G4Media.ro

Puciști de extrema dreaptă conduși de un prinț aveau intenția să-l arate…

Foto: Wikipedia/Facebook Olaf Scholz

Puciști de extrema dreaptă conduși de un prinț aveau intenția să-l arate pe cancelarul Germaniei cu cătușe la mâini la televiziunea națională. Peste 20 de conspiratori se află acum în arest

Cancelarul Germaniei și miniștrii săi urmau să fie încătușați și să defileze la televiziunea națională pentru a câștiga sprijinul publicului după lovitura de stat de extremă dreapta planificată anul trecut, potrivit unor surse guvernamentale, realtează cotidianul The Times.

Un grup de 16 extremiști înarmați au conspirat pentru a lua cu asalt parlamentul Germaniei, Bundestag, în timpul unei ședințe plenare la 8 decembrie, arestându-l și încătușându-i pe Olaf Scholz și pe alți membri ai guvernului său. Se relatează că un nou „Consiliu” de conducere al autointitulatei Uniuni Patriotice a Cetățenilor Reich-ului, condus de aristocratul Heinrich XIII Prințul Reuss, s-ar fi adresat apoi națiunii, în timp ce Scholz defila ca prizonier.

Duminicalul Bild am Sonntag a dezvăluit în ediția de săptămâna aceasta noi detalii despre tentativa de lovitură de stat, care a fost dejucată cu 24 de ore înainte ca până la 5.000 de „cetățeni ai Reichului” să primească un mesaj de avertizare pe telefoanele lor mobile care ar fi declanșat lovitura de stat în „Ziua X”.

„Nu avem de-a face cu niște nebuni inofensivi, ci cu extremiști periculoși, care sunt conduși de fantezii violente de răsturnare și care au multe arme”, a declarat Nancy Faeser, ministrul german de interne, pentru Bild. Birgit Malsack-Winkemann, în vârstă de 58 de ani, fostă deputată a partidului de extremă-dreapta Alianța pentru Germania (AfD) și judecătoare la Berlin, împreună cu prințul Reuss, în vârstă de 71 de ani, se află în închisoare alături de alți 20 de suspecți acuzați de schimbarea prin forță a ordinii constituționale și de înaltă trădare.

În timpul raidurilor, anchetatorii au confiscat 1.300 de arme, inclusiv un revolver și o pușcă semiautomată cu 7.000 de cartușe în locuința lui Malsack-Winkemann, precum și planuri de răsturnare a democrației germane. Printre acestea se număra o listă de două milioane de persoane care urmau să fie „curățate” și „curățate”, închiderea tribunalelor și a „fostei mass-media (mainstream)” și interzicerea partidelor.

Printre complotiști se numără foști soldați și ofițeri din comandamentul forțelor speciale germane, care sunt acuzați că au pregătit asaltul Reichstagului și preluarea unor cazărmi cheie ale armatei.

Potrivit conversațiilor de pe chat confiscate, Malsack-Winkemann și-a informat coautorii despre locurile în care Scholz și alți miniștri stăteau în parlament. Ea ar fi fost instalată ca ministru puternic al justiției, alături de un „braț militar” condus de Rüdiger von Pescatore, în vârstă de 70 de ani, un ofițer superior al armatei în retragere care îi raporta prințului.

Prințul Reuss ar urma să conducă un nou regim sub jurisdicție militară și lege marțială, cu un „comandament de securitate națională în locul poliției” și, în mod excentric, un astrolog în fruntea unui departament de „Transcomunicații” care să se ocupe de chestiuni spirituale și astrologice.

Aristocratul este considerat un adept al teoriei conspirației și, potrivit investigațiilor financiare raportate de Bild, ar fi transferat 50.000 de euro din propriile sale bunuri către Maximilian Eder, 63 de ani, un fost colonel de armată și un alt presupus conspirator.

Mesajele confiscate ar arăta că prințul și conspiratorii ar fi vrut să organizeze o întâlnire cu rușii după ce ar fi preluat puterea, însă Moscova a negat orice implicare sau susținere pentru autorii loviturii de stat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...