G4Media.ro

Raid aerian israelian asupra Rafah, după ce Hamas a atacat cu rachete…

Photo by SAID KHATIB / AFP

Raid aerian israelian asupra Rafah, după ce Hamas a atacat cu rachete orașul Tel Aviv / Medicii palestinieni susțin că au murit cel puțin 35 de persoane strămutate

Cel puțin 35 de persoane au fost ucise după ce un raid aerian israelian în orașul Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, a lovit corturi în care se aflau persoane strămutate, au anunțat medicii palestinieni, la câteva ore după ce Hamas a lansat un tir de rachete asupra Tel Aviv-ului pentru prima dată în ultimele luni, transmite The Guardian.

Imagini de la locul loviturii aeriene de duminică din Rafah au arătat distrugeri grave. Armata israeliană a declarat că forțele sale aeriene au lovit un complex al Hamas și că atacul a fost efectuat cu „muniție precisă și pe baza unor informații precise”.

Forțele de apărare israeliene au declarat că au eliminat șeful de stat major al Hamas pentru Cisiordania și un alt oficial de rang înalt care se află în spatele atacurilor mortale împotriva israelienilor, adăugând că a fost „la curent cu rapoarte care indică faptul că, în urma loviturii și a focului care a fost aprins, mai mulți civili din zonă au fost răniți. Incidentul este în curs de examinare”.

Un purtător de cuvânt al Societății Semilunii Roșii Palestiniene, citat de agenția de știri Associated Press, a declarat că este posibil ca bilanțul victimelor să crească, în timp ce eforturile de căutare și salvare continuă în cartierul Tal al-Sultan din Rafah, la aproximativ 2 km nord-vest de centrul orașului, notează BBC.

Un martor ocular a declarat pentru agenția de presă Reuters că întregul cartier din Tal Al-Sultan a fost „ars”.

În cursul zilei de duminică, sirenele de raid aerian au răsunat în jurul Tel Avivului, în timp ce centrul Israelului a fost atacat de rachete Hamas, lansate din apropiere de Rafah.

Cele opt rachete au fost fie interceptate de sistemele de apărare aeriană, fie au căzut în câmp.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. DEUS VULT!