G4Media.ro

Qatargate: Fostul eurodeputat italian suspectat în scandalul de corupție din UE a…

sursa foto: captura video/Pier-Antonio Panzeri

Qatargate: Fostul eurodeputat italian suspectat în scandalul de corupție din UE a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției / Pier Antonio Panzeri va primi o pedeapsă redusă în schimbul informațiilor (Politico)

Pier Antonio Panzeri, fostul deputat italian reținut în cadrul anchetei de corupție din Parlamentul European, a ajuns la un acord cu procurorul belgian pentru a face schimb de informații despre mita pe care a dat-o în schimbul unei pedepse reduse, anunță Politico.

Potrivit unui comunicat de presă al procurorului belgian, Panzeri le va anchetatorilor cu detalii cheie în cadrul anchetei în curs pentru a stabili dacă țări străine, inclusiv Qatar, au influențat în mod ilegal activitatea Parlamentului. Panzeri va oferi informații despre aranjamentele financiare, despre țările implicate, cine a beneficiat și cine a fost implicat.

În mod special, Panzeri a fost de acord, de asemenea, să dezvăluie pe cine recunoaște că a mituit, a declarat procurorul.

În schimbul colaborării, Panzeri va primi o pedeapsă limitată, care include închisoare, o amendă și confiscarea activelor pe care le-a dobândit în cadrul schemei, estimate la 1 milion de euro.

Este doar al doilea caz în care Belgia a invocat utilizarea așa-numitului statut al „pocăiților” de când a fost creat în 2018.

În decembrie, Panzeri a fost acuzat participare la o organizație criminală, spălare de bani și corupție. Reținerea lui Panzeri a fost confirmată pentru prima dată la 14 decembrie.

În plus, un tribunal italian a decis luni că fiica fostului europarlamentar, Silvia Panzeri, poate fi extrădată în Belgia. Autoritățile belgiene cred că aceasta era la curent cu presupusele activități ilegale ale tatălui său, potrivit unui mandat consultat de Politico. Ea neagă acuzațiile, potrivit avocatului ei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Duhneste CE si PE de CORUPTIE!!!

    O adunatura de putregai corupt care ne da noua lectii de anticoruptie