G4Media.ro

Qatarul admite moartea a 400 – 500 de muncitori migranți pe șantierele…

sursa foto: Qatar2022.qa

Qatarul admite moartea a 400 – 500 de muncitori migranți pe șantierele Campionatului Mondial de fotbal

Un oficial qatarez a declarat că între 400 și 500 de muncitori migranți au murit ca urmare a lucrărilor efectuate în cadrul proiectelor legate de Campionatul Mondial de fotbal – o cifră mai mare decât cea citată anterior de oficialii qatarezi, dar sub estimările organizațiilor umanitare internaționale, potrivit CNN.

Într-un interviu difuzat luni la TalkTV, Al-Thawadi, care a coordonat lucrările, a fost întrebat despre numărul de decese ale muncitorilor migranți. „Estimarea este în jur de 400, între 400 și 500 de persoane. Nu am numărul exact, este un lucru care a fost discutat. Un singur deces este prea mult”, a răspuns el.

Al-Thawadi a adăugat: „Cred că, în fiecare an, standardele de sănătate și siguranță pe șantiere se îmbunătățesc, cel puțin pe șantierele noastre, cele de la Cupa Mondială, cele de care suntem responsabili, cu siguranță.”

În noiembrie 2022, un oficial guvernamental a declarat pentru CNN că au existat trei decese legate de muncă pe stadioanele Cupei Mondiale și 37 de decese care nu au legătură cu munca.

The Guardian a raportat anul trecut că 6.500 de muncitori migranți din Asia de Sud au murit în Qatar de când țara a primit Cupa Mondială în 2010, majoritatea cu salarii mici și implicați în munci periculoase, adeseori în condiții de căldură extremă.

Raportul nu legat toate cele 6.500 de decese de proiectele de infrastructură ale Cupei Mondiale.

Cu toate acestea, anul trecut, Al Thawadi – cel care se ocupă de conducerea pregătirilor Qatarului – a contestat această cifră și a declarat pentru CNN că cifra din Guardian este un „titlu senzațional” care induce în eroare.

Între timp, un oficial guvernamental din Qatar a declarat luna trecută pentru CNN:

„Cifra de 6.500 ia numărul tuturor deceselor lucrătorilor străini din țară pe o perioadă de 10 ani și îl atribuie Cupei Mondiale”.

„Acest lucru nu este adevărat și neglijează toate celelalte cauze de deces, inclusiv boala, bătrânețea și accidentele de circulație. De asemenea, nu recunoaște faptul că doar 20% dintre lucrătorii străini din Qatar sunt angajați pe șantierele de construcții.”

Potrivit Amnesty International, lucrătorii migranți reprezintă 90% din totalul forței de muncă din Qatar.

De când Qatar a primit Cupa Mondială de fotbal în 2010, mulți lucrători migranți s-au confruntat cu întârzieri sau cu salarii neplătite, cu muncă forțată, cu ore lungi de lucru pe vreme caldă, cu intimidarea angajatorilor și cu imposibilitatea de a-și părăsi locul de muncă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Javre 😁 Cica 400-500,adica nici macar nu au tinut condica de decese de parca erau niste saci de ciment rupte.

    • Si chinezii iti dau perechi de rinichi pentru transplant, la unii crapi muncind la altii crapi donand, la altii te duci la razboi fortat. Asta e lumea in care traim.

  2. Toti care sunt participanti si vizioneaza cupa sunt okay cu tot ce se intampla in tara aia. E ca si cum ar fi campionatul acum in rusia si lumea ar ignora ce au facut. Felicitari umanitate !

  3. Cum e asta cu 4-5 sute … poate 6 , zi 7 maxim, pinky promise

  4. Oare ce ar spune Freud daca ar vedea imaginea de mai sus?