G4Media.ro

Raport al ministerului Educației: Doi din zece absolvenți de liceu nu se…

Raport al ministerului Educației: Doi din zece absolvenți de liceu nu se înscriu la bacalaureat, trei din zece nu reuşesc să-l treacă

Doi din zece absolvenți de liceu nu se înscriu la bacalaureat, potrivit celui mai recent raport despre starea învățământului preuniversitar publicat de Ministerul Educației. Documentul analizează examenul de Bacalaureat și rezultatele Bacalaureatului 2018. Concluzia este că dintre cei care se înscriu, „trei din zece nu reuşesc să absolve cu succes acest examen. Rezultatele Bacalaureat 2019 vor fi afișate pe Edupedu.ro și edu.ro pe 8 iulie 2019.

Rezultatele bacalaureatului 2018 au arătat că rata de promovare din numărul total al celor prezentați a scăzut la 71,5%. Se observă că a scăzut uşor rata de promovare a absolvenţilor din seria curentă , precum şi cea a absolvenților din anii trecuți, arată documentul.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Filiera tehnologica are drept scop principal profesionalizarea la un nivel superior scolii profesionale si nu neaparat promovarea BAC-ului. Majoritatea absolventilor liceelor tehnologice isi sustin si obtin atestatul profesional, deci sunt calificati in meseria corespunzatoare specializarii pe care au urmat-o ! De unde si pana unde ca toti absolventii de liceu trebuie sa ia BAC-ul ? Parca acesta era un test al maturitatii intelectuale, nu vad sa fie necesar pentru exercitarea cu succes a unei profesii !
  Specialistii in hartii livreaza iar un raport din grija de a produce maculatura, dupa ce luni de zile ne-au ametit cu o viziune care cu siguranta va ingropa definitiv invatamantul romanesc (daca va fi aplicata) !
  Vreti sa faceti ceva util ?
  1. Reduceti efectivele de elevi la clase, la sub 20 de elevi in clasa !
  2. Asigurati o perfectionare a profesorilor facuta profesional, nu pentru puncte ci pentru a-i face mai buni la clasa ! Perfectionare pe banii ministerului, nu ai profesorilor !
  3. Periati programele de tot balastul inutil !
  Efectele se vor vedea rapid, nu dupa zeci de ani ! Societatea romaneasca nu mai rezista prea mult cu o educatie in picaj !

  • Liceele tehnologice sunt cele mai proaste din toata tara. Mie chiar imi pare rau ca nu am invatat cand am fost mai mica ca sa ajung la un liceu mai bun. Mie si rusine sa spun unde „invat” ,teoretic ca practic e jale. Degeaba sunt profesiile respective pentru ca toata lumea nu e interesata de aceste domenii. Sincer mai bine ar desfinta liceele tehnologice ,acolo chiar nu se invata ,ba chiar mai mult exista profesori care se dau la fete tinere mie si scarba de asemenea oameni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.