G4Media.ro

Raport al baroului din Ankara: Foști diplomați turci arestați pentru tentativa de…

Raport al baroului din Ankara: Foști diplomați turci arestați pentru tentativa de lovitură de stat împotriva lui Erdogan au fost torturați și abuzați sexual cu bastoanele poliției

Foști diplomați turi arestați sub acuzația de terorism susțin că au fost torturați și de asemenea abuzați sexual cu bastoanele poliției, se arată într-un raport al baroului din Ankara.

Potrivit raportului, foștii diplomați au fost supuși unor acte de tortură precum hărțuiri sexuale, amenințarea cu violul, încătușare cu mâinile la spate, bătăi violente, lovituri până la pierderea cunoștinței și forțarea de a se dezbrăca complet.

Mandatele de arestare au fost date săptămâna trecut pentru 249 de angajați ai ministerului de externe. Potrivit raportului, s-a susținut că unii dintre cei reținuți au fost expuși unor acte de tortură sistematică în sediul poliției din Ankara astfel încât să semneze o cerere prin care să devină informatori”.

Pe de altă parte, poliția din Ankara a respins aceste acuzații într-o declarație de presă și a informat că 130 de avocați i-au văzut pe suspecți de 545 de ori.

Numărul exact al celor reținuți nu este cunoscut, dat fiind un ordin care a secretizat acest lucru. Se crede că numărul celor reținuți depășește 100, pe lângă cei care au fost arestați sau care s-au predat din 20 Mai încoace.

Toate femeile, cu excepția uneia, au fost eliberate. Acuzațiile de tortură în perioada de detenție au ieșit la suprfață duminică, după ce femeile au fost eliberate.

Context

O instanţă din Turcia a dispus, în luna noiembrie, condamnarea la închisoare pe viaţă a 74 de persoane, inclusiv soldaţi, pentru rolul lor într-o tentativă de lovitură de stat, potrivit agenţiei de presă turce de stat Anadolu, citată de Rador.

Peste 240 de persoane, majoritatea civili neînarmaţi, au fost ucise în noaptea de 15 iulie 2016, când un grup de soldaţi răzvrătiţi a confiscat tancuri şi avioane de război, într-o tentativă eşuată de a-l înlătura de la putere pe preşedintele Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia îl învinuieşte pe clericul musulman din Statele Unite Fetullah Gülen pentru puciul eşuat şi a adoptat măsuri punitive la scară largă, împotriva presupuşilor susţinători ai acestuia, arestând aproximativ 160.000 de persoane, inclusiv cadre didactice, soldaţi şi funcţionari publici.

Dintre acestea, 77.000 au fost puse oficial sub acuzare şi menţinute în arest pe durata procesului, potrivit Ministerului de Interne.

Vezi aici raportul integral al baroului din Ankara

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Uite dragnea cum se face asa trebuia sa procedezi si tu sa arestezi pe toti sa eliberezi inchisorile si sa bagi la puscarie toti politicieni si toti judecatori si procurori care nu te asculta si acum erai bine mersi