G4Media.ro

PSD anunţă, prin vocea lui Streinu Cercel, că nu votează legea pentru…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

PSD anunţă, prin vocea lui Streinu Cercel, că nu votează legea pentru obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: „Este greşit ştiinţific, 60% din populaţie a trecut prin boală asimptomatic şi nu are acces la certificat”

Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel (PSD), a declarat, în plenul Senatului, că proiectul de lege care introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat, este greşit din punct de vedere conceptual şi ştiinţific, pentru că atât persoanele vaccinate cât şi cele nevaccinate pot să se infecteze cu noul coronavirus şi a arătat că aceia care au trecut prin boală, asimptomatic, nu pot beneficia de acest certificat, ceea ce constituie o discriminare. El a anunţat că PSD va vota împotriva proiectului, relatează News.ro.

Senatorul PSD Adrian Streinu Cercel a declarat că proiectul de lege este greşit conceptual, ştiinţific, pentru că atât persoanele vaccinate, cât şi cele nevaccinate se pot infecta cu SARS-CoV-2.

El a arătat că ceea ce trebuia făcut şi explicat era să se vadă incidenţa în populaţie a trecerii prin boală.

Noi avem un procent de circa 60% din populaţie care s-a infectat cu SARS-CoV-2, au făcut o infecţie asimptomatică, nu figurează nicăieri şi nici nu se pot înregistra pe platformă, prin determinarea anticorpilor din deget. Este un test extrem de simplu, care poate fi făcut de medicul de familie şi medicul ar fi putut să aibă posibilitatea să urce aceste persoane pe platformă, pentru a beneficia de certificat verde”, a spus Cercel.

Noi suntem cei care generăm discriminare prin vaccinare. Şi aşa au fost nevaccinişti care au creat probleme. Păcat că nu ne gândim la oameni şi nu ne gândim la rezolvarea acestei probleme”, a mai spus senatorul PSD.

El a precizat că este de acord cu ceea ce spunea reprezentantul Guvernului, respectiv că mor 500 de persoane pe zi din cauza acestui virus, dar a ţinut să afirme că „în vara aceasta nu s-a făcut niciun demers pentru a pregăti spitalele şi nicio achiziţie de medicamente pentru pacienţi”.

„Să nu ne mirăm că se întâmplă acest lucru. PSD va vota împotriva proiectului”, a mai spus Streinu Cercel.

Şi liderul grupului PSD, Lucian Romaşcanu, a arătat că a existat un viciu de procedură în convocarea comisiilor din Senat care au dat raportul pe propunerea legislativă.

„Raportul este semnat de cineva, cu bară la preşedinte. Trebuie semnat de un preşedinte care a fost la şedinţă”, a arătat senatorul PSD, precizând că au existat amendamente care apar în raport dar nu au fost votate în comisii.

Avem probabil căi de atac la adresa acestui abuz, o să analizăm dacă vom merge mai departe, legea este pe de o parte necesară, pe de altă parte abuzivă. Am vrut ca media să ştie că, în instituţia care face legi, legea se încalcă”, a arătat Romaşcanu.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

141 comentarii

 1. În sfârșit o voce de om lucid!

  • Duplicitar ca intotdeauna, tipic pentru un pesedist ingrasat cu bani buni de la buget .

  • Previzibil, o TAM PENIE! O chestie cu fundul in doua luntri, sa nu supere sosocii.
   Adica Cercelush ne zice ca oamenii au alternativa de a astepta sa se infecteze, urmand sa obtina certificatul. Adica cei care nu vor sa se vaccineze pot opta pentru infectare (si umplerea spitalelor, implicit), daca nu vor sa se vaccineze. Pai nu e o lege care sa determine oamenii sa se vaccinzeze, la limitam pierderile de vieti si pierderile economice produse de inchiderea economiei?

  • nu ba tiberius , omul zice ca e plin de asimptomatici trevuti deja prin boala neinregistrati in sistem , dar care au anticorpi si care nu au niciun motiv sa faca serul cu arn

  • Ăsta are porecla Menghele. 20 de ani a luat bolnavii psihic din spitale si i a trecut pe liste cu medicamente experimentale. E miliardar.

  • Mortacinile face bine la vot. PSD nu vrea deloc sa se termine pandemia fara sa fie ei salvatori :)))

  • Bey abc, arata-mi o tara care emite certificat verde prin test de anticorpi.

  • abc, uite completare:
   Regulamentul UE referitor la certificatul digital al UE privind COVID prevede că certificatele de vindecare (indicând faptul că o persoană s-a vindecat după o infecție cu COVID-19) pot fi emise numai în urma unui rezultat pozitiv la un test de amplificare a acizilor nucleici (NAAT) precum testul RT-PCR, deoarece nivelul actual al cunoștințelor științifice nu permite emiterea de certificate de vindecare pe baza testelor de depistare a anticorpilor. În special, detectarea și cuantificarea anticorpilor nu pot fi utilizate ca indicator direct al imunității protectoare și nu există o evaluare comparativă și o comparație la nivelul UE între diferitele teste de depistare a anticorpilor.

   Deși un rezultat pozitiv al testului de depistare a anticorpilor poate dovedi o infecție anterioară, el nu poate oferi nicio indicație cu privire la momentul infectării. Prin urmare, este imposibil să se determine perioada de valabilitate a certificatului de vindecare.

   Adica nu putem noi schimba conditiile de acordare a certificatului verde, ca e universal valabil in UE.

  • Data viitoare votez AUR si PSD.
   pnl, iohanis si usr au demonstrat ca sunt dusmanii poporului.

  • Am prieteni vaccinati si au făcut covid, au stat cu masca in spital si prieteni care fara vaccin care au facut boala si a fost ca o simpla gripa.

   Vi se pare normal sa faci vaccin la 6 luni? Adica de ce are valabilitate?
   Daca ai făcut boala pentru ce sa mai faci vaccin?

  • Alo g4 media! , pana acum asta se tot repeta, sa ascultam de specialiști, pai dacă nici de distinsul profesor Cercel nu mai ascultam, atunci de cine? Cumva de distinsul tapalaga?

  • Da, Dl Dan,
   Si-a mai spalat din pacate. Oricum, a spus ce trebuia sa spuna toti derbedeii astia care ne fac legi, nu sa ne imparta ca pe animale.
   Da ASIMTOMATICI, o catrgorie pe care Catu cu gasca au dat-o la fund ca sa-si consume milioanele de vaccinuri pe care le-a cumparat aiurea. Evident ca nu am nimic cu cei care vor sa se vaccineze, este optiunea fiecaruia, e ste expresia care am castigat-o, nu care ne-o da beduinulARAFAT.

  • Fff rau…le convine pandemia…normal!!!

  • Deci…60%au trecut prin boala si nu stie nimeni de ei, 35% sunt vaccinati si 5% din populatie a facut Covid oficial Deci noi suntem 100% imunizati. Gata, am invins pandemia! Nu atiu de unde sunt cei 15 mii infectati zilnic si cei 500 de decedati zilnic. Aa, din pix ,clar.

   Si el stie ca a zis o prostie 😅 Adica a inflorit-o grav de tot.

   Asta daca ar fi maine min.sanatatii ar zice ceva complet diferit 🙂

  • @abc Un studiu din SUA arata ca vaccinarea dupa infectare reduce riscul de reinfectare de peste doua ori, deci au motiv sa se vaccineze si cei infectati in trecut.

   @0I0 fake, ”distinsul doctor Cercel”? Cel care ne spunea la inceputul pandemiei ca ”spirtul nu e biocid”? Omul e un monument de incompetenta.

  • @Yokrys Problema cu calculele de genul asta e ca o persoana se poate infecta de mai multe ori.

  • L-ați reactivat pe cercel, cel cu spirtul nebactericod??? Cu ce scop???

  • Perfect adevărat Sânt intru totul de acord cu cele spuse și cred că e cazul să punem punct la haosul in care sântem târâți în mod voit. Lăsați adevărul științei și să vorbească despre ce trebuie și puneți în aplicare de îndată și fără echivoc Adevărul până la urmă.

  • Se mai întâmplă și lucruri bune în țara asta 👍

  • Pai da distinsule profesor dr Cercel, dar acei 60% care spuneți dvs c, au trecut prin boala și foarte bine punctati și, care au anticorpi dar nu sunt în statisticile acestei nebuni planetare, nu contribuie financiar la marile companii de vaccinuri și prin urmare anticorpi lor nu sunt buni, asta ne spune presa cumpărată, ca din păcate cuv d-voastră de specialist nu mai contează se pare

  • Faucci spunea in iulie ca un vaccinat transmite boala exact ca un nevaccinat. Deci nu protejezi pe nimeni daca te vaccinezi, doar pe tine insuti. In plus la ATI sunt peste 80% batrani de peste 60 de ani. Certificatul verde obliga doar angajatii sub 60 de ani sa se vaccineze nu pe batranii care umplu ATI urile. Deci unde e logica in toate astea??????

  • Nu-i așa? Doar in Romania este discriminare. S-au trezit cercel sa nu gândească. Pai la 60% trecuți prin boala suntem la imunitate de turmă după mintea lui și a ta daca mai adăugăm și vaccinatii și totuși? Eu in locul străinilor nu mai veneam să ajut pe nimeni ținând cont că nu facem nimic pentru a limita accesul antivaxxerilor. Cât despre faptul că și vaccinatii și nevaccinații se infectează la fel de repede as vrea sa știu de unde are el studiile astea pentru că sunt unice in lume!

 2. Va pupa Mireluța . Abia aștept să votez cu voi și cu AUR. Pe această cale vreau sa îmi cer scuze pentru ca am votat cu USR/PNL și va promit că voi vota cu voi cu prima ocazie . Abia aștept !

  • Fff rau…le convine pandemia…normal!!!stiti ce salarii iau?!!!si femeile de serviciu iau salariu fff bun,zice una ca daca ar mai tine doi ani pandemia ar reusi sa si plateasca creditul scos pt casa🤣🤣🤣

 3. Daca aveam 60% trecuti prin boala, plus 30% full vaccinati, nu aveai jalea de acum. Nu vi se pare ca ceva nu bate bine? Pentru mine e evident…

  • Pt oricine stie ceva mate, mai puțin aurolacii.

  • Da tu ești sigur că toți ăștia trecuți la catastif sunt bolnavi de COVID și nu cumva s-au dus la spital cu altceva dar au fost trecuți cu covid ? Întreb și eu ca proasta , nu că ar veni vreunu sa îmi dea dreptate ….

  • Cosmine, sa avem pardon. Jalea de acum e pentru ca varianta gama e mai contagioasa decat pana acum. In conditiile in care vaccinul a fost facut pentru varianta alfa, sunt pozitivati atat cei vaccinati cat si care au mai avut boala si bineinteles o proportie generoasa din cei nevaccinati. La asta adauga lipsa de protocoale de tratament, lipsa de medicamente specifice din farmacii si ai imaginea clara.
   Desi nu mi-e drag cercelul, inclin sa-i dau dreptate aici.

  • exact. Intrebi ca proasta. Doar atat. Cine sa-ti dea dreptate? Un om inteligent nu poate.

  • O parte din cei 30% vaccinați au trecut si prin boala. O parte din cei care s-au vaccinat si-au pierdut imunitatea dupa aprox. 6 luni.
   Ia 60% trecuti prin boala este probabil exagerat. Poate după valul 4.

  • Psd vorbeste de stiintific si arunca numere la plezneala. 60% asimpromatici plus 30% vaccinati plus 15% trecuti oficial prin boala si avem cel putin imunitate totala.
   Povesti!
   Cine a trecut asimptomatic si netestat (ca de ai prob ca vorbeste) nu stiu ca au avut boala! Asa ca .. sa se vaccineze si punct.
   PSD va vrea infectati si in spital! Asta e strategia lor de acum 1 ani!

  • Amok belitul , cel mai inteligent dintre pământeni . El și odraslele lui puturoase :))(

  • Stiintific incorect. Nu aveai 500 de morti pe zi si incidenta de 16 la mie daca existau 60% asimptomatici imunizati. Nici certificatul verde nu este o rezolvare, dar este un filtru. Ce ii tine pe romani departe de vaccin este groaza de doctor. Si pt. asta isi gasesc pretexte.

   @Mirela: 500 de morti pe zi. Astia s-au dus, nu sunt doar in catastif. Inainte de COVID nu erau 500 de morti pe zi. Nu poti spune ca nu exista. Ceva ii omoara pe oamenii astia.

  • Smochine, cîți dintre cei ce au trecut prin boală s-au înțepat? Sau cîți dintre cei trecuți prin boală, neînțepati, s-au reinfectat? Sau cîți înțepați s-au infectat/reinfectat? Nimeni, nicăieri nu poate să răspundă la întrebările astea.
   Pentru că tot ce contează pentru cei ce ne conduc (cine sînt de fapt ăștia?) e înțeparea in masă și trăirea vieții prin certificatul de bună purtare.
   Lasă bătutul bine și evidențele pentru alții.

  • Sa avem pardon, asa e.
   Varianta e mai infectioasa, dar, daca ai anticorpi (adica trecut prin boala sau vaccinat), nu mai ajungi la spital. Cunosc personal cazuri din astea.
   Protocoale de tratament ai, de unde ai scos prostia asta?
   La noi, dupa cum am zis, e dezastru in spitale, evident nu au trecut atit de multi prin boala cum zice onor dom’ Cercel.

  • Cosmin are dreptate. Nu e ca si cum vine omu cu boli in stadiu avansat la noi, noi ii aplicam testul PCR rulat la 27+ cicluri ca sa aiba in procent de 95 % fals pozitiv iar mai apoi il tratam cu anti parazitice si anti reumatice ignorandu`i total problemele reale de sanatate.Asta e o minciuna ordinara. Mergeti la vaccin ca nu va reduce productia de anticorpi N slabindu`va sistemul imunitar pe viata.Astea sunt doar prostii.

  • Matematic, numărul de cazuri active o fi mare că valoare absolută,vdar reprezintă un procent foarte mic, sub 2%.

  • Vezi , cum vin repede cu : sunt scosi din pix? 🤣
   Daca ala scoate din BURTA ca 60% din populatie a avut deja Covid asimptomatic e ok insa.

  • Are dreptate Cercel. La cit s-a afirmat că e de contagios și tinind cont de eficienta botniței( care nici nu s-a purtat,mai ales vara), procentul ar trebui sa fie mai mare

  • Cercel nu este individul care spunea despre covid că este de țâșpe mii de ori mai slab decât virusul gripal? Hmm… Recidivează. Specialiștii pesede, ha ha ha ha !

  • @ Cosmin
   Pentru mine e evident ca ar trebui sa pui mana pe un manual de Logică elementară:
   De cei care au facut si boala dar s-au si vaccinat ce zici ?
   Si ce te face sa crezi ca daca ai avea 100% vaccinati, boala ar fi complet eradicata ?

 4. Impotriviti-va iar, la fel cum ati facut si la masca.

  Bai mare profesor, daca 60% au trecut prin boala si 40% sunt vaccinati, cum dracu sunt pline spitalele? Cum ati calculat voi ca 60% sunt trecuti prin boala cand nimeni nu se testeaza? Ati facut sondaj cu avangarde?

  • Stiu persoane vaccinate cu rapel in termen si au covid iar acum sunt in spital.

  • „Noi avem un procent de circa 60% din populaţie care s-a infectat cu SARS-CoV-2, au făcut o infecţie asimptomatică, nu figurează nicăieri” – pai daca nu figureaza nicaieri, poate ar fi bine sa explice de unde a venit cu procentul asta.

   Toate tarile au oameni trecuti asimptomatic prin boala, acolo cum de nu e discriminare certificatul asta?

  • @romanu liber,
   Da, conform statisticilor aprox 73% din cazuri sunt nevaccinati (deci restul de 30% vaccinati), dar aprox 91% din decese sunt nevaccinati (deci restul vaccinati, probabil batrani si cu comorbiditati serioase).
   Dupa un calcul logic ar rezulta ca se merita sa faci vaccinul. Intr-adevar sunt impotriva pasaportului covid, dar sunt sigur ca vaccinarea este o optiune bazata pe rationament.

  • Deci tu ii stii pe toti aia 9% care mor in fiecare zi vaccinati, batrani si cu comorbiditati. Bravo

 5. inteleg ca pnl ul catu & iohannis este un partid de rahat, dar psd ul este cancerul Romaniei!
  Streinu cercel, te ai pitit in parlament, poate te gaseste justitia asta oarba sa te bage la racoare, ticalos ordinar!

  • Mă întreb de ce oameni mai deștepți și citiți din țara aceasta tac de aproape o lună în privința unei încălcări grosolane a Constituției. Și anume faptul că de pe 5 octombrie, cînd dl Cîțu, fost premier, a fost demis de Parlament (adică dat afară, i s-a desfăcut contractul de muncă), România nu are prim-ministru. Conform Constituției, președintele ar fi trebuit să numească un prim-ministru interimar, altul decît persoana celui demis. Anul trecut, cînd a căzut unul din guvernele Orban, a fost numit interimar dl Ciucă. Acum, dl președinte a fost grăbit să plece la o întîlnire în străinătate, comunicîndu-ne că la întoarcere, luni, ne va șopti o primă nominalizare. Deci pînă în acest moment nu există oficial o numire prezidențială

  • Sile. Păi și in alte tari e tot abuziv certificatul că de aceea iasă unii în stradă.

 6. La o socoteala scurta cat aia de cercel 60% din populatie s-a imunizat deja facand boala asimptomatic.
  Alti vreo 30-40% sunt vaccinati, care pot sa-si obtina certificat, inca vreo cateva procente care au trecut prin boala oficial.
  Deci, ne-am scos! Asa caci si prin urmare…
  Hai, lasati vrajeala ca s-a terminat pandemia!
  Auzi si tu, catzulica! Ai infrant pandemia!

 7. si ne Cercel nu poate propune amendamente la proiectul de lege astfel incat sa indeplineasca criteriul „conceptual si stiintific”? Asta ar inseamna sa ai o pozitie constructiva intr-o perioada atat de dificila si sa demonstrezi ca esti un bun infectionist si ca esti peste toti oamenii de stiinta din lume. Nu face altceva decat sa dea in cap eforturilor de a limita raspandirea acestui virus. Zilnic mor sute de oameni, iar toti analfabetii functionali emit in continuare elucubratii

  • Bai Amoka, iar vi cu lacromogene? Cum imi arati ca tu esti „igienic” si nu faci rau nici unei muste care trage la rahat, adica la tine. Sunt de accord cu certificatul daca toate lumea e testata/se testeaza, inclusiv „vaxerii”. Deocamdata „vaxinul” nu opreste raspandirea, pana atunci, inclusiv tu trebuie sa vi cu testul negativ oriunde, Esti de accord, martoaga?

  • Flav, învață mai întâi sa scrii, omule… Ca sa nu zic martoaga…

 8. Cu imunitatea pentru achizitii cum mai stam domnu’ doctor?

 9. S-a sculat, sau i s-a sculat si domnului senator. La alegeri, cand era posibil sa fie groasa dupa, imunitatea a fost ff buna. Taci in puii mei, esti senator cu imunitate, nu mai esti doctor. Taci!!!!

 10. A venit schimbul la cenzori? Intreb pentru un prieten.

 11. L
  Asa, la o socoteala scurta cat aia de cercel, 60% din populatie s-a imunizat deja facand boala asimptomatic. Pe neve.
  Alti vreo 30-40% sunt vaccinati, care pot sa-si obtina certificat, inca vreo cateva procente care au trecut prin boala oficial…
  Deci, ne-am scos! Asa căci si prin urmare…
  Hai, lasati vrajeala ca s-a terminat pandemia!
  Auzi si tu, catzulica! Ai infrant pandemia!

 12. Psd 60% la utmatoarele alegeri, bine baaaa.
  A reusit catu, kjw, plusere si udrm sa le puna pesedeilor pe masa decizii de bun simt fara ca psd sa faca ceva.
  Asa fac ei puncte electorale, asteapta ca ultimii incompetenti sa-si faca damblaua si vin ei mai putin incompetenti(tot incompetenti sunt si pedeseii) sa propuna o decizie care o poate gandii orice om…

 13. Votam PSD și AUR!

 14. Care e problema, vaccinatilor? Va e frica ca nu aveti anticorpi? Ca v-ati vaccinat degeaba si poate nu mai puteti merge la mol? Sau la serviciu? Ce mare paguba? Nu ne-ati zis voi ca asa e normal?

  Va place cu restrictii, dar numai pentru catei?

 15. Exact cand e numarul deceselor record a venit si legea la vot, subtil mesajul

 16. nu prea iese matematica, mai usor cu numerele, daca era 60% + vaccinati , nu am fi avut mortalitatea care o avem

  • Pai se imbolnavesc cei 35% vaccinati !
   Ok, poate a exagerat Streinu cu 60%, eu estimez vreo 6 milioane de trecuti prin boala, deci vreo 30% ar fi mai aproape de realitate.

 17. 60 la suta au trecut prin Boala ce minciuna…….. si in ziua de azi total persoane raportate covid este de 1,6 milioane ….pai pina la 10-12 milioane ca sa fie 60 la suta…..

 18. Domnul cum face calculele? 60% trecuți prin boală și 40% vaccinați, deci avem imunitate colectivă?
  De unde a scos 60% trecuți prin boală când cifrele oficiale arată altceva?

  • -Nu toti bolnavii s-au declarat oficial
   -imunitatea dobandita prin boala dispare dupa 3-6 luni

  • Imunitatea dobindita prin boala nu dispare in 3-6 luni decit in certificatul verde, fara acoperire stiintifica, dar cu larga acoperire comerciala.
   In lumea reala ea dureaza deja de mai bine de un an si jumatate, reinfectarile fiind fie persoane imunocompromise fie cazuri de rezultate fals-pozitive la teste.

  • telomer,
   Absolut corect.

 19. Foarte bine,doar ca eu nu vreau nici sa ma scanez,e grotesc ceea ce se intampla,am ajuns ca niste animale cum sunt vacile cu codul de bare prins de ureche,stau sa dau cu codul de bare sa-mi iau o cafea? Ce suntem? Obiecte? Ca sa ce?

 20. Si care e problema daca unii sunt asimptomatici? Nu pot sa se vaccineze oricum, facem haz prea mare pentru o piscatura in brat. Pentru binele majoritatii ar fi sa se vaccineze toata lumea.
  Lasati temerile nefondate si ignoranta, si mergeti si vaccinati-va.
  Nici eu cand eram copil nu voiam sa ma vaccinez, ca atunci cand esti copil, nu ai minte si nu ai educatie, se presupune ca o data cu trecerea anilor ne mai dezvoltam si noi, multi din pacate vad ca nu au mai multa minte decat cea a unui copil. Asta face lipsa de educatie. Asa ca lasati manelele, kanal d, religia si alte vrajeli, cititi o carte, urmariti un documentar.

  • Si de ce ar trebui sa se vaccineze daca sunt deja imuni?
   Care e justificarea?

   Tu ai lua toata ziua antibiotice, chiar daca nu ai nevoie?
   Ti-ai extirpa apendicele, desi nu ai apendicita?

  • Pai tovarasul Andrei si-a „extirpat” aproape tot. Capul il mai tine, doar sa nu-i ploua in gat. -:))

  • Înainte de a ne recomanda să citim o carte citiți Constituția României și Declarația universală a drepturilor omului. Orice lege, ordin, etc… care mă obligă să mă vaccinez înseamnă dictatură! Vinovați de dezastrul din țară sînt politicienii. Ca să scape de răspundere dau vina pe nevaccinați!

  • @ andrei
   Bați câmpii cand spui ca vaccinul e o simpla intepatura in braț ! Vezi ca exista portal european de raportare a reactiilor adverse. Unde Romania nu a pus mai nimic…
   Si nu stii tu cum se va comporta peste un an, doi sau 5 sistemul tau imunitar afectat de vaccin.

  • Lăsați manele, religia, citiți o carte…cu ce? Cu filosofii sau ideologii. Or fi mai bune?

 21. Nu e vorba de 60% sau 20% domnilor de la PSD!
  E vorba de cum tinem in frau pandemia!
  Toti argumentati cu situatia individuala.
  E vorba de societatea romana! De toti!
  Cu strategia anti vaccin, anti masuri am dat gres!
  Pandemia se combate in afara spitalelor si se trateaza in spitale. Daca nu conbati in afara spitalului suprasoliciti spitalul, si se moare pe capete. Vezi situatia de azi! Mor in 2 zile cat la revolutie!!
  Oameni buni, e un efort national! Ca natiune trebuie sa luptam impotriva pandemiei si sa castigam razboiul. Momentan am pierdut o lupta. Vor mai urma!
  Singurele 2 arme sunt distantarea si vaccinul. Nu fiti egoisti! Nu e doar de individ ci de societate. Asta vestul a inteles mai bine ca noi!

  • Cum sa opresti pandemia?
   Caz concret- covid in ianuarie, 2 pfizer si covid in septembrie iar, mai rau ca prima oara!?

  • In cazul dumneavoastra se pot pronunta doar specialistii, e un caz individual
   Important e la nivel national, ca natiune trebuie sa invingem pandemia.
   Alte tari au reusit.
   Solutia nu e o masura ci suma masurilor. Lantul infectarii trebuie rupt, imbunatatit tratamentul si lucrat la prevenire (testare, vaccin, distantare, reducerea contactelor, depistare focare etc).
   Pana nu intelegem ca numai impreuna reusim nu vom scapa de aceasta maladie si de sute de morti zilnic.

  • e plin de „experiente” personale , numai ca in tarile in care avem 70+ % vaccinati nu mor ca la noi unde „60%” au trecut prin boala

 22. asta cu 60% este din categoria „virusul nu are cum sa ajunga din China la noi”
  parca era aceeasi persoana

 23. Asa, la o socoteala scurta cat aia de cercel, 60% din populatie s-a imunizat deja facand boala asimptomatic. Pe neve.
  Alti vreo 30-40% sunt vaccinati, care pot sa-si obtina certificat, inca vreo cateva procente care au trecut prin boala oficial…
  Deci, ne-am scos! Asa căci si prin urmare…
  Hai, lasati vrajeala ca s-a terminat pandemia!
  Auzi si tu, catzulica! Ai infrant pandemia!

 24. Asta a fermentat rau la cap. ia uite ce-i flatula mintea anul trecut,
  https://m.mediafax.ro/amp/social/planul-lui-streinu-cercel-pentru-romani-aproape-4-milioane-de-batrani-tinuti-sub-cheie-si-despartiti-de-familie-ce-inseamna-exact-asta-19086926

  Astea nu erau abuzuri,erau masurile Guvernului Pandemic 😀

  • Este același personaj gogoman care ne spunea să nu ne facem griji că virusul nu ajunge la noi din China.

 25. Poza asta as pune o în pisoarele din piețe și din cârciumi!

 26. Streinul și-a pierdut Cercelul,
  De unde are datele astea (60%) din toată populația a fost bolnava dar asimptomatic? 60% din cei bolnavi au fost asimptomatici???
  Mai pe îndelete sa ,,rumege” și moș Gheorghe, mai ales că dacă spui sa prezinte Ceferticatul Verde el se va referi la culoare dar,ce să-i faci,are telefon cu butoane…
  Știa,de când era mic,că nu are voie să atingă ecranul TV ului MODERN că se ,,corentează”…

 27. Alegeri anticipate, acum!

 28. La cate prostii a spus Cercel in acesti doi ani de pandemie, una in plus chiar numai conteaza.

 29. Dreptul meu de vaccinat cu 3 doze si asimptomatic confirmat si declarat, ca la carte, cine il apara domnule doctor? De ce trebuie sa imi iau concediu ca sa pot face cumparaturi pana la ora 6, la ingramadeala cu toti liberii nevaccinati, fara masca, dar cu drepturi?! Rasa voastra!

  • Pai ce ma, Cercel a bagat restrictii im.becile? Parca Arafat scria pe hotararile alea…

   Si ce te oftici asa, minunato, ti-e frica ca te infectezi, imuno?
   Te pomenesti ca nu esti vaccinata chiar ca la carte… Ti-ai tras intepatura la chiuveta cumva?

   Ciocolata Nicoleta…

  • Nu te teme Mitzo, esti imunizata, sau n-ai inteles de ce ai facut vaccinul?

  • Dreptul să te vaxcinezi în valuri îți este sigur apărat și garantat, după cum și dreptul de a dărui pachete întregi de… asimptome și buchete de tulpinițe oricui și la orice oră. Care-o fi nemulțumirea?

 30. Ar trebui sa primeasca certificat verde si cei care au anticorpi, deci au avut virusul. Sa zicem o anumita cantitate de anticorpi care in teorie ar fi valabila 3-6 luni. Astfel, ar fi inclusi si cei care au fost infectati recent si nu au stiut sau nu s-au testat.

  • Acum u.n an am avut virusul. Vaxinul nu exista atunci. M-am tratat acasa. Nu am stiut ca voi avea nevoie de acea pros.tie de certificat! Destui colegi s-au infectat acum, dupa 6 luni de la vaxinare. Cred ca nu m-am reinfectat cu delta datorita imunitatii naturale.

 31. Daca 60% din populatie a trecut prin boala, cum spune domnul asta, + 40% vaccinati, Romania este prima tara din lume in care 100% din populatie este imunizata. Omul asta spune numai bazaconii, la inceputul pandemiei sustinea ca trebuie testata toata populatia Bucurestiului, zilele trecute – ca trebuie testat la fiecare scara de bloc. Cine naiba l-a numit pe asta presedintele comisiei de sanatate? Si daca toti suntem imunizati, intr-un fel sau altul, unde e discriminarea si de ce n-am dovedi prin certificat ?

  • Observ o clara incapacitate intelectuala la multi dintre cei care posteaza.
   Cine spune ca cei care s-au vaccinat nu fac parte dintre cei trecuti prin boala? E chiar mai probabil sa fie asa avind in vedere experienta avuta si omisiunile intentionate in legatura cu problema din campania pentru stimularea vaccinarii.

  • @omu cu gaina la cap, cam cati din aia vaccinati s-au imbolnavit? cam toti din cate spui tu aici sau doar jumate, sid aca sunt jumate aia 20% fac prapadu asta de prin spitale? nu esti tu caraghios sa vii aici cu gaina la cap sa dai lectii de logica?

 32. Chiar sunt curios de unde a scos 60% și care e numărul real al celor trecuți prin boală.

 33. Aceasta pandemie este clasa politica din România , dacă știați, de ce n-ati făcut nimic? Aceste partide trebuie rase după fata pământului, ROMANIA ESTE TARA NOASTRA NU A INFRACTORILOR !

 34. Daca 60% au trecut prin boala si 40% s-au vaccinat cine se tot imbolnaveste de sunt spitalele si morgile pline? Nu e prima oara cand le scoate asta din putul gandirii.

 35. Ăsta e ăla de a zis ca e o simplă răceală / gripă… Penibil!

  • – măi gio, de unde știi că era penibil și nu vinovat, adică știa, și drept urmare s-a ascuns în parlament ???

 36. Și eu care am fost bolnava la Sf anului 2020, și au trecut mai mult de 180 zile, de ce sunt
  discriminata? Este normal ca medicii de familie să poată sa introducă în sistem pe cei care au fost bonlavi. Eu trebuie să am certifica verde, așa este normal.

 37. Înainte de a ne recomanda să citim o carte citiți Constituția României și Declarația universală a drepturilor omului. Orice lege, ordin, etc… care mă obligă să mă vaccinez înseamnă dictatură! Vinovați de dezastrul din țară sînt politicienii. Ca să scape de răspundere dau vina pe nevaccinați!

 38. Asa e tu tot nedezvoltat si needucat ai ramas .nu mai jigni tu pe nimeni, inteapa-te tu cat vrei

 39. Cu … in doua luntrii; ori e nevoie de certificat peste tot, ori nu e nevoie deloc, asa ca lasati vrajeala ca nu va cred.

 40. Mă întreb de ce oameni mai deștepți și citiți din țara aceasta tac de aproape o lună în privința unei încălcări grosolane a Constituției. Și anume faptul că de pe 5 octombrie, cînd dl Cîțu, fost premier, a fost demis de Parlament (adică dat afară, i s-a desfăcut contractul de muncă), România nu are prim-ministru. Conform Constituției, președintele ar fi trebuit să numească un prim-ministru interimar, altul decît persoana celui demis. Anul trecut, cînd a căzut unul din guvernele Orban, a fost numit interimar dl Ciucă. Acum, dl președinte a fost grăbit să plece la o întîlnire în străinătate, comunicîndu-ne că la întoarcere, luni, ne va șopti o primă nominalizare. Deci pînă în acest moment nu există oficial un document prezidențial de numire a unui interimar. Deci dl Cîțu de cîte ori intră în guvern comite infracțiunile de fals intelectual și fals în acte. Și altele… Acum e un simplu cetățean (mă rog, președinte de partid). Deci guvernul acum e nelegitim. Deci actele emise de guvern, pe care semnează dl Cîțu ca premier, sînt nelegitime și nule. Deci, cel mai important act, HG 1090 din 06.10.21, semnat de cel de mai sus, prin care se prelungește starea de alertă, este nul, zero barat. Constituțional, acum nu este în vigoare starea de alertă, a încetat pe 09.10.21. Și atunci, ce ne mai miră încălcări privind dreptul la muncă prin constrîngeri ale dictaturii medicale instaurate sau faptul că îi lași pe vaccinați (care se infectează și cară virusul la fel de ușor) să se plimbe peste tot? Că unii s-au vaccinat în martie și acum au spre zero anticorpi, dar au hîrtia verde! Probabil că scopul e să se împrăștie boleșnița cît mai mult și să ne înțepe pe toți, pînă la ăl de țîță. Și sînt grăbiți, au normă. În cîteva săptămîni va exploda valul 4 și în țările „educate”, cu acoperire vaccinală de peste 80 procente, de turmă. Că turmă ne vor…

 41. Nu voi vota niciodată PSD, dar ceea ce spune acum Streinu Cercel e corect.

 42. Bravo, domn doctor Cercel! In sfarsit, explicatii fondate si in primul rand de la UN profesionist in domeniul medical.Politicienii nostrii, atoatestiutori, ne-au facut sa ne uram intre noi, vaccinati contra nevaccinati!

 43. Certificatul verde nu are nimic medical în el. Științific vorbind e hârtie igienica. Vaccinatii se îmbolnăvesc și transmit ca și nevaccinatii. Nu exista imunitate de turma la virusuri indiferent de procentul de vaccinare, vezi gripa. Putem sa avem 110% vaccinare și tot vom avea covid. Teste sa limitam infecția și medicamente pentru cei în nevoie. Și toți vaccinatii care urla ca cei ce nu pot/doresc sa se vaccineze sa fie exclusi, sincer, ma sperie. Nu exista cetățeni de mana a doua! Apreciez hotarea instantei de la Cluj și felicitări judecătorilor pentru motivare.

 44. Bună seara! Am revenit din Austria acum 2 saptamani; am circulat cu testul anticorpi Igg Sars Cov2 pozitiv (nu mai vechi de 90 de zile, deci, am trecut prin boala) care tine loc de certificat verde Covid; am intrat la muzeu, la grădina zoologică si la restaurant, m-am cazat la hotel! Deci, se poate! Dar, în lumea civilizată!

 45. Au scos iar moaștele pesede.Cercel parca dispăruse…

 46. Eu nu mai înțeleg nimic. Românii au o afinitate pentru poziția Gică-contra.
  Cât era pusă în dezbatere măreața lege a certificatelor, mare fierbere mare, jos dujmanii neamului, uite cum ne vaccinează cu forța! Acu’, că măreața n-a trecut, nu e bine. Că de ce n-a trecut. Că uite îs vraiște statisticile. Bre, stați oleacă și respirați, care mai poate, și aflați în adâncul inimii ce vreți de la viața asta.
  Doar așa să fim de-a curmezișul nu-i bun.
  Cum nici vaccinare cu forța nu-i bună.
  Na, că știu cu cine votez! Hai, PSD!

  • Un porumbel iesit din gura astuia te-a determinat sa nu mai vezi hienele si lesurile . Ce sa mai spun …..

 47. Încă o dată PSD se opune combaterii Coronavirusului.
  Orice numai sa fie cheltuiți banii anapoda fără o finalizare.

 48. Dl. Streinu Cercel este un exemplu despre cum valorile recunoscute științific sunt transformate în niste slugi politice.
  Dumnealui, acum un an și ceva propunea un proiect de lege pentru izolarea la domiciliu a celor peste 65 de ani.
  Bineînțeles că atunci nu era înregimentat politic și gândea că un om de știință și nu i se părea că este discriminare, dar acum și-a schimbat optica, după ce a făcut niște cursuri in domeniu cu dl.Ciolacu.

 49. Cred că fiecare e liber să decidă ce face! Cei care ne conduc ar trebui să achizitioneze medicamente impotriva covid-19, nu vaccinuri care oricum nu sunt pt. această tulpină! Mentionez că nu am nimic împotriva celor vaccinați și nici impotriva celor nevaccinați!

 50. „în vara aceasta nu s-a făcut niciun demers pentru a pregăti spitalele şi nicio achiziţie de medicamente pentru pacienţi”

  Cum ar fi fost daca ar fi iesit el cu Rafila si PSDul, in vara, sa incurajeze vaccinarea ? Adica preventia cazurilor grave ?
  El e pe modul sa tratam efectul nu cauza. Preventia in orice este pe primul loc. Cand ai ajuns sa ai nevoie de ATI e prea tarziu. Ai vaccin, e gratis.

  Si cica e medic. E doar un impostor acum mare politician.

 51. Evident ca nu vor certificatul verde pentru ca s-ar vedea apoi ca multi dintre cei care urla antivaccin sunt de fapt vaccinati printre primii in centrele alea deconspirate de V. Voiculescu. Greu de explicat situatia atunci …

 52. Domnul doctor are o aritmetică foarte ciudată. Cred că nu ne-au mai ramas prea multe de făcut. Se pare că și ADN-ul nostru s-a dereglat…sau asa a fost dintotdeauna.

 53. Ma bucur ca de asta data domnul Strainu-Cercel isi ia in serios rolul de expert si nu mai raspunde la comenzile mincinoase si rau intentionate ale unor politicieni verosi care detin temporar puterea, vezi Iohannis si catelul sau jigarit la creier pe nume Citu.

 54. Am fost infectata cu covid in luna februarie. Am stat de curând lângă tata, bolnav, infectat si el, si nu m-am mai îmbolnăvit -test negativ. Sora mea, care a avut covid in urma cu un an, l- a îngrijit pe tata timp de o saptamana, dar nu s-a infectat- testele au iesit negative. Dl. Cercel are dreptate. Nu este normal sa încerci sa previi o boala pe care nu o vei face.

 55. N-am comentat niciodata aici dar acum e prea de tot. Oameni (daca mai sunteti), omu asta conduce un institut, detine date, are studii si are acces la ce nu va puteti voi imagina. Cum e posibil ca sa spuneti ca nu are dreptate? Cum?! Sunt scarbit de asa-zisii romani buni la toate, ei stiu din toate domeniile, constructii, medicina, IT. Luati-va o viata si uitati-va in jur daca ati realizat ceva, daca aveti copii fericiti, daca aveti barbati/neveste fericite si cel mai important daca ce zic ei/ele CONTEAZA. Sunteti bolnavi.

 56. Cinste ți-e domnule ,doctor Cercel ai perfecta dreptate…..

 57. Sa aiba cei din psd afaceri unde angajatii nu vor sa se vaccineze? Intreb si eu nu dau cu parul.

 58. CERCEL IXL ASTA zici ca traieste in catacombe ! Iese din cand in cand …dupa ce cad mortii pe el ca trebuie sa nu mai cada pe el !!! Sa il scoata cineva la suprafata sa vade de cad mortii pe el !!!

 59. omul bate campii!

 60. !Ele

  stie domnul Cercel de cazul dumneavoastra? i-ati telefonat, l-ati rugat sa va inregistreze? de unde a scos cifra asta de 60 la suta?

  omul bate campii, nu poate face proba adevarului celor pe care le sustine!

 61. @ stefan cel mic, mic de tot

  Pe mine m-a tratat de covid un medic cu vitamina d , vitamina c , extract de seminte de negrilica , extract de frunze de iedera si antibiotic . Zece zile . Si inca ceva ; medicul respectiv nici nu m-a vazut la fata . El statea in camera lui de garda si o asistenta ce imi facuse ,,testul ” patrula intre mine ( containerul de triaj ) si medic ( camera de grada din spital ).

  In plus , cunosc cel putin 5 persoane care au trecut prin boala asimptomatic . Toti 5 si-au pus intrebarea daca sa faca testul pentru anticorpi dar nu doresc sa plateasca asa ceva . Mai ales ca nu le foloseste .

  Mai lasati gargara asta cu vaccinarea . Fiecare om e liber sa decida . Nu vreti sa intrati in contact cu o persoana nevaccinata ?! Foarte bine . Stati la distanta . Le faceti un bine celor nevaccinati , in acest fel .

 62. Bravo Calacea ai spus un adevar . toti fug la vaccin ca sa fie scanati ca pe animale. Primejdia ii asteapta la usa. adica antenele 5G.

 63. ! Adrian Popescu

  o iau pe rand!

  1. daca nu exista nici o diferenta daca pe un stadion este un singur om sau sunt 60.000 de oameni, atunci aveti dreptate in ceea ce va priveste!

  2. daca considerati necesar sa stau deoparte de cei nevaccinati atunci ar trebui ca acestia sa fie obligati sa poarte un insemne pe haine, frunte etc, ca eu sa iau *distanta*…ceea ce nu cred ca ar fi convenabil, nici pentru ei si in general pentru nimeni, pentru ca as introduce in spatiul social ideea de stigmat…desi ideea de lockdown pentr cei nevaccinati este din ce in ce mai ampla si luata in vedere!

  ca sa evitam asa ceva ar trebui ca in mod voluntar cei nevaccinati sa se puna de acord, prin intermediul retelelor de socializare, cum sa se *insemne* ca sa-i protejeze pe cei din jurul lor, daca au constiinta ca i-ar imbolnavi!probabilitatea ca un vaccinat sa trasmita boala mai departe este de 8 la suta, a unui nevaccinat este de 12 ori mai mare!

  cum am o parere foarte proasta despre cei care nu au nici un motiv sa nu se vaccineze, pentru ca incalca cu buna stiinta o maxima crestina, dar pesemne ca se duc la biserica, tin Pastele si Craciunul, anume a nu face rau celui de langa tine, nu ii vad in stare morala sa faca asa ceva…incoerenta este la ei acasa,

  3. cand vorbim de pandemie neaparat trebuie neaparat sa analizam datele statistice, nu ce li s-a intamplat vecinilor de pe scara

  citim pe worldmeter, datele sunt din 29.10.

  Romania 13197 noi cazuri, 413 decese, la o populatie de 19, 067 locuitori..34 la suta rata de vaccinare

  Italia 4866 noi cazuri, 50 decese, la o populatie de 59.55 milioane , rata de vaccinare 71 la vaccinare completa , 77 cu o singura doza

  Franta, 6461 noi cazuri, 33 morti, rata de vaccinare 67,8 vaccinare completa, populatie de 67 milioane de locuitori

  Spania 2212 noi cazuri, 33 decese, rata de vaccinare 80 la suta completa, populatie 47,3

  Portugalia 888 noi cazur, 5 decese, rata de vaccinare 89 la suta, populatie 10,34 milioane de locuitori

  am luat in discutie numai tarile latine, cumva similare tarii noastre!

  daca aceste cifre nu va conving, inseamna ca trebuie chemat electricianul-sef sa va traga lumina la etajele superioare!

  in bezna asta in care sunteti, crezand ca stati in lumina, nu se mai poate!

 64. Oameni buni, observ ca sunt persoane foarte bine informate când vine vorba de pandemie,religie,politica. Personal nu am foarte multe cunoștințe despre aceste subiecte si sunt aproape sigur ca nimeni nu-mi vrea binele. Observ că se merge pe principiul crede si nu cerceta. A cerceta nu înseamnă sa cauti pe google. Parca aveam drepturi….

 65. !Ionut

  Drepturile se construiesc plecand de la principiul libertatii…iar libertatea fiecaruia este maxima pana in momentul in care atinge libertatea celuilalt…

  in cazul de fata un om liber este un om sanatos, avand autonomia sa-si propune ce scop vrea si avand libertatea de a-si alege mijloacele in atingerea scopului

  un om imbolnavit de un altul prin virusul covid este privat de autonomia de a-si propune scopuri si de a si le atinge….celalalt ii ia din libertate, poate chiar din viata…

  in aceste conditii despre ce drepturi vorbim? ca daca ar fi vorba de cancer, nu ar fi nici o problema, ca asta nu se ia…

 66. Un pic de rațiune dată gloatei.

  Dacă epidemiologic ai trecut boala, atunci nu e ok ca un birocrat să interzică să dai o probă medicală.

  Această luptă cu imunizatii naturali nu are nimic științific, e o interventie politică brutală in știință și o negare a realității in numele psihozei politice și a șpăgii luate pe 120 de milioane de vaccinuri.

  Lăsati oamenii să probeze că au trecut prin boală și eliberați-ii de dictatura idioată

  Dacă sunteti așa fanatici să lasati discursul rațional pe mâna PSD, păi imi bag picioarele și votez PSD numai de ciudă, să pedepsesc delirul ideologic al lui Cațu și Arahat.