G4Media.ro

Putin îi răspunde lui Macron și amenință cu „consecințe tragice” dacă statele…

foto: Emmanuel Macron Twitter

Putin îi răspunde lui Macron și amenință cu „consecințe tragice” dacă statele NATO vor trimite trupe în Ucraina: „Ne amintim soarta celor care și-au trimis cândva contingentele pe teritoriul țării noastre”

Consecințele trimiterii de trupe NATO în Ucraina vor fi tragice, a declarat președintele rus Vladimir Putin, calificând personalul militar străin pe teritoriul unei țări vecine drept „posibili invadatori”, relatează BBC.

„Au început să vorbească despre posibilitatea de a trimite contingente militare NATO în Ucraina. Ne amintim de soarta celor care și-au trimis cândva contingentele pe teritoriul țării noastre. Acum, consecințele pentru posibilii intervenționiști vor fi mult mai tragice”, a declarat Putin, transmițând un mesaj Adunării Federale a Federației Ruse.

Putin se referea probabil la declarația președintelui francez Emmanuel Macron, care săptămâna aceasta, în urma unei reuniuni a liderilor europeni la Paris, a anunțat noi măsuri de sprijinire a Ucrainei și a spus că, pentru a obține victoria asupra Rusiei în război, nu este exclusă trimiterea de forțe terestre occidentale în această țară.

Ulterior, ministrul francez de externe, Stephane Sejournet, a precizat că țările occidentale ar putea trimite trupe în Ucraina fără a „trece pragul războiului”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cum ii place lu’ putinica sa denatureze realitatea, precizand „contingente militare NATO”, cand de fapt Macron a vorbit de trupe militare franceze, care ar putea fi Legiunea Straina de exemplu si nu trupe NATO. Si apoi spune: „Ne amintim soarta celor care și-au trimis cândva contingentele pe teritoriul țării noastre”, uitand sa spuna ca de fapt nu este vorba de teritoriul rusiei ci de teritoriul Ucrainei.