G4Media.ro

Putin și Prigojin sunt în fruntea listei de persoane pe care serviciile…

Foto: MISHA JAPARIDZE / POOL / AFP

Putin și Prigojin sunt în fruntea listei de persoane pe care serviciile speciale ucrainene vor să le elimine (Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina)

Dictatorul rus Vladimir Putin se află în fruntea listei de „candidați” la eliminare de către forțele speciale ucrainene, iar motivul pentru care Podul Crimeii nu a fost încă distrus este acela de a le oferi rușilor o cale de a părăsi peninsula, a declarat Vadim Skibițki, adjunctul șefului serviciului de informații al Ministerului Apărării din Ucraina, într-un interviu acordat publicației germane Welt și citat de Pravda.

Întrebat „Cine este în fruntea listei?” Skibițki a răspuns: „Putin, pentru că el coordonează și decide ce se întâmplă”.

Dar, în cele din urmă, a continuat ofițerul de informații, toți cei implicați în agresiune vor trebui să răspundă pentru acțiunile lor, fie că este vorba de conducătorii de război, de comandanții ruși, de oamenii de afaceri importanți care finanțează sau fabrică arme.

„Eliminarea lor ar salva viețile multor civili… Conform convențiilor internaționale, acesta este un obiectiv legitim”, a susținut el.

„El [Putin – n.r.] observă că ne apropiem de el, dar poate că se teme și de faptul că va fi ucis de propriul său popor… Abia acum începe să scoată capul afară, iar dacă face asta, nu putem fi siguri că este chiar el”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă serviciile de informații ale apărării din Ucraina se află în spatele atacurilor asupra propagandiștilor ruși, Skibițki a declarat că aceștia nu sunt ținte importante; prioritatea forțelor speciale este de a distruge comandanții unităților care au ordonat militarilor să atace. În special, a spus el, serviciile secrete ucrainene încearcă să-l elimine pe liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin.

Skibițki a adăugat, de asemenea, că serviciile de informații ale apărării monitorizează îndeaproape toate mișcările, centrele de comandă și pozițiile din prima linie.

În plus, el a confirmat că atacurile asupra instalațiilor de infrastructură critică de pe teritoriul rusesc sunt opera diferitelor agenții ucrainene. Acest lucru se face cu scopul de a întrerupe lanțurile de aprovizionare ale ocupanților.

În ceea ce privește Crimeea ocupată, Skibițki a declarat că nu există prea multe infrastructuri critice care ar putea fi distruse pentru a împiedica livrarea de arme.

Cu toate acestea, el a precizat că acolo există atât reprezentanți ai serviciilor de informații, cât și partizani care sunt „destul de capabili să lovească”.

Skibițki a precizat că Podul Crimeii este încă în picioare pentru că Ucraina vrea să le ofere rușilor posibilitatea de a părăsi peninsula.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. va fi din seria f..k around and find out…cr.imele, vi.ol.urile si distrugerile din ucraina nu pot ramane nepedepsite…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️