G4Media.ro

Putin a exclus din consiliul științific de pe lângă Consiliul de Securitate…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin a exclus din consiliul științific de pe lângă Consiliul de Securitate al Rusiei patru oameni de știință care s-au opus războiului cu Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a exclus patru experți din consiliul științific de pe lângă Consiliului de Securitate al Rusiei, reiese din decretul prezidențial din 28 martie, relatează publicația Meduza, citată de Rador.

Au fost exclusi din consiliu Aleksei Gromîko, directorul Institutului Europei din cadrul Academiei Ruse de Științe, Aleksandr Nikitin, director al Centrului pentru Securitate Euro-Atlantică din cadrul MGIMO (Institutul de Stat pentru Relații Internaționale) al Ministerului de Externe al Rusiei, Aleksandr Panov, cercetător șef al Institutului pentru SUA și Canada al Academiei de Științe a Rusiei şi Serghei Rogov, director științific al Institutului pentru SUA și Canada al Academiei Ruse de Științe.

Motivele excluderii lor din consiliu nu sunt precizate în decret. Surse din cadrul administraţiei Consiliului de Securitate al Rusiei au declarat pentru Kommersant că este vorba de „o actualizare” a consiliului științific, ai cărui membri se schimbă periodic prin rotaţie.

Decretul prezidențial nu spune cu cine au fost înlocuiți aceştia. Dar, la începutul lunii martie, toți cei patru oameni de știință, împreună cu colegi din Statele Unite ale Americii și din țările europene, au semnat o declarație în care „și-au exprimat îngrijorarea extremă cu privire la cea mai mare criză de pe continentul european de la cel de-al Doilea Război Mondial”.

Autorii apelului au cerut părților în conflict să înceteze focul, să stabilească o cooperare pe probleme umanitare, să se abțină de la retorica nucleară și, de asemenea, să convină asupra măsurilor suplimentare pentru prevenirea incidentelor militare între SUA și NATO, pe de o parte, și Rusia, pe de o parte.

Aleksei Gromîko a declarat pentru RTVI că nu știe de ce el și alți experți au fost expulzați din consiliul ştiinţific de pe lângă Consiliul de Securitate al Rusiei și a presupus că autoritățile nu le-au ascultat recomandările. „Declarația a avut mult sens în acele vremuri din punctul de vedere al intereselor naționale ale țării noastre” – a subliniat Gromîko.

Sursa: Meduza/ Rador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Și Dumnezeu l a exclus pe Putin, nu a avut nevoie de motive, chiar dacă a citat din Biblie, rușine pentru specia umană că nu am făcut nimic de atâția ani în care el și apropiații lui au omorât atâția oameni nevinovați, iar astăzi trăim ce nici un film sau carte nu ar fi putut regiza! Rușine celor care susțin regimul Putin!!!

 2. pe aia cu sa iti tii dusmanii si mai aproape nu o stie. naspa pt el.

 3. Astia 4 i-au zis, inainte de invazie, ca o sa si-o ia in barba, dar nu i-a crezut. Acum zice ca si-a luat-o in barba fiindca au cobit astia. Asa ca i-a exclus.

 4. sa ii excluda pe toti, occidentul ii doreste, si ii lasa sa zica ce vor , si ii plateste si mai bine

 5. Cand patru iti zic ca esti beat, te duci si te culci.

 6. Acest „geniu” n-are nevoie de oameni de stiinta. (dangerous)
  Avand in vedere ca Putin si-a distrus un satelit cu o racheta proprie intr-un „exercitiu” militar, si a pus in pericol astronauti, printre care si rusi, lasa loc de interpretarea ca Darth Putin nu intelege curbura spatiu-timp.

 7. Si uite asa ca cei cinici care au tacut din intelepciune vor sapa la noua ordine putinistoida.
  Parea ceva mai dezghetat la minte Putin dar e ceva la nivelul EBA si Basinescu.

 8. E bine sa ramana acolo doar lingaii astfel incat prabusirea regimului sa fie cat mai abrupta

 9. Bai Pustin …atata timp cat nu esti transparent cu toate nu o sa mai ai nici un fel de credibilitate sau pentru voi acolo n u exista cuvantul transparent?

 10. Este bine ca tot mai mulți oameni intelepti condamna folosirea războiului ca arma politica.
  Este o crima folosirea războiului in detrimentul diplomației!
  Este o crima folosirea resurselor energetice ca arma politica !

 11. Motivul nu e „că autoritățile nu le-au ascultat recomandările”.
  Ba din contra, le-au prea ascultat, si probabil ca le tot asculta de ceva vreme … Motiv pentru care i-au pus pe lista de dusmani ai poporului.

  Acum, daca nu aluneca pe podeaua uda din balcon, pot sa-si caute un job mai bine platit.
  Cu recomandarea asta din partea lui putin au sanse mai mari si nici mustrarile de constiinta nu-si mai au rostul.