G4Media.ro

Fregata germană Hessen, aflată în Marea Roșie, a atacat o dronă aliată,…

Fregata germană Hessen (Sursa foto: Wikimedia)

Fregata germană Hessen, aflată în Marea Roșie, a atacat o dronă aliată, aparent americană / Nava nu a reușit să doboare vehiculul aerian, din două încercări

Fregata germană Hessen, trimisă în Marea Roșie cu misiunea să păzească navele comerciale de atacurile rebelilor Houthi, a atacat, din greșeală, o dronă aliată, transmite publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung. Nava a lansat două rachete spre vehiculul aerian, dar acestea nu au reușit să lovească ținta.

Ministerul Apărării din Germania a transmis că „acest caz a fost rezolvat deoarece nu era o dronă ostilă, așa cum a devenit clar mai târziu”.

Instituția nu a spus cui aparține drona implicată în incident. Potrivit sursei citate, înainte de a deschide focul, Hessen a întrebat toți aliații dacă au drone în zonă, răspunsul primit fiind negativ.

Publicația germană Spiegel transmite că drona atacată de fregată este una americană, model MQ-9 Reaper. Ambele rachete lansate de navă au avut probleme tehnice și s-au prăbușit în mare. Aceeași sursă transmite că drona nu era implicată în operațiunile de protejare a traficului maritim din regiune.

fregata, hessen, drona, marea rosie
Dronă MQ-9 Reaper. (Foto: Wikimedia)

Înainte de acest incident, nava germană a distrus două vehicule aeriene fără pilot lansate de rebelii Houthi.

Hessen este o fregată specializată în operațiuni antiaeriene. Nava a mers în regiune ca parte a Operațiunii Aspides, care și-a propus să protejeze rutele comerciale din Marea Roșie, foarte importante pentru Uniunea Europeană.

Citește și: Rachetele lansate de fregata germană Hessen, care nu au reușit să doboare o dronă MQ-9 Reaper a SUA, sunt de producție americană / Nava germană a atacat accidental drona aliată

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Interesant ca 2 consecutive rachete au avut probleme in a distruge o tinta relativ inceata ceea ce permite o gramada de speculatii.