G4Media.ro

Răspunderea pasată în cazul eliminării autorizației ISU dintre condițiile de acreditare a…

Răspunderea pasată în cazul eliminării autorizației ISU dintre condițiile de acreditare a școlilor. Șeful ARACIP: Cred că ar trebui ca lumea să facă presiune pe ISU să închidă școlile, grădinițele, after-schoolurile fără autorizații

“Cred că ar trebui ca lumea să facă presiune nu pe ARACIP, ci pe ISU să închidă spațiile” fără aviz de securitate la incendiu. Declarația a fost făcută pentru Edupedu.ro de către președintele Agenției care, începând de ieri, nu mai trebuie să verifice dacă școlile și grădinițele au autorizație de securitate la incendiu, înainte de a le acorda autorizația provizorie sau acreditarea. Șerban Iosifescu a afirmat că reprezentanții Inspectoratelor pentru Situații de Urgență verificau în trecut școlile, trimiteau Ministerului Educației lista cu problemele întâlnite, iar apoi inspectorii ARACIP cereau dovezi că problemele au fost remediate pentru a prelungi acreditarea. “Dacă nu mă înșel, în 2016 am primit ultima astfel de vizită” în școli, de la ISU, a avertizat Iosifescu.

Amintim că autorizația de securitate la incendiu a fost eliminată oficial dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private. Monitorul Oficial a publicat ieri, 26 noiembrie, o lege care stipulează că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) nu mai trebuie să verifice autorizația de securitate la incendiu, înainte de a propune autorizarea/acreditarea unei școli. Și președintele Iohannis a semnat deja decretul de promulgare a legii.

“Eu personal cred că ar trebui ca lumea să facă presiune nu pe ARACIP, ci pe ISU să închidă spațiile respective. Inspectoratele pentru Situații de Urgență (ISU) ar putea să ia, conform legii, măsuri de a închide acele școli, grădinițe, after-schooluri și instituții care găzduiesc orice alt tip de activitate cu copiii, în lipsa acestei autorizații de securitate la incendiu, sau măcar să oblige destinatarul să pună un afiș mare că acel spațiu nu este avizat”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele ARACIP, Șerban Iosifescu.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Daaaa cum sa nu 1milion300mii de bugetari si tot noi sa muncim in locul lor, sa protestam, cica sa facem presiune :)) hai ma dar voi oentru ce mai luati banii?

  2. Legislatia europeana (cea obligatorie in toate statele mebre) prevede o autorizatie PREALABILA de functionare. Obtinuta inainte de : constructie, reamenajare, schimbare de mod de functionare.

    Exista un capitol al cladirilor/imobilelor/caselor/claselor/etc care primesc la studiu copii/elevi/studenti/stagiari adulti. Regulile sunt stricte si aplicarea lor este obligatorie.

    Singur primarul, pe raspundere proprie, poate da o autorizatie de functionare, fara aprobarea pompierilor.
    Mai exista un singur fel de functionare, cu autorizatia pompierilo, insa fara ca regulile europeene sa fie aplicater: punerea in practica a masurilor compensatorii, la fiecare caz in parte, in functie de vechimea edificiului (monument sau nu, etc)

    Atacati legea la Bruxelles, Comisia va obliga imediat statul roman, la punerea in aplicare a legislatiei europeene. Nu va lasati copii, nu va puneti pe voi, in pericol de moarte, din cauza unor cretini.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.