G4Media.ro

Putin și Xi Jinping, după discuțiile oficiale de la Kremlin: Relațiile dintre…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin și Xi Jinping, după discuțiile oficiale de la Kremlin: Relațiile dintre Rusia și China, la „cel mai înalt punct din istorie” / China este „imparțială” în conflictul din Ucraina

Relațiile dintre Rusia și China se află la „cel mai înalt punct din istorie”, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, după discuțiile oficiale cu liderul chinez Xi Jinping, la Kremlin, relatează CNN.

Cei doi lideri au semnat o declarații comune care „reflectă pe deplin natura relațiilor dintre Rusia și China, care se află în cel mai înalt punct din istoria celor două țări ale noastre”, susține Putin.

„Rusia și China sunt legate între ele prin relațiile noastre de bună vecinătate”, a adăugat Putin, în cadrul conferinței de presă cu Xi.

„Bineînțeles că prioritatea noastră principală este comerțul și economia, iar acest lucru este destul de firesc, ținând cont de faptul că China este principalul partener comercial al țării noastre”, a mai spus președintele rus.

De asemenea, Putin a susținut că multe puncte din planul de pace al Chinei referitor la Ucraina pot fi luate ca bază pentru o înţelegere atunci când Occidentul şi Kievul vor vrea să discute despre asta, dar deocamdată o astfel de disponibilitate nu există.

„Credem că multe dintre prevederile planului de pace prezentat de China sunt în concordanţă cu abordările Rusiei şi pot fi luate ca bază pentru o soluţionare paşnică atunci când Occidentul şi Kievul vor fi pregătiţi pentru aceasta”, a declarat şeful statului rus.

El a precizat însă că „până în prezent nu a existat o astfel de disponibilitate” care să fi fost sesizată de Rusia.

Putin a declarat că el şi Xi „au petrecut mult timp” şi „au acordat multă atenţie” discutării planului Beijingului de a pune capăt conflictului din Ucraina.

La rândul său, Xi Jinping a afirnat că Beijingul a avut o „poziție imparțială” în conflictul din Ucraina și că a susținut pacea și dialogul, potrivit agenției de presă RIA.

Xi, care vorbea prin intermediul unui translator după discuțiile cu omologul său rus Vladimir Putin, a declarat că discuțiile cu liderul de la Kremlin au fost „deschise și prietenoase”.

Cei doi lideri au semnat o serie de documente privind o „cooperare strategică” după ceea ce Putin a descris ca fiind discuții „reușite și constructive”, care au arătat că China este în mod clar acum cel mai important partener economic al Rusiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Una mai jos ca cealalta in orice index al democratiilor :)) . Normal ca sunt solidari intre ei ( np : China e pe interes maxim, va profita la maxim de Rusia si o sa dea la schimb firimituri ), crimele impotriva civililor si deportarile de copii sunt o bagatela.

    Acum sa vina un vatnik cu vorbele la el sa ma acuze ca democratia e un construct globalist si aute’ cum americanii nici acum nu au dat socoteala pentru irak, sa nu mai vorbim de trecutul colonial al europei si trendurile lgbt :)))