G4Media.ro

Rareş Bogdan l-a numit pe Putin „Antihrist” şi „criminal de război” în…

Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP / Frederic MARVAUX

Rareş Bogdan l-a numit pe Putin „Antihrist” şi „criminal de război” în plenul Parlamentului European: „Propun un task-force, în parteneriat cu NATO, pentru a găsi calea adevărului către cetăţenii ruşi”

Eurodeputatul PNL Rareş Bogdan l-a numit miercuri pe preşedintele rus Vladimir Putin „Antihrist” şi „criminal de război” în plenul Parlamentului European, în cadrul unei dezbateri care a abundat în astfel de apelative.

„Încep prin a o felicita pe Roberta Metsola pentru demersul său curajos de a merge la Kiev. Mă înclin, a spălat onoarea Parlamentului”, a spus Rareş Bogdan în timpul dezbaterii cu preşedinţii Comisiei şi Consiliului privind rezultatele summitului european de primăvară şi viitoarele sancţiuni împotriva Rusiei.

„La data la care Consiliul European îşi prezenta concluziile nu ne imaginam că va avea loc masacrul din Bucea. Dar barbaria lui Putin şi a generalilor săi doboară mereu recorduri şi ne paralizează. Ei bine, exact asta nu ne permitem. Nu avem timp de irosit pentru a vedea cine a închis ochii din UE şi cine a avut de câştigat dintre ţările membre de la momentul anexării Crimeei”, a adăugat eurodeputatul român, membru al Grupului Partidului Popular European (Creştin Democrat).

El a spus că oricum realitatea sângeroasă din Ucraina nu mai poate fi schimbată. „În fiecare oră mor copii, se destramă familii, se mutilează sufletul unei naţiuni. Un copil pe minut părăseşte Ucraina. Un copil pe minut. Este limpede că vremea compromisului a trecut şi orice sancţiune luată cu jumătate de măsură nu-şi atinge scopul”, a mai spus Bogdan, citat de Agerpres.

El a pledat pentru mai puţină ipocrizie şi mai multă acţiune. „Anunţăm sancţiuni, dar lăsăm încă bănci ruseşti funcţionale în reţeaua SWIFT şi Target 2 – cinci bănci ruseşti – şi plătim 300 de milioane de euro pe zi pe gaz rusesc şi petrol. Cu alte cuvinte, alimentăm conturile Rusiei lui Putin cu 9 miliarde de euro lunar, adică finanţăm maşinăria de război a Kremlinului, cu ipocrizie. Cu toate acestea, merită, sigur, salutat, al cincilea pachet de sancţiuni, anunţat de dna (Ursula) Von der Leyen”, a afirmat eurodeputatul PNL.

El i-a sugerat şefei CE o nouă direcţie de acţiune, respectiv identificarea unei căi prin care cetăţenii ruşi să fie informaţi despre „ororile lui Putin”.

„Acest Antihrist a restricţionat accesul la adevăr, l-a arestat, însă asta nu trebuie să ne demobilizeze. Propun un task-force, în parteneriat cu NATO, pentru a găsi calea adevărului către cetăţenii ruşi, iar acest task-force al informaţiei nu trebuie să cunoască cuvântul imposibil. Oricâte sancţiuni, comisii de anchetă şi tribunale internaţionale ar conlucra pentru blocarea acestui criminal de război, câtă vreme el are susţinerea ruşilor manipulaţi agresiv, suntem dezarmaţi”, a atras atenţia Rareş Bogdan.

„Ştim din istorie că adevărul îşi găseşte mereu calea. Însă noi nu avem timp. Pentru situaţia cumplită din Ucraina termeni precum dramă, nenorocire, dezastru sunt prea puţin. Trăim cu temerea ca invazia să nu se extindă şi la alte state, iar eu, ca român, mă rog în fiecare zi pentru fraţii mei din Republica Moldova. Dumnezeu s-o apere, să nu asistăm la încă un coşmar. Albert Einstein spunea: ‘Nu ştiu cu ce arme va fi dus al treilea război mondial, dar cu siguranţă cel de al patrulea va fi purtat cu beţe şi pietre”, a încheiat el.

Maria Grapini, eurodeputat PSD din grupul S&D, a spus şi ea că „au trecut peste 40 de zile şi vedem cu toţii că acest masacru continuă în Ucraina”, dar a pledat pentru negocierea păcii, în condiţiile în care sancţiunile nu par să funcţioneze.

„Eu sunt din România, suntem la graniţa cu Ucraina. Cetăţenii mă întreabă mereu, când se opreşte? Oamenii se uită la dumneavostră, aşteaptă soluţii. Eu cred că dacă am încercat aceste sancţiuni de trei ori, trebuie să încercăm şi alte soluţii. Trebuie să negociem”, a spus ea în plenul PE.

Maria Grapini a folosit şi ea termenul „nebun” în legătură cu Putin, dar a menţionat că apelativul a fost folosit de preşedintele american Joe Biden. „Dar ce facem cu un nebun, îl lăsăm liber?”, a întrebat ea retoric, în cadrul pledoariei pentru negociere.

Dezbaterea de miercuri a abundat în astfel de apelative pentru preşedintele rus, unul dintre eurodeputaţi folosindu-şi o bună parte din timpul alocat pentru a traduce cuvântul „măcelar” în circa zece limbi de circulaţie, între care a ţinut să includă şi limba lui Viktor Orban, ungara.

Sursa foto: © European Union 2022 – Source : EP / Frederic MARVAUX

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Sa își facă un transplant de pene.

 2. Mascariciul de Rares Bogdan a desfiintat pensiile speciale in 30 de zile inca de acum 2 ani, acum vad ca a trecut la politica externa, tremura de frica Putler cand aude de impostorul de la Cluj… 🙂

 3. Gargaragiul ciumei galbene care s-a unit cu ciuma rosie in USL 2.0 acum tine prelegeri. Ce-a facut aceasta cwrva de presa pana acum a fost sa sara cu g@oaza dintr-o echipa castigatoare in alta pentru a fi mentinut la Bruxelles ca europarlamentar pe 15.000 euro pe luna!

 4. Gargaragiu mercenar folosit si refolosit ca o hartie igienica de toate echipele castigatoare.

 5. Rareș Bogdan îl va opri pe Putin în 30 de zile.

 6. nu am date obiective sa trag o concluzie pertinenta dar devine evident ca in schimbul „informatiilor pe surse” de la sedintele PNL Dl. Rares Bogdan isi asigura accesul pe platforma G4media. Redactia G4media este prea experimentata ca sa valideze pentru publicare acest discurs steril. Cititorii G4media sunt prea inteligenti ca sa inteleaga ca orice luare de pozitie a lui RB reverbereaza in Parlamentul European pana la coltul cantinei din aceeasi cladire.

 7. Ce asortat, pomadat mai mai sa l cauți pe siturile pentru adulți! Brrr..

 8. A dat cu Putina de pamant. Tehnica a invatat.o de la un alt dac judoka – Cosmin Gusa.

 9. dupa ce a rezolvat cu pensiile speciale, cum a rezilvat si seful lui cu educatia, se apuca de rezolvat si situatia internatioanala

 10. Rarese tata avem asa o intrebare pentru tine : de ce ai asteptat sa o faci pe figurantul curajos doar dupa ce ai vazit ca Putin e batut?
  Lasa mai vrajeala ca numai gura e de voi! 🙂

  • asha tati, baga-te in fata, vorbeste-le depre ipocrizie, task-force, lucruri mari, asha cum stii tu sa faci

 11. Dinu Paturica pute!

 12. batistuta unde ai fost pana acum? unde iti este rujul ?

 13. Un gargaragiu care miroase de la o poștă oportunitățile. Necazu’ e că o face din interes, nu pentru că el crede cu adevărat… Un nenorocit de USL-ist care punctează la capitolul imagine ori de câte ori are ocazia!!! Un vânzător de iluzii!!! Ce mai? Un pesedist sadea!

 14. Pe ăsta nu-l mai ascultă nimeni pentru că, are buzele…reci !…

 15. Ar trebui mai întâi să găsească pentru el calea adevărului pentru că poporul român s-a cam saturat de minciunile măscăriciului cotrocenizat.

 16. Acest „pierde vreme” sau Rareș Claxon mioritic….este poate unul dintre cei mai activi impostori pe care i-a avut PE, este ceea ce a dezvoltat Caragiale in O scrisoare pierdută cu personajului Tache Farfuridi, personaj ce-i este dedicat!🤮👎🤮👎😡

 17. Hopaaaa, a țâșnit dulceața roz din debara !