G4Media.ro

Rachetele lansate de fregata germană Hessen, care nu au reușit să doboare…

Sursa foto: Wikimedia (colaj G4Media)

Rachetele lansate de fregata germană Hessen, care nu au reușit să doboare o dronă MQ-9 Reaper a SUA, sunt de producție americană / Nava germană a atacat accidental drona aliată

Cele două rachete lansate de fregata germană Hessen în Marea Roșie împotriva unei drone aliate, un model MQ-9 Reaper al SUA, sunt de producție americană, potrivit informațiilor publicate, despre navă, de publicațiile The War Zone și Naval News.

Incidentul s-a petrecut în Marea Roșie, acolo unde nava participă la Operațiunea Aspides a Uniunii Europene, care și-a propus să protejeze rutele comerciale, amenințate de rebelii Houthi.

Rachetele lansate de navă, care nu au funcționat corect și s-au prăbușit în mare, sunt model SM-2 Blk III (Standard Missile-2 Block III), produse de compania americană Raytheon. Rachetele interceptoare au rază de acțiune de aproape 150 km. Acestea sunt folosite în general pentru a distruge amenințări aflate la altitudine mică.

Drona MQ-9 Reaper atacată de fregată nu participa la operațiunile împotriva rebelilor, ci avea altă misiune, necunoscută. Înainte de a ataca vehiculul aerian fără pilot, echipajul de pe Hessen a întrebat dacă sunt drone aliate în zonă, iar răspunsul a fost negativ. MQ-9 poate fi folosită pentru misiuni de supraveghere, recunoaștere sau atac la sol. Drona atinge o viteză maximă de 480 km/h.

Hessen a reușit să distrugă, în Marea Roșie, două drone lansate de rebelii Houthi, potrivit agenției Reuters.

Fregata, intrată în serviciu activ în 2006, este specializată în lupta antiaeriană.

Citește și: Fregata germană Hessen, aflată în Marea Roșie, a atacat o dronă aliată, aparent americană / Nava nu a reușit să doboare vehiculul aerian, din două încercări

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cam greu sa folosesti armele americane impotriva lor. Au mecanisme de securizare