G4Media.ro

Raluca Turcan: Vom recalcula pensiile, dar astfel încât să aibă la bază…

Raluca Turcan: Vom recalcula pensiile, dar astfel încât să aibă la bază principiul contributivității și să poată fi susținute pe termen lung

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, joi seară, la Antena 3, că pensiile vor fi recalculate, dar ținând cont de câteva condiții, cum ar fi: ”contributivitatea, echitatea și sustenabilitatea”.

Turcan a declarat și că ar fi necesară o suplimentare de personal pentru ca procesul recalculării pensiilor să se încheie mai repede:

 • ”Vom recalcula pensiile astfel încât să aibă la bază principiul contributivității și o formulă care să asigure plata pensiilor pe termen lung: contributivitate, echitate și sustenabilitate, sunt cele trei principii pe care le vom respecta (…) Aș vrea să nu semănăm panică și neîncredere în oameni. La începutul anului trecut erau calculate restanțe de aproximativ 20.000 de dosare restante. Avem 20 de dosare dificile și 70 de dosare în lucru. Există capacitatea de efort puternic pentru a recalcula dosarele de pensie. Dacă suplimentăm personalul, vom reuși să finalizăm procesul de recalculare a pensiilor”, a declarat Raluca Turcan, joi seară, la Antena 3.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. De cele speciale nu va atingeti, termitelor! Deci sunteti forma fara fond!

 2. Principiul Contributivității, pulimea ia +50 de lei iar FRUNTEA +5000, frumos, țară de cacao.

 3. Va bateti cu caramida principiului contributivitatii in piept .
  De ce se calculeaza valoarea pensiei in functie de salriul pe ultimii ani de contributivitate si nu ca medie a tuturor anilor de contributivitate ? Ca sa poata iesi lighioanele din sistemul bugetar cu pensii mari ?
  Principiul contributivitatii functioneaza numai in sistemul pensiilor private nu in cel public ( care este un caritas ) . Pensia trebuie sa se formeze pe principiul acumularii din contributii si investirii . Pensia publica este o roata a norocului . Norocul celor care ies la pensie de a avea cit mai multi salariati contributori care sa le plateasca pensiile din contributiile lor obligatorii pe salariu . Daca nu au norocul asta vor avea norocul ca guvernantii sa se imprumute pentru plata pensiilor in asa fel incit pensiile de azi sa le plaeasca salariatii de miine si de poimiine .
  Schimbati sistemul asta public si nenorocit de tiharesc de pensie .
  Responsabilizati poporul roman . Ajutati poporul sa fie constient si responsabil nu milog si pomanagiu in fata sediul;ui guvernului .

 4. Incompetenta minte de-i pute gura!

 5. Mai luati de-aici niveluri de salarii .
  Poate citesc si bucurestenii care o cautau pe imbecila aia de plombe prin gura …..

  https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24539454-exclusiv-mostenirea-gabrielei-firea-salarii-directorii-angajatii-companiilor-municipale.htm

 6. Lozinci:
  ‘ principiul contributivității , echitate, solidaritate”.
  S-a batut toba cu pensiile speciale , reducere a aparatului bugetar al statului samd.
  Nici vorba.
  Ciolan si numai ciolan.
  Niciodata in ultimii 30 de ani nu a fost asa demagogie națională.
  Si a atat de simplu de ar începe cu ceva. Dar sunt înfometați.
  Începeți cu 3 masuri:
  1. Desfiintati prin legi organice si nfiintati organizații noi in locul celor TOXICE si politizate precum CCR, AV. POPORULUI, CONS. LEGIDLATIV.CNA. CONS. CONCURENTEI. ANPC. si restul ordinelor sociale.
  2. Desfiintati toate posturile ocupate de Pensionarii de Lux care au pensii babane si salarii grase in toate instituțiile statului roman.
  Aici e achitate politrucilor?
  Cel putin in cele

 7. Lozinci:
  ‘ principiul contributivității , echitate, solidaritate”.
  S-a batut toba cu pensiile speciale , reducere a aparatului bugetar al statului samd.
  Nici vorba.
  Ciolan si numai ciolan.
  Niciodata in ultimii 30 de ani nu a fost asa demagogie națională.
  Si a atat de simplu de ar începe cu ceva. Dar sunt înfometați.
  Începeți cu 3 masuri:
  1. Desfiintati prin legi organice si nfiintati organizații noi in locul celor TOXICE si politizate precum CCR, AV. POPORULUI, CONS. LEGIDLATIV.CNA. CONS. CONCURENTEI. ANPC. si restul ordinelor sociale.
  2. Desfiintati toate posturile ocupate de Pensionarii de Lux care au pensii babane si salarii grase in toate instituțiile statului roman.
  Aici e echitate politrucilor?
  Cel putin in cele 2862 Primarii Rurale a jale.
  Pline de Pensionari de Lux.
  Aici e vizibil ca la un sat , doua cu 1000 de oameni sunt cca 30 de salariați din care 3 pensionari între care o familie de pensionari.
  Si ce trai pe bani publici!
  3. Reduceti cu 50% aparatul bugetar al statului stufos si inutil.
  Aici e de tăiat posturile date pilelor de PNL&PSD.
  NU ASA CA E SIMPLU DE INCEPUT?

 8. Vom face si vom drege, mai pe la Sfantu’ asteapta!!!!
  Nici un TERMEN, nici o data previzionata, vom face si vom drege, stati linistiti, „viziunea liberala e pe hartie”, acolo va putrezi, ca la Programul de guvernare al PSDragnea!
  Ce a putut sa spuna aseara individa asta fara rusine referitor la Pensii:
  „În preajma momentelor electorale s-a vorbit foarte mult despre o iluzie şi anume acea majorare de 40% care, de fapt, pe fond, acum trăgând linie, arată în continuare că mulţi politicieni au vândut iluzii deşarte, pentru că acea majorare de 40% este pe o Lege publicată în aANUL 2019, dar gândită să intre în vigoare la 1 septembrie 2021, pentru a pregăti întregul sistem de pensii cu RECALCULAREA a aproximativ 4,9 milioane de pensii. Păi (…) 4,9 milioane de pensii NU pot fi recalculate de azi pe mâine. Şi, de altfel, acea Lege PREVEDEA o PERIOADA în care se ACTUALIZAU toate pensiile, deci practic se pregăteau dosarele, ca după aceea să se aplice o nouă fFORMULA. Dar, pentru a pregăti toate dosarele, aproximativ 6.000 de dosare pe fiecare Casă de pensii, aveam nNEVOIE de aproximativ o mie de oameni în plus în sistemul caselor de pensii, plus echipamente şi softuri care să facă compatibile bazele de date. NU s-a întâmplat absolut nimic”, a declarat Raluca Turcan, joi seară, la Antena 3.

  Adica, din Octombrie 2019, PNL e la guvernare si NU a facut nimic pentru a putea aplica NOUA Lege a Pensiilor incepand cu 1 Septembrie 2021, cum PREVEDE Legea!!
  Stiati ca Lege a Pensiilor va intra in vigoare din 1 Septembrie 2021 si ca va trebui facuta RECALCULAREA Pensiilor pana la 1 Septembrie 2021!
  Si totusi din Octombrie 2019 pana azi NU ati FACUT nimic si vii azi cu tupeu maxim sa ne spui: „Dar, pentru a pregăti toate dosarele, aproximativ 6.000 de dosare pe fiecare casă de pensii, aveam nevoie de aproximativ o mie de oameni în plus în sistemul caselor de pensii, plus echipamente şi softuri care să facă compatibile bazele de date. NU s-a întâmplat absolut nimic”!
  CINE v-a oprit, Raluco, din Octombrie 2019 pana azi sa FACETI toate astea!
  Sa nu mai spun ca e PRIMA data cand PNL AMINTESTE doar ca din 1 Septembrie 2021 intra in vigoare NOUA Lege a pensiilor cu o noua Formula de Calcul a Pensiilor!!
  NU va pasa de LEGI decat atunci cand sunt LEGI in favoarea voastra!
  Asa NU v-a pasat nici de Legea care marea Punctul de pensie cu 40%, pentru voi aceste LEGI sunt optionale, NU Obligatorii!
  Obligatorii sunt DOAR ale care va platesc voua TOATE Privilegiile pe care vi le-ati pus!
  DECI: zice Raluca ceva de genul, noua Lege a Pensiilor care are TERMEN 1 Septembrie 2021 si care urma sa puna in aplicare NOUA Formula de calcul a Pensiilor si deci NOI Valori ale Pensiilor, NU va intra in functiune pentru ca „nu avem pesonal si nici NU am facut nimic panna acum, pentru ca NU am recalculat Pensiile cu NOUA Formula prevazuta de acea LEGE”!!
  CLAR: la PNL, LEGILE in beneficiul OAMENILOR nu pot deloc fi aplicate!
  Rusine, escrocilor!
  Gasiti pe AEVARUL intreaga declaratie sfidatoare a acestei individe!

 9. Antena 3, 15 Ianuarie 2021: „Raluca Turcan: Majorarea pensiilor ar putea fi de 3%. O creştere cu 40% nu putea fi suportată de niciun guvern.
  Pensiile vor creşte odată cu RATA INFLATIEI(!), dar ministrul Muncii, Raluca Turcan, îşi pune speranţa în RECALCULARE.
  Raluca Turcan a dat de înţeles, joi seara, la Antena 3, că majorarea adusă pensiilor ar putea fi de 3%.
  Raluca Turcan NU a spus de când vor creşte pensiile.
  Turcan NU a precizat însă şi data de la care vor fi indexate pensiile, dar a ţinut să precizeze că o creştere cu 40% nu putea fi suportată de niciun guvern.
  „Pensiile vor creşte cel puţin cu Rata Inflaţiei. Mi-aş dori ca măsura aceasta să fie însoţită de etapa cea mai importantă, de recalcularea pensiilor.
  Raluca Turcan: O creştere cu 40% nu putea fi suportată de niciun guvern.
  Nu aş vrea să mai fie un reper această majorare cu 40%, pentru că nimeni nu şi-a propus asta serios.
  A fost un procent aruncat în faţă în moment electoral, dar nimeni nu l-a trata serios, pentru că NIMENI nu a avut curajul să pună pixul pe hârtie dă vadă efortul bugetar de circa 138 miliarde pe care niciun guvern, nu doar în perioadă de criză, nu şi l-ar putea permite”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, joi seara, la Antena 3.

  Zice Raluca Turcan: „NIMENI nu a avut curajul să pună pixul pe hârtie dă vadă EFORTUL bugetar de circa 138 miliarde pe care niciun guvern, nu doar în perioadă de criză, nu şi l-ar putea permite”, ”
  Raluco, iti reamintesc daca nu te mai duce memoria, ca PRESEDINTELE Romaniei dl Johannis al vostru a PROMULGAT Legea Pensiilor votata in 26.06.2019 de Parlament, care marea Punctul de pensie cu 40%!!!
  Mandru nevoie mare era Presedintele, cand a fost intrebat pe subiect, iar acum spui ca NIMENI NU A AVUT CURAJUL sa puna mana pe pix”??!
  NU a avut CURAJ dl Johannis, are zeci de Consilieri, super platiti care ard gazul de pomana, nici unul nu a avut CURAJUL sa ia PIXul in mana sa vada ce efort bugetar presupune”?!!

  MINTI, Raluco, Impactul bugetar a fost calculat si prezentat de Olguta Vasilescu la Votarea Legii in Parlament si EXISTA si in EXPUNEREA de motive a Legii, uite:
  Digi 24: „Potrivit expunerii de motive a Documentului, Proiectul va avea un Impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, un impact de 24,8 miliarde de lei în 2020, de 58,1 miliarde de lei în 2021, iar în 2022, ar urma să aibă un impact de 81,1 miliarde de lei.”
  Si totusi, PNL nu s-a impotrivit, iar dl Johannis a PROMULGAT Legeain Iulie 2019!
  NU a existat nici 1 singur Vot IMPOTRIVA in Parlament, doar 70 de abtineri!!
  In Decembrie 2019, dupa ce PNL a ajuns la guvernare, Johannis s-a sucit:
  Digi 24: „Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă, atentă a chestiunilor şi în măsura în care va fi nevoie de o NOUA lege se va discuta la momentul potrivit”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.(Johannis voia „O noua lege a pensiilor” desi ULTIMA fusese promulgată de Presedinte în iulie 2019!). Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că Guvernul va crea, în 2020, echipe de specialiști care vor face o analiză asupra sistemului de pensii din România, astfel încât să creeze o lege a pensiilor „mai bună”.”

  A trecut Anul 2020, iar Guvernul Orban a FACUT fix NIMIC, nici macar O SINGURA „echipa de specialiști care vor face o ANALIZA asupra sistemului de pensii din România, astfel încât să creeze o lege a pensiilor „mai bună”.”
  NIMIC!
  Vom face si vom drege, adica NIMIC!
  Rusine, veti disparea mai rau ca PSDragnea, mincinosilor!

 10. Plafonarea pensiilor suna mai bine…

 11. DIGI 24: „Klaus Iohannis: Pensiile sunt prea mici. Premierul m-a asigurat că sunt bani.
  10.07.2019.
  Preşedintele Klaus Iohannis a explicat de ce a promulgat Legea pensiilor.
  El a spus că, pe de o parte, pensiile sunt prea mici, iar pe de alta, că a primit asigurări de la premier că sunt bani pentru majorarea pensiilor.
  „Pensiile sunt prea mici, în consecinţă se impune o astfel de Lege, nemaivorbind de anumite inechităţi din sistem.
  O Lege care corectează aceste erori este corectă.
  Pe de altă parte, s -a pus problema de unde se iau banii şi pot spune că în această chestiune am discutat cu doamna prim-ministru şi am întrebat-o direct şi clar: Aveţi bani pentru pensii? M-a asigurat că la nivel de guvern s-a făcut o analiză şi sunt bani pentru pensii, după care am promulgat legea”, a spus preşedintele.

  Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea Pensiilor, adoptată de Parlament în ultima săptămână înainte de vacanță.

  Proiectul va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, un impact de 24,8 miliarde de lei în 2020, de 58,1 miliarde de lei în 2021, iar în 2022, ar urma să aibă un impact de 81,1 miliarde de lei.
  Proiectul de lege prevede creşteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021. Punctul de pensie va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie.
  Proiectul prevede creşteri etapizate ale punctului de pensie până în anul 2021, astfel: 2019 – 1.265 de lei, 2020 – 1.775 de lei, 2021 – 1.875 de lei. Din anul 2022, valoarea punctului de referinţă se va indexa anual cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.”

  Dle Johannis, taceti acum, rusine!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Pensiile speciale au contributivitate 0 lei, trebuie sa dispara si banii retroactiv luati inapoi !!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.