

Stoica a precizat, într-o declaraţie de presă, că rata de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 este, marţi, în Bucureşti, de 0,89 la mia de locuitori, pentru a doua zi sub 1. Rata de infectare a fost luni de 0,94 de cazuri la mia de locuitori.

În Monitorul Oficial a fost publicat luni Ordinul comun al ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care prevede că prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mia de locuitori.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. In conditiile in care de maine se intorc toti copii din Bucuresti la scoala(30-35 intr-o clasa), practic fara nici un fel de restrictii, cum majoritatea copiilor nu poarta masca la interior, sunt puse in pericol examenele de final de an pentru clasele 8 si 12.

    • @Marșico, iar ai tras pe nas? Sau ți-a lipsit cocârțul…?

    • Adevarat, dar cui ii pasa. Cimpeanu vrea iar scandal, i-a placut in februarie-martie. Asta are multi morti pe constiinta.
      Aviz celor care circula cu metroul, maine va fi macel.

  2. Și ce să facă la școală? Să învețe? DE CE SĂ ÎNVEȚE CĂ, LA STAT, TOT ALDE PENALI ȘI ANALFABEȚI PECERIȘTI VOR FI ANGAJAȚI, VEZI VEORICA!!! Sau Bălălău, Scripcaru…

  3. În sine e o prostie sa schimbi ceea ce în marile orașe funcționează când mai ai doar trei săptămâni, expunând la aglomerarea din transportul urban, lipsa de posibilități de distanțare la scoala etc. E o prostie populista, dacă era adoptata cu riscuri dar mai demult era motivat, acum einutil, ba xhiar contraproductiv, cu 60% profesori nevaccinati și doar parțial elevii 16-18 care merita toate felicitările. Ar trebui sa folosească aceste gândi cum vor face în toamna, sa nu fie luați la fel de nepregătiți ca toamna trecuta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.