G4Media.ro

Rafila: Discontinuitatea în aprovizionarea cu medicamente e complexă / E important să…

Sursa foto: Pixabay

Rafila: Discontinuitatea în aprovizionarea cu medicamente e complexă / E important să avem pe piaţă medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezenţa medicamentului pe piaţă, nu cel mai mic preţ care duce la dispariţie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că discontinuitatea în aprovizionarea cu diferite medicamente este complexă şi trebuie o abordare integrată. „E important să avem pe piaţă medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezenţa medicamentului pe piaţă, nu cel mai mic preţ care duce la dispariţie”, a afirmat Rafila, citat de News.ro.

„Discontinuitatea în aprovizionarea cu medicamente e complexă, legată de cum se face preţul acestor medicamente, de interesul unui distribuitor să aducă pe piaţă un medicament cu preţ foarte mic şi o să vă prezentăm o abordare integrată”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a anunţat că a fost înfiinţat un grup de lucru.

„O rezolvare punctuală a unei probleme nu înseamnă că o rezolvă în ansamblu. E important să avem pe piaţă medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezenţa medicamentului pe piaţă, nu cel mai mic preţ care duce la dispariţia medicamentului pe piaţă”, a mai afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, „interesul este legat de prezenţa medicamentelor să fie la dispoziţia pacienţilor”.

„Din păcate, au fost abordări sectoriale, politica medicamentului e mai mult decât o abordare sectorială trebuie să ţină cont de multe elemente, cum se formează preţul, cum se calculează. Buget nelimitat la medicamente nu cred că există în nicio ţară din lume. Discutăm de cancer, oncologie, boli rare – trebuie să furnizăm medicamente pentru aceste categorii de pacienţi, dar nici ceilalţi pacienţi nu pot fi privaţi de medicamentele de rutină”, a adăugat ministrul.

Medicii şi unitţile spitaliceşti reclamă frecvent lipsa de pe piaţă a mai multor medicamente.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

 1. Eu credeam ca a rezolva deja .
  A adus preoti in spitale .
  Te vindeca preotii transformati in vraci.
  Rafila a inceput cu minciuni electorale.

  https://www.g4media.ro/ministrul-rafila-incheie-un-protocol-cu-bor-pentru-asistenta-religioasa-crestin-ortodoxa-in-unitatile-sanitare.html

 2. il besteleau pe Vladutz cand spunea ca e nevoie de medicamente esentiale ieftine….

 3. sofisme dambovitene 😂