G4Media.ro

Putin ordonă guvernului rus să repare până la iarnă locuinţele şi infrastructurile…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin ordonă guvernului rus să repare până la iarnă locuinţele şi infrastructurile din teritoriile ocupate în estul Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus vineri guvernului de la Moscova ca până la venirea iernii să repare locuinţele şi infrastructurile de pe teritoriul controlat de trupele ruse în republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

”Liderii ambelor republici ne-au cerut să-i ajutăm cu reconstrucţia (…), mai ales că suntem acum în plină vară şi iarna este departe”, a indicat Putin la o întâlnire cu vicepremierul Marat Husnullin.

Liderul de la Kremlin a precizat că se referă la locuinţe, lucrări de infrastructură socială şi de inginerie civilă, inclusiv spitale, centre de sănătate şi maternităţi. ”Trebuie să facem în aşa fel încât oamenii să treacă iarna în condiţii normale şi decente”, a insistat Putin.

El a menţionat în acest sens şi cererea autorităţilor proruse din Doneţk de a primi ajutor pentru construcţia unui centru medical în portul Mariupol şi a unei maternităţi în acest oraş cucerit de armata rusă după un asediu devastator care s-a prelungit la oţelăria Azovstal până când s-au predat trupele ucrainene, care au opus acolo o rezistenţă înverşunată, în special batalionul de extremă dreaptă Azov.

”Pot spune că, în conformitate cu planul pe care l-am prezentat, în trei ani vom putea reconstrui complet oraşul” Mariupol, a răspuns vicepremierul rus, promiţându-i lui Putin de asemenea că vor fi realizate până în anul 2023 cele două instituţii medicale la care s-a referit.

Vicepremierul Husnullin a mai spus că se vor desfăşura consultări cu rezidenţii pentru o posibilă restructurare a oţelăriei Azovstal, astfel încât să poate fi păstrate o parte din locurile de muncă.

De asemenea, Putin a aprobat acordarea de subvenţii pentru cumpărarea de locuinţe locuitorilor din Doneţk şi Lugansk.

În perioada scursă de la lansarea pe 24 februarie a agresiunii militare împotriva Ucrainei, Rusia a reuşit să ocupe provincia Lugansk, deşi Kievul afirmă că trupele ruse încă nu au ajuns la graniţele ei administrative. Ultimele mari oraşe din Lugansk, Severodoneţk şi Lisiceansk, au căzut la sfârşitul lui iunie şi începutul lui iulie sub controlul trupelor ruse, care de atunci îşi concentrează ofensiva către Doneţk, dar fără progrese majore.

Oraşele ucrainene unde au avut loc lupte sunt parţial distruse şi au nevoie de investiţii considerabile pentru reabilitarea infrastructurilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Să reconstruiască toate satele demolate de artileria rusească? Chiar nu vine niciun moment când rușii își dau seama că sunt luați de proști?

 2. cu ce ? ca nici cartofi nu au 😀
  si cum vor arata? ca orice bloc comunist clasic? :D; ca alea din moscova sunt vai mama lor.

 3. E amuzant dar toata tehnologia e dupa noua cortina de fier, pot ei inlocui vanzatori de cartofi prajiti cu unchiul Vania dar nu pot copia nici cat chinezi chestii cu adevarat utile pentru o tara in pas cu mersul lucrurilor….vor chitai precum iranienii ca vor sa revina in lumea naspa a UE si SUA dar vor sta la rand dupa Venezuela, Cuba si Coreea de nord.

  • Chinezii au fost mai smecheri – 5000+ de ani de istorie nu s-au dus degeaba. Pentru orice investitie occidentala (si japoneza desi geografic este est) au impus sa existe si o participare chineza. Si au profitat ca sa mai asimileze tehnologii.
   Rusii s-au crezut tari doar pentru ca au in subsol bogatii imense. Ghinion! Au si altii.
   Numai ca valoarea adaugata – chiar si a acelor bogatii din subsol – o da „know how”-ul. Nu e ceva ce poti lua cu forta de la altii, eventual amenintandu-i cu distrugerea, doar fiindca tie nu-ti pasa de distrugeri, fiind atat de primitiv ca nu conteaza.

 4. cea mai tare glume ever . sa aiba zelenski in ce trage .

 5. Aduce 1 milion de muncitori chinezi?

 6. Rusii fac ce au făcut de când sunt pe planeta asta…ocupa,invadează,fura,omoară.asta au făcut și în România după al doilea război…au luat tot,au ucis,au violat ,au distrus…

 7. Nu pot decât sa urez ucrainenilor da facă tot ce pot pentru ai repara pe rusi cu gloanțe și rachete. Porcii de rusi nu merita sa trăiască.

 8. O sa le aduca chirpici si corturi.
  Ma mir ca nu au izbucnit epidemii. Sau poate nu stim noi.