G4Media.ro

Putin a făcut apel la OPEC+ ca după criza de pe piața…

Putin a făcut apel la OPEC+ ca după criza de pe piața petrolului să-și reia preocupările pentru „energia verde”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, speră ca, după ce extracția de petrol va ajunge la nivelul de dinaintea crizei, formatul OPEC+ să-și continue preocupările și să discute „agenda verde”, trasnmite Ria Novosti, citată de Rador.

„Din punctul de vedere al extracției de petrol și al activității pe piețele mondiale, noi (Rusia – n. trad.) avem, după părerea mea, legături foarte constructive cu țările membre OPEC. Sunt de părere că mecanismul OPEC+ lucrează eficient, în interesul întregii ramuri și a sistemului energetic mondial.

Cred că și după ce extracția va ajunge la nivelul de dinainte de criză ne vom putea continua activitatea inclusiv în cadrul agendei ‘verzi'”, a declarat președintele Vladimir Putin, vorbind astăzi la ședința plenară a forumului „Săptămâna energetică din Rusia”, care se desfășoară la Moscova în intervalul 13 – 15 octombrie.

„Am în vedere faptul că vom vorbi despre tehnologii moderne pentru extracția și utilizarea materiilor prime de hidrocarburi, vom vorbi despre tranziția la hidrogen și la alte surse, inclusiv la resursele regenerabile”, a adăugat Putin.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Frumos, cu cit preocuparile pentru energie verde cresc, cu atit creste pretul gazului

  2. nu prea inteleg ce treaba au exportatorii de petrol cu energia verde?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.