G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al maternității Giulești, avertisment pentru părinții bebelușilor infectați cu…

Purtătorul de cuvânt al maternității Giulești, avertisment pentru părinții bebelușilor infectați cu stafilococ auriu: Ar trebui să fie foarte atenţi cu datul în judecată pentru că personalul va pleca în străinătate unde este apărat de legi

Un număr de 9 asistente şi 2 medici de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” (maternitatea Giulești – n. red.) au fost depistaţi cu stafilococ auriu, după data de 6 noiembrie, dar aceştia sunt purtători sănătoşi, a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Doru Pană, potrivit Agerpres.

El i-a avertizat pe părinții bebelușilor infectați cu respectiva bacterie că dacă vor da în judecată maternitatea, există riscul ca personalul medical să plece din țară susținând că legile din România nu apără medicii, ci doar drepturile pacienților.

„Sincer nu prea văd pentru ce ar putea să dea în judecată. Este opţiunea fiecăruia. Părinţii şi pacienţii din România ar trebui să fie foarte atenţi cu acest dat în judecată, pentru că dacă ei vor da personalul tot timpul în judecată, personalul va pleca în străinătate unde este apărat de legi. În România legea nu apără personalul medical. Personalul medical are doar obligaţii în România, nu există drepturile personalului medical, ci doar drepturile pacientului. Legea este făcută astfel încât pacientul să te poată da în judecată peste tot, iar personalul medical nu mai face faţă şi să se ducă în diverse locuri un de este reclamat şi la serviciu. (…) Ei trebuie să o facă când au dovezi clare”.

Pană a explicat că internările sunt oprite doar în momentul în care ai „nişte probe clare că s-a întâmplat pe secţia respectivă”.

„Noi toţi suspectăm că pe Secţia de neonatologie a fost transmiterea, dar atâta timp cât nu avem nişte probe clare aşteptăm raportul Direcţiei de Sănătate. Nu poţi nici să scoţi omul de la locul de muncă, pentru că te poate da în judecată, nu poţi nici să închizi secţia pentru că intri în alte probleme tehnice şi administrative şi legale şi atunci practic ai o perioadă de timp în care eşti legat de mâini şi de picioare. Nu poţi să faci decât să speri, să aştepţi şi să te rogi”, a spus purtătorul de cuvânt.

El a menţionat că potrivit programărilor la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” săptămâna viitoare urmau să fie operate 80 de persoane.

Referindu-se la posibilitatea ca nou-născuţii internaţi să contracteze stafilococul auriu, Pană a spus: „Acest risc există permanent. Dar în principiu s-au luat măsuri (…) Se spală de trei ori ca să pună mâna pe copil o dată”. 

„S-au dispus măsuri de igienizare. Zona în care au lucrat angajaţii respectivi a fost eliberată, nu o dată, ci de mai multe ori. Ulterior, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică s-au creat nişte protocoale, în aşa fel încât să se limiteze o eventuală infectare a altor copilaşi”, a spus Pană.

Acesta a subliniat că fiecare este responsabil la locul de muncă „de ceea ce face şi cum face lucrurile”.

„Fiecare e important să îşi înţeleagă importanţa muncii, chiar dacă nu pare extraordinară. Din nefericire, nu suntem o ţară în care oamenii să fie foarte conştienţi de importanţa muncii pe care o fac şi de cât de importante sunt nişte măsuri minime. Nu pot să spun că există vreun vinovat, pentru că nu am depistat încă vreun vinovat şi nu avem încă rezultate definitive la probele luate de la DSP. Personalul care a fost depistat cu stafilococ auriu… Nici unul nu este bolnav. Nu am avut niciun caz clinic de îmbolnăvire cu stafilococ. Dacă am fi avut un caz clinic de îmbolnăvire cu stafilococ, lucrurile ar fi fost mult mai uşor de rezolvat. Aşa s-a depistat, li s-a spus să ia tratament, urmau să primească probe de control. Există protocoale în care tot personalul este învăţat cum să procedeze pentru dezinfecţia mâinilor şi a suprafeţelor. Există afişate aceste protocoale în sălile de intervenţie. În majoritatea cazurilor se respectă”, a adăugat Pană.

Direcția de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat maternității Giulești să sisteze toate internările, începând de vineri. De asemenea, personalul depistat ca fiind purtător de stafilococ va fi scos din activitate, iar pe măsură ce spaţiile se vor elibera, vor fi închise pentru curăţenie si dezinfecţie, transmite News.ro.

”Având în vedere situaţia apărută în cadrul unităţii spitaliceşti privind cazurile de infecţii nozocomiale cu Stafilococ Auriu MRSA, precum şi faptul că măsurile instituite nu au avut rezultatele aşteptate, conducerea DSPMB consideră necesare instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Stafilococ Auriu MRSA. Astfel, începând cu data 30.11.2018 se sistează toate internările în unitatea spitalicească”, au transmis, joi seară, reprezentanţii DSP Bucureşti (detalii aici).

Sursa foto: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. nesimtiti si cu tupeul provenit dintr-o viata de spagari! pentru rateul purtator de cuvant, pacientii nu au nici un drept in romania si poate ne spune si cate cazuri de malpraxis recunoscute si pedepsite cunoaste!

 2. Romanii sunt o mizerie.

 3. Genial purtătorul de vorbeală! Acum și victimele care NU vroiau să meargă în justiție, vor merge, pentru că se vede de la o poștă că vinovații sunt CĂCAȚI PE EI DE FRICĂ ?

  • Semnul întrebării de la sfârșit era un emoji, băi G4, făceți-vă site-ul măcar de anul 2010, așa

 4. Plecati ma cu tot cu draknea , dancilova si cu stafilococul vostru cu tot.Huo,nespalatilor!

 5. Adică – dacă vă plângeţi că vă ologim sau vă omorâm – plecăm în străinătate?!! Cum vine asta?!! Nespălaţilor, capre râioase cu coada bârzoi ce sunteţi!!!

 6. in strainatate cred ca erati anvhetati din oficiu, nu va mai astepta sa vina parintii sa se planga.
  auzi „in majoritatea cazurilor se respectă”.. protocoalele sanitare.. Bai sunteti normali? alea nu se respecta cand aveti voi chef, se respecta intotdeauna. Credeti ca in strainatate accepta incompetenti cu vietile copiilor lor?

  • Nu amintiti de protocoale ca ne pomenim cu Gargamel&Ciordache si cu statu paralel care i-a obligat sa nu le respecte.

 7. Sunt numiti in functii fara a avea minime cunostinte de comunicare.O enormitate mai mare e greu de gasit. Este inbacsita administratia cu prosti veniti la bani multi,fara a- si cunoaste rolul pe care il au.Vedeti cum e privita justitia? Ca o arma de o parte sau de alta, si nu ca un mijloc de indreptare unor greseli aparute in societate.

  • Asemenea „iesiri”, luari de pozitii, mentalitati, te lasa mut, fara comentarii.
   Nu m-am linistit bine dupa articolul cu pomenile pentru dascali ca vine acum cretinul asta din sistemul de sanatate. Repet, nu mai am cuvinte…

 8. Da,bine zis,chiar asta e ideea,plecati toti iresponsabilii sa va civilizati in strainatate si lasati pe cei mai responsabili,care respecta cel putin legile bunului simt,al „spalarii pe maini” sa munceasca…ca sa nu ajungem anomalia europei cu tot felul de stafilococi,demult eradicati in „civilizatia” care va asteapta la „reeducare”!!!

 9. Mizeria asta de om vrea sa impinga furia publica de pe incompetenta organelor de control de a verifica si constata o simpla stare de fapt (spitalul respectiv este impropriu exercitarii actelor medicale pentru ca este infestat cu patogeni rezistenti la antibiotice) pe medicii care se complac exercitandu-si meseria acolo.

 10. De ne trebuie sistem medical de stat?
  1. Ca sa existe case de sanatate;
  2. Ca sa existe directii de sanatate;
  3. Ca sa existe satisfactia utilitatii locului de munca;
  4. Ca unii indivizi sa „aiba” statut/rang social;
  5. Ca sa fie adulati drept „salvatori”;
  6. Ca sa se creeze impresia sociala ca fara „medicii” statului bolnavii nu au nicio sansa;
  7. Ca medicii romani sunt fara asemuire si nimeni nu-i bate in pricepere si desteptaciune;
  8. Ca sa nu ne plece „somitatile” medicale in strainatate;
  9. Ca sa aflam ca nu se spala pe maini;
  10. Ca sa aflam ca atunci cand mai fac chermeze din cand in cand mai ard de vii niste beblusi;
  11. Ca sa aflam ca atunci cand le vin pacienti arsi nu stiu ce sa le faca si mint public ca totul e sub control s.a.m.d.

  Azi vreau sa fiu nemernic si sa spun urmatorul lucru: daca nu-i trecea prin cap ITALIANULUI Carol Davilla sa vina in Tara Romaneasca azi sigur nu ar fi existat sistem medical si sigur n-ar fi existat „somitati medicale”.
  Astfel, nu s-ar mai fi pus problema ca natiunea sa platesca case de sanatate, directii de sanatate, minister al sanatatii, personal medical care nu se spala pe maini, nu ne-ar mai preocupat daca unii au satisfactia utilitatii si a locului de munca, daca au sau nu statut social, daca sunt „somitati” si merita vreo rasplata si nici daca-s salvatori…
  Asa cum natia a supravietuit milenii pana la formarea sistemului medical romanesc, la fel de bine ar fi supravietuiot si fara el.

  As mai vrea sa spun un lucru (tot din nesimtire): propun ca absolut tot personalul medical sa fie destituit de maine, spitalele de stat rase, iar „somitatile” sa fie puse in situatia de a face medicina pe cont propriu … SA SE CONCUREZE INTRE EI SI SA NE ARATE PE BUNE CE STIU SA FACA, chiar daca asta va insemna ca o perioada insemnata pacientii care erau clientii acestor medici sa apeleze la alte entitati medicale.
  In acest fel ar disparea entitati consumatoare de imense resurse financiare precum functionarimea din casele de sanatate, din directiile sanitare, din ministerul sanatatii, iar banii ar putea fi utilizati de medicii disponibilizati ca sa-si puna pe picioare propria activitate din care sa traiasca si pe care sa o gestioneze in regim concurential. Cine va presta servicii de calitate si va trata in mod responsabil pacientii va ramane in piata, cine nu sa stea acasa sau sa faca orice crede ca se pricepe.

 11. Idiotul nu spune ca afara respecta regulile cu strictete. Cum trece granita prima grija este sa- si puna centura . Am mai vazut- o si pe una care zbiera pentru mame pe timpul lui Boc de sarea camasa pe ea pe la antene iar acum e mielusea.

 12. Purtătorul de cuvânt al maternități Giulești este un dobitoc care nu a iesit in viata lui din țară. Aparat de legi este cel care primește servicii, fie ele medicale sau de altă natură, pentru care plătește!

 13. Acest purtator de cuvant, impreuna cu toti cei care se simt strofocati ca sunt reclamati pentru ignoranta si incompetenta, chiar le dam verde sa ne paraseasca … duca-se unde or vedea cu ochii! … oricum, bine nu ne fac si atunci de ce mai sunt platiti din banii nostri? … tupeul lor este fantastic! … nesimtire totala! … se cred dumnezei, iar pe noi ne umilesc … rusineee! … plecati si lasati-neeee in pace, ca fara voi ne este mai bine!

 14. Plecați, dragilor ! Poate vedeți si cum se plătește acolo pentru culpa profesională. Acolo primii care va săpa groapa sunt organizațiile profesionale. Nu ca aici colegiul medicilor care va acoperă toate mizeriile.

 15. Unde sunteti postaci psd A310,Asistat, pacală si ceilalti sa ne spuneti de banii lui Soros. Astept comentariilor pupincuristilor psd pe acest subiect. Psd le-au dat salarii mari medicilor si asistentilor, nu zic ca nu le merita, dar conditiile din spitale sunt din epoca medievala.

 16. In strainatate daca infectati copii cu staff infection, pe langa amenda, faceati si parnaie. In US poate aveati noroc si de condamnare la moarte, daca unu din copii murea de infectie (gen texas).
  Cat de imbecil sa fii sa zici ca daca dai in judecata, pleaca aia in afara? Ce protejeaza legea in afara la unu care e nespalat si nu respecta protocoalele medicale? Legea in afara NU protejeaza medicul.. mai ales daca medicul infecteaza 10 copii ca e nesimtit si nu se spala…
  Cat de tampit sa fii sa crezi ca in primul rand astfel de gigei ar fi angajati in vre un sistem medical in afara?! Nici macar nu ar trece de interviul de la usa…
  Dar in Romania lui Dracnea se poate, fiecare de acolo o.fi ruda cu cineva, inclusiv domnu’ purtator de cuvant.
  Ei fura si distrug si tot ei sunt cu gura mare si striga hotul… cat de marsav si infect sa fii sa zici ca in afara legea protejeaza un medic care infecteaza pacientii sau sa crezi ca un spital ar fi lasat deschis dupa asa ceva?
  Vedeti cate cazuri de malpraxis sunt in afara PE ZI, pentru chestii mult muuuuult mai mici decat asa ceva…

 17. Numele medicilor si al asistentelor care nu s-au spalat pe maini, plus al puratorului de cuvant ar trebui comunicate potentialelor spitale din strainatate unde ar ajunge aceia, impreuna cu motivul plecarii lor din tara si destinatarii sa decida.

 18. Banii murdari din plicuri au infestat doctorii cu Stafilococ Auriu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.